KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:264

BESAŞ’tan "Ekmeğini Paylaş" Kampanyası

 

BESAŞ Ekmek Genel Müdür Yardımcısı Sn. Can AYDOĞAN tarafından gönderilen “Ekmeğini Paylaş” Kampanyası hakkındaki açıklama tüm kalite dostlarımızın bilgisine sunulur:

 

“Sevgili Bursa'lılar pek çoğumuz sofralarımızdan hiç eksik olmayan ekmeğin yokluğunu hissetmiyoruz. Ancak şehrimizde de bu bir ekmeğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımız olduğu gerçeğini hatırlatmak istiyoruz.  Hepimiz belki de, ihtiyaçlı vatandaşlarımıza yardımcı olmak istiyor ancak bu kimselere yardımlarımızı nasıl ulaştırabileceğimizi bilemiyoruz. Bu amaçla, ihtiyaçlı kimselere yardımcı olabilmeniz için bir havuz oluşturduk. Oluşturduğumuz bu havuzu "Ekmek Sepeti" olarak adlandırıyoruz. Sizin gibi hayırseverler ekmek sepetine yardımda bulundukça sepette ekmek birikiyor ve biriken bu ekmekler Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının tespit etmiş olduğu ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.”

Ya da "Benim tanıdığım ihtiyaçlı kimseler var, ben tanıdığım bu kişilere yardım etmek istiyorum" diyorsanız, şirketimizden temin edebileceğiniz "Ekmek Kuponları"nı ihtiyaç sahibi tanıdığınız kimselere verebilirsiniz.

 

Ekmeğimizi nasıl paylaşacağız?

Kampanyamıza katılmak için herhangi bir tutar sınırlaması yoktur. İsteyen istediği kadar ekmeği ihtiyaç sahipleri için bağışlayabilir.  Bunun için internet sitemizden kredi kartınız ile güvenli bir şekilde ödeme yapabilir yada şirketimizin banka hesaplarına havale, EFT ya da veznelerden nakit olarak ödeme yapabilirsiniz.

  

Ekmek kuponları ile katılım

2 ya da 4 adet ekmek alınabilen iki çeşit ekmek kuponu vardır: Bir ailenin 1 aylık ekmek ihtiyacı düşünülerek 30 adet kupondan oluşan koçanlar halinde hazırlanmıştır. 2 adet ekmek alınabilen kuponlar turuncu renktedir ve 36 TL değerinde olup; 60 adet Besaş ekmek alınabilir. 4 adet ekmek alınabilen kuponlar turuncu renktedir ve 72 TL değerinde olup; 120 adet Besaş ekmek alınabilir.

Kampanya hakkında bilgi için 444 44 11 ekmeksepeti@besasekmek.com.tr

 

 

Cansan Alüminyum Foto Rally 2011’e Katıldı

 

Hisar Lions tarafından 19 Haziran 2011 Pazar günü gerçekleştirilen ve Yeşilova Holding’in de ana sponsorlar arasında yer aldığı geleneksel Foto Rally yarışmasına Cansan Alüminyum 11 araçlık bir filo ile katıldı. Cansan Alüminyum Genel Müdürü Şenol Akbaş, sosyal sorumluluk projelerine şirket olarak  önem verdiklerini ve bu sene Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği (Onko-Day), Lions Kulüpleri ve  Nilüfer  Belediyesi’nin ortak projesi olan “Kanserli Hasta ve Hasta Yakınları Rehabilitasyon Merkezi”nin hayata geçirilmesi için gerçekleştirilen bu projeye destek vermekten ekip olarak mutluluk duyduklarını ifade etti.

 

 

ContiTech Lastik Büyüme Yolunda

Ciro 2011 yılında üçte bir artarak 44 Milyon Euro çıkıyor • Türkiye piyasasındaki pay yükseliyor • İşyeri güvenliğinde yüksek standartlar

 

ContiTech hava süspansiyon körükleri alanında büyümeye devam ediyor: Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Thomas Johannsen, ContiTech Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ‘nin Bursa'daki yönetim toplantısında, şirketin 2011 yılı için ciroda % 33'lük büyümeyle 44 Milyon Euro seviyelerine ulaşmayı beklediklerini ifade etmiştir. Bu oranla bugün, 230 personelin çalıştığı fabrika, ortalamanın üzerinde bir büyüme kaydediyor. "Bu değer sadece Türkiye'deki hava süspansiyon körüğü imalatından elde edilen cirodur" diyerek ekleyen Dr. Johannsen: “ContiTech Air Spring Systems şirketi geçtiğimiz yıl bütün dünyada 233 Milyon Euro ciro yapmıştır.” Başka ticari taşıt üreticilerinin de üretimlerinin bir kısmını Türkiye'ye kaydırmaları sebebiyle ContiTech yakın gelecekte Türkiye'deki satışlarda da artış beklemektedir. İhracat oranı günümüzde yaklaşık % 90 oranın üstündedir. Türk İhracatçılar Birliği, ContiTech Lastik şirketinin bu sayede ihracat sıralamasında ilk 500’de 377.nci, hatta Bursa'da ilk 50 (38.nci) şirket arasında yer almakta olduğunu belirtmiştir.

 

ContiTech geçtiğimiz 12 yılda Bursa’daki fabrikasının büyümesine ve geliştirilmesine 16 Milyon Euro dan fazla yatırım gerçekleştirmiştir ve bugün 12.500 metrekare üretim sahasına sahiptir. ContiTech Lastik Genel Müdürü Şirzat Karayel bu hususta "ContiTech Lastik şirketinin başarısı önemli ölçüde personelimizden kaynaklanmaktadır. Bu sebeple eğitim ve iş güvenliğine büyük önem vermekteyiz. Örneğin neredeyse 1000 gündür bünyemizde iş kazası meydana gelmemiştir"  ifadesini eklemiştir. 

 

ContiTech hava süspansiyon sistemi bilgileri elektronik olarak kaydediyor

 

Entegre edilmiş telsiz çip, üretim, lojistik ve serviste yeni imkanlar sunuyor* kayıt edilen bilgiler Operatör tarafından geri çağırabilmekte ve bilgi eklenebilmektedir. Çipin entegre edilmiş hafıza kartı kablosuz bilgi aktarımı için RFID-Teknolojisiyle (Radio Frequency Identification) çalışıyor. Transponder olarak kullanıldığında her hava süspansiyonun önemli ürün bilgileri ve hiç tereddütsüz tanınabilirliğiyle güvenli kodlamasını mümkün kılıyor.  ContiTech firması ticari araçlar ilk üretici bölüm müdürü Diethelm Bauch avantajlarını ‘’Gerekli ürün bilgileri bu teknolojiyle elektronik olarak takip edilebilmektedir. Bu bilgiler kirlenme ve aşınmaya rağmen seneler sonra bile tekrar net bir şekilde alınabilinir’’ şeklinde tanımlamaktadır.

 

 

 Maysan Mando’ya Hyundai’den 5 Star Belgesi

 

Dünyanın önde gelen otomotiv firmalarından Hyundai, dünya markası olmanın temel sorumlulukları arasında yer alan “standart” ve “kalite” kavramlarını kendi felsefesiyle birleştirdiği 5 Star belgesi ile dünya çapında çalıştığı tüm tedarikçilerinin kalite performanslarını yıllık bazda değerlendirmektedir.

 

Her yıl düzenli olarak yapılan değerlendirmede, Hyundai tarafından gerçekleştirilen 5 Star denetiminden elde edilen puan, sunulan ürünün yıl boyunca OEM hattında ve sahada gösterdiği kalite performansı ve firmanın kalite yönetim sistemi dikkate alınmaktadır. Hyundai Assan tarafından, 2010 yılı sonuçlarına göre yapılan değerlendirmede Maysan Mando en üst seviye olan 5 Star ile ödüllendirilmiştir. Bugüne kadar Türkiye de sadece üç firmaya verilen bu ödül Maysan Mando adına büyük gurur kaynağı olmuştur.

 

 

Kurumlar alfabetik sırayla yer almıştır. Kurumlarımızı örnek ve başarılı çalışmalarından dolayı kutluyoruz.

Geri