KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Aykan Kurkur
KalDer Bursa Şubesi
Genel Sekreter
aykank@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız,

Duyurularda yer aldığı üzere KalDer Bursa Olağan Genel Kurulumuz ilk tarihte çoğunluk olmayacak öngörüsüyle, 18 Şubat Cumartesi günü yapılacak. Bir yıllık çalışmalarımızı sunduğumuz Genel kurulumuzda, 2023 yılı faaliyet sunumunun yanında, sizlerin öneri ve görüşlerini alabileceğimiz, üyelerimizin birbirini daha yakından tanıma fırsatı bulabileceği, karşılıklı iletişim ortamı sağlayan Genel Kurumumuza katılımınızdan onur duyacağız.

KalDer Bursa Şubesi 2023 yılı faaliyetlerimizin iki ana etkinliği; 20. Kalite ve Başarı Sempozyumu ile Bursa Kalite Ödülü'nün hazırlıkları devam ediyor. Sempozyum içeriği netleştikçe önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşmaya başlayacağız.  

Bu dönemlerde yüz yüze gerçekleşen pek çok etkinliğimiz sizlerle olmaya devam edecek. Gösterilen ilgi, faaliyetlerimizin içeriğinin etkili olduğunu hissettiriyor, tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz. 

Yeni yılla birlikte kurum içi eğitimlerinizi planlamaya hazırız. Genel katılıma açık eğitimlerimizin yanında kurumlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda uzman ve deneyimli kadromuzla, eğitimler planlayabileceğimizi hatırlatmak isterim. Derneğimize ve faaliyetlerimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyorum.

Saygılarımla,

--------------------------------------------------------------------------

Arzu Özel
KalDer Bursa Şubesi
Sempozyum ve Üyelik Yöneticisi
arzu.ozel@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız,

Sizlere ve sanatçılara daha önce duyurduğumuz 9. KalDer Bursa Uluslararası Karikatür Yarışmamız sona erdi. İlgi oldukça yoğundu. 1063 başvuru aldık. Sanatçılar yine zor bir temayı ele aldı. Başvuruların tamamlanmasıyla jüri üyelerimiz Mehmet Kahraman ve Halit Kurtulmuş önderliğinde ön değerlendirmeler yapıldı, itiraz başvurularını aldıktan sonra ana jürinin değerlendirmesi için hazırlıklarımızı yapacağız. Geçen yıllarda olduğu gibi yarışmanın birincisi olacak eser, aynı tema ile gerçekleşecek 20. Kalite ve Başarı Sempozyumumuzun da ana görseli olacak, sonuçlar için heyecanla bekliyoruz. 

Diğer yandan Cumhuriyet’in 100. yılına özel genç çizerlere yönelik yarışmamızı da sizlere duyurmuş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu özel yılda gençlerin çizimlerinde; düşüncelerini, duygularını, bakış açılarını birlikte göre fırsatı bulacağız. 20. Kalite ve Başarı Sempozyumu hazırlıkları devam ediyor. İş birliği kurumlarımız netleşmeye başladı. İçeriğimizi tamamladıktan sonra sizlerle paylaşacağız. 

Yeni yıla başlarken “sizleri KalDer ailesine katılmaya davet ediyoruz” duyurumuzla 8 yeni kurum  tüzel üyelik başvurusunu yaptı. Henüz tanışmamış olan kurumları bir kez daha KalDer’e davet ediyor, güzel günler diliyorum.

Saygılarımla,

------------------------------------------------------------------------------------------------

Ebru Yalçın Gürük
KalDer Bursa Şubesi
Kalite Ödülü ve Uzmanlık Grupları Yöneticisi
ebru.yalcin@kalder.org

Değerli Üyelerimiz ve Gönüllülerimiz,

Ocak ayımız bir hayli yoğun geçti. Şubat ve Mart ayları da sizi bir çok etkinlik bekliyor olacak.
25 Ocak Çarşamba günü EFQM, Ulusal Kalite Hareketi, Bursa Kalite Ödülü’nü içeren deneyim paylaşım toplantısını yoğun bir katılım ve ilgi ile gerçekleştirdik. Detaylar ana sayfada yer almakta.

Bursa Kalite Ödülü sürecinde görev alan 40 değerlendiricinin katılımı ile EFQM Değerlendirici eğitimini tamamladık ve süreçte yer alan 4 kurumun ödül başvuru dokümanlarını kendilerine teslim ettik. Şubat ayında raporları değerlendirecekler ve ara değerlendirme toplantısında kurum temsilcileri ile ilk bulguları paylaşacak ve açıklığa kavuşturulması gereken noktaları görüşmek üzere bir araya gelecekler. Ocak ayında Çevre İş Sağlığı ve Uzmanlık grubumuzun sizler için hazırladığı Kimyasalların yönetmeliğini konularının işlediği panelimizi 31 Ocak Salı günü gerçekleştirdik. Ayrıca bu panelleri 16 Şubat Perşembe ve 23 Mart Perşembe farklı başlıklarda gerçekleştiriyor ve duyuruyor olacağız.

Teknoloji Uzmanlık Grubumuz ile 08 Şubat Çarşamba günü Teknoloji ve Endüstriyel Uygulamaları işleyeceğimiz bir söyleşi ve panel gerçekleştireceğiz. Detaylar ve kayıt linki ana sayfada yer almakta.
EFQM, UKH çalışmalarına katılmak, KalDer’e üye olmak isterseniz, kurumlarınızı ziyaret edebilir, bilgilendirme sunumları gerçekleştirebiliriz.

Saygılarımla,

------------------------------------------------------------------------------------------------

Semih Şenyuva
KalDer Bursa Şubesi
Eğitim ve Mali İşler Yöneticisi
semih.senyuva@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız,

Ocak ayı ile kurum içi eğitimlerimiz ve rehberlik çalışmalarımız da devam etti. Beyçelik Gestamp, Özel 3 Mart Eğitim Kurumları, Bandırma Belediyesi, Elatek Kauçuk, Ünver Group, Uray Sigorta ve Yıldırım MTAL firmalarında eğitim ve rehberlik çalışmalarımızı gerçekleştirdik. 

KalDer olarak; konusunda uzman, sektör deneyimli eğitmenlerimiz ve zengin içerikli eğitimlerimiz ile iş dünyasının her zaman yanındayız.300’den fazla eğitim içeriği, yönetim sistemleri eğitimleri, EFQM lisanslı eğitimler, kişisel gelişim eğitimlerini interaktif eğitim sistemi ile yüz yüze, canlı online ve video eğitim seçenekleri ile sizlerleyiz. 

Kurumlarla yaptığımız yüz yüze veya online görüşmelerle, birlikte yıllık eğitim takvimlerini oluşturuyoruz. Sizde eğitim hazırlıklarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Saygılarımla,

Geri