KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

İş Güvenliği Paneli,

30 Mayıs Perşembe Günü

BTSO Toplantı Salonu’nda Yapıldı

 

Sunumlar

 

Burhanettin Kurt

 

Elif Evke

 

Leyla Taşfiliz

 

Taşkın Koçak

 

 

KalDer Bursa Şubesi Çevre ve İş Güvenliği Kalite Uzmanlık Grubu tarafından düzenlenen “Risk Değerlendirme Uygulamaları” konulu panel 30 Mayıs 2013 Perşembe günü gerçekleştirildi. Panelin açılış konuşması KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Emin Direkçi tarafından yapıldı.  KalDer Bursa Şubesi Çevre ve İş Güvenliği Kalite Uzmanlık Grubu Üyesi Gökben Erişmiş tarafından grubun tanıtımı yapıldı.

 

 

İşveren ve çalışanların sorumluluk alması önemli

Emin Direkçi; “Yaptığımız panellerde günümüz iş dünyasına uygun konuları ele alarak katkı sağlamaya çalıyoruz. İş Güvenliği Panelimizde işyerlerinde çalışma ortamı, şartlar, çalışanlar ve çevrenin korunması üzerine uzman konuklarımız bilgilerini paylaşacak. Amacımız her işyerinde yaşanabilecek sorunlara dikkat çekmek, sağlıklı çalışma ortamları için hem işverenlerin hem de çalışanların bu konuda bilinçlendirilmesi ve sorumluluk almasını teşvik etmek. Panelimizin tüm katılımcılara faydalı olmasını ve burada sunulan başarılı uygulamaların tüm kurumlarımız tarafından örnek alınmasını diliyorum.”  diye konuştu.

 

Çevre ve İş Güvenliği Kalite Uzmanlık Grubu 2000 yılında kuruldu

Gökben Erişmiş;KalDer Çevre ve İş Güvenliği Kalite Uzmanlık Grubu özel kuruluşlarda çalışan, toplam kalite yönetimini bir yaşam biçimi olarak benimsemiş, kurumunda bu konuda çalışmaları olan, gönüllülük esası ile 2000 yılında kurulmuş bir gruptur. Sanayi ve toplumda, çevre ve iş güvenliği konularında gerekli olan duyarlılık ve bilincin oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını yürütmekte olup, 2005 - 2013 yılları arasında 7000 öğrenciye bilgi ve bilinçlendirme eğitimleri vermiştir. Bugünkü panelde, iş güvenliği hakkında uzmanları ve kurumların uygulamalarını dinleme fırsatı bulacağız.diye konuştu.

 

Uzman konuşmacılar programda yer aldı

Açılış konuşmalarının ardından panelde konuşmacıların sunumları yer aldı. İş Teftiş Bursa Grup Başkanlığı İş Müfettişi Sinan Yavuz, ÇSGB İş Sağ.Güv. Enstitüsü Müdürlüğü İsgüm Bursa Bölge Lab. Şefi Burhanettin Kurt,  Nilüfer Belediyesi  İş Güvenliği Uzmanı Leyla Taşfiliz, U.Ü. Tıp Fakültesi ,  U.Ü. Sağlık Uyg.Ve Arşt. Mrz.(Suam) Bio. Dr. Elif Evke,  Beyçelik Gestamp A.Ş,  İş Güvenliği Şefi Taşkın Koçak konuya ilişkin sunumlarla bilgilerini paylaştı. Panelde Akademika tarafından konuyla ilgili bir tiyatral sunum sergilendi.  Panelde yer alan konuşmacılara teşekkür plaketi takdimi ile program sona erdi.

 

Panele destek veren işbirliği kurumumuz BTSO'ya; sponsorlarımız Coca Cola İçecek, Kurukahveci Mehmet Efendi ve Ülker Golf Dondurma'ya teşekkür ederiz.

 

 

 

 

Geri