KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Aykan Kurkur
KalDer Bursa Şubesi
Genel Sekreter
aykank@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız,

Bir yıllık çalışma dönemini tamamlamaya kısa bir süre kaldı. Yıla başlarken yaptığımız yıllık stratejik plan doğrultusunda yüksek performanslı çalışma sergilemek için epeyce çaba gösterdik. Yönetim Kurulumuzun da destekleri ile verimli bir yılı tamamlamayı hedefliyoruz. Sonuçlarımızın da bu yönde pozitif  olduğunu paylaşmaktan gurur duyuyorum. 

ÇOK ÇALIŞTIK, ÇALIŞMAYA VE ÜRETMEYE ARALIKSIZ DEVAM EDİYORUZ... 

Bu ay sonunda yapacağımız Yönetim Gözden Geçirme Toplantımızda 2022 sonuçlarını sunacak, yansımalarını değerlendireceğiz. Bu yıla yine çok şey sığdırdık. Birkaçını sıralamak gerekirse; Sempozyumu ve ödül törenini hibrit gerçekleştirdik. KalDer Ormanı’nı hayata geçirdik. 1 yıl salgın nedeniyle yapamadığımız Karikatür Yarışmamızı yaptık. Kumbara dağıtımlarımızı yaptık. Geleceğimiz Gençlere olan desteğimizi sözde değil, onların eğitim ve gelişimine etki edecek sayısız etkinlik gerçekleştirerek fiili olarak verdik. Özgüven kazandırmaya çalıştık. Teknik gezilere yeniden başladık… KalDer salonlarımız hiç boş kalmadı. Üyelerimiz burayı sahiplendi ve aktif kullanıyor. Diğer yandan yeni katılan değerli üyelerimizle sinerjimiz arttı. 

2023 yılının planlamalarına çoktan başladık. Her yeni yıla başlarken olduğu gibi, heyecanımızı kaybetmeden yeni dönem faaliyetlerimizi desteklerinizle gerçekleştireceğiz. Bir kez daha yanımızda olan herkese ve kurumlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyorum. Ekip arkadaşlarıma da özverileri için teşekkür ediyorum.

Hep beraber güzel bir yılı birlikte karşılamak dileğiyle,

Saygılarımla
--------------------------------------------------------------------------

Arzu Özel
KalDer Bursa Şubesi
Sempozyum ve Üyelik Yöneticisi
arzu.ozel@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız,

2023 yılında yapacağımız 20. Kalite ve Başarı Sempozyumu için hazırlıklarımız başladı. Sempozyum temamız “Belirsizlikler Dünyasında...” oldu. Kasım ayındaki 31. Kalite Kongresi’nde bu kelimeler konuşmacı sunumlarında o kadar kullanıldı ki gündemi yakalayan bir tema belirlediğimize inanıyorum. Kurumlarımıza sempozyum iş birliği taleplerimizi iletmeye başlıyoruz, ziyaretlerle öneri ve görüşler alıyoruz. Bursa`nın sahiplendiği sempozyumda sizlerin de görmek istediği konuşmacılar ve etkinlikler varsa önerilerinizi bizlerle paylaşmanızı bekliyoruz. 

Bildiğiniz üzere Anadolu Karikatürcüler Derneği iş birliğinde; karikatür sanatının gelecek nesillere ulaşmasına, sanatçıların çalışmalarına destek vermek amacıyla Karikatür Yarışması düzenliyoruz. Yarışmamızı ilk kez 2017’de uluslararası katılıma açık olarak gerçekleştirdik ve 9.uncu yarışma ile sürdürüyoruz. Dünyanın çeşitli ülkelerinden eserler gelmeye başladı... Küba, Çin, İngiltere, Romanya... Bursa’nın ve ülkemizin adını sanatsal bir çalışmayla uluslararası alanda duyurmaktan mutluyuz. Yarışma amatör, profesyonel herkese açık olduğundan kurumlarınızda paylaşabilir ya da varsa bu yönde çizimleriniz sizler de başvurabilirsiniz.  

Saklamıyorum, Paylaşıyorum Kumbaramız yeniden başladı.  İlk kitap ve oyuncaklar Yamas firmamızdan geldi, teşekkür ederiz. 

GençKal topluluğumuzla eğitim ve faaliyet planlarımız devam ediyor. Her konuda onlara destek verebilirsiniz, lütfen bizi arayın sizleri buluşturalım, tecrübelerinizi aktarın: Eğitimler, teknik geziler için onları iş hayatına hazırlayacak planlar yapalım. Ofisimizi ziyaretlerinizde onlarla sohbet ederek tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.

Yeni yılda yeni üyelerle daha da büyüyerek başarılı bir yıl geçirmek dileğiyle,

Saygılarımla,

------------------------------------------------------------------------------------------------

Ebru Yalçın Gürük
KalDer Bursa Şubesi
Kalite Ödülü ve Uzmanlık Grupları Yöneticisi
ebru.yalcin@kalder.org

Değerli Üyelerimiz ve Gönüllülerimiz,

Aralık ayında Çevre İş Sağlığı ve Uzmanlık grubumuzun sizler için hazırladığı Döngüsel Ekonomi ve Sürdürülebilirlik konularının işleneceği paneli 14 Aralık Çarşamba günü gerçekleştireceğiz. Duyuruları paylaşacağız. 
Ayrıca periyodik olarak bu panelleri Ocak ve Şubat aylarında da gerçekleştireceğiz. 

Ayrıca Maysan Mando ve Borçelik’e iş sağlığı ve güvenliği konularında teknik geziler gerçekleştireceğiz. (Ocak, Mayıs)
Eğitimde Kalite Uzmanlık grubumuz ise diğer uzmanlık grupları üyelerimizin yararlanacağı EFQM Eğitim serisini gerçekleştirecekler. (Aralık – Şubat)
EFQM, Ulusal Kalite Hareketi, Bursa Kalite Ödülü’nü içeren deneyim paylaşım toplantısını yine Aralık ayında gerçekleştirmek üzere planlama ve duyurusunu sizinle paylaşacağız.

Kasım ayında ise EFQM konusunda iyi uygulamaları yerinde görmek ve dinlemek üzere Bosch iş birliğinde Mükemmelliğin Ötesinde adında çeşitli konularda iyi uygulama ve süreç iyileştirmelerini anlattıkları teknik gezimizi üye kurum temsilcilerimizin katılımı ile gerçekleştirdik.

Aralık ayı itibari ile 2023 yılı etkinliklerimizi planlayıp, duyuracağız. Ayrıca yeni kurumları üye olarak aramızda görmek için ziyaretlerimize devam edeceğiz. Üye olmayan kurumları da bu etkinliklerden yararlanmaya davet ediyor, bilgilendirme ziyaret ve sunum taleplerini bekliediğimizi paylaşırız. 

Saygılarımla,

------------------------------------------------------------------------------------------------

Semih Şenyuva
KalDer Bursa Şubesi
Eğitim ve Mali İşler Yöneticisi
semih.senyuva@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız,
 
Kasım ayında da kurum içi eğitimlerimiz ve rehberlik çalışmalarımız da devam etti. Elatek Kauçuk, Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ünver Group ve Bandırma Belediyesinde firmalarında eğitim ve rehberlik çalışmalarımızı gerçekleştirdik.

17. KalDer Sertifika Programımızı 3 Aralık Cumartesi günü tamamlıyoruz.
İlkini 2006 yılında gerçekleştirdiğimiz ve bugüne dek 580 öğrencinin mezun olduğu KalDer Sertifika Programının 17. yıl tamamlandı. Bu yıl programımıza 35 öğrenci katıldı. 4 Kasım’da başladığımız programımızda 20 farklı konu ve 3 farklı uzman konuk konuşmacı ağırladık. Yılda bir kere düzenlediğimiz programımıza gelecek yıl ilgilerinizi tekrar bekliyoruz.

KalDer olarak; konusunda uzman, sektör deneyimli eğitmenlerimiz ve zengin içerikli eğitimlerimiz ile iş dünyasının her zaman yanındayız.

300’den fazla eğitim içeriği, yönetim sistemleri eğitimleri, EFQM lisanslı eğitimler, kişisel gelişim eğitimlerini interaktif eğitim sistemi ile yüz yüze, canlı online ve video eğitim seçenekleri ile sizlerleyiz. 

Saygılarımla,

Geri