KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:262

Kitap: Amaç Sahibi İnsanlar
Yazar: Kevin Murray
Çevirmen: Ümit Şensoy
İlk Baskı Yılı: 2019
Sayfa Sayısı: 352
Özet: Çok satan Liderlik Dili kitabının yazarından harika bir kitap daha. Bu kitap amaç, liderlik, bağlılık yaratma ve performans konusunda ‘iyiler arasındaki en iyileri’ bir araya getiriyor. Başarılı bir işletme yaratmak açısından amacın kıymeti ile esin verici liderliğin önemi ve değerler üzerine yazılmış bir şaheser. Kevin bize cüretkâr hedeflerin muazzam gücünü ve ayakta kalmakla yetinmeyip gelişmeye çalışmanın inanılmaz çekiciliğini anımsatıyor. Harika fikirler, nefis örnekler ve pratik tavsiyelerle dolu bir kitap. Üstelik okuması da pek keyifli.” Paul Drechsler, Britanya Sanayi Konfederasyonu Başkanı

Gerek özel şirketlerde gerekse kamu kuruluşlarında yüksek performans sergileyen ve verimli işlere imza atan liderlerin ortak bir noktası var: Güçlü bir amaç duygusuna sahip olmak ve bunu birlikte çalıştıkları insanlara aşılamak. Güçlü değerler ve büyüyen hedefler eşliğinde amaç sahibi olmak, çalışanlarda ise bağlılık, sadakat ve daha yüksek performans sağlıyor.
Amaç duygusu nedir?
Kurumunuzda ya da ekibinizde ne işe yarar?


------------------------ 

Film: Wall Street
Yönetmen: Oliver Stone
Oyuncular: Michael Douglas, Martin Sheen, Charlie Sheen
Senarist: Oliver Stone, Stanley Weiser
Tür: Dram 
Yapım Yılı: 1987
Süre: 2s 2dk 
 
Özet: 1980’lerin iş dünyasına perde arkasının sürükleyici hikayesinin anlatıldığı filmde, hırslı ve genç bir borsacı (Charlie Sheen) Wall Street efsanesi Gordon Gekko (filmdeki performansıyla Oscar Ödülü kazanan Michael Douglas) tarafından baştan çıkarılarak yasa dışı ve son derece kazançlı bir dünyaya adım atar. Ancak kısa sürede bir gecede kazanılan zenginliklerin bedelinin çok ağır olduğunu keşfedecektir.

Geri