KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Focus Control, OSB Yıldızları Araştırması’nda İlk 10’a Girdi

Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri olan OSB’ler ve OSB’lerde faaliyet gösteren firmalar hakkında doğru kaynaklara ve verilere dayalı bir çalışma olan OSB Yıldızları araştırması, OSB’lerdeki firmaların performansını tüm Türkiye çerçevesinde ciro, ihracat, kadın istihdamı, istihdam ve Ar-Ge gibi 12 farklı kategoride değerlendirmiştir. OSBÜK’ün yaptığı bu araştırma içerisinde, Focus Control OSB’lerde İstihdamını En Çok Arttıran Firma Kategorisinde 8. sırada, OSB’lerde Kadın İstihdamını En Çok Arttıran Firma Kategorisinde 9.sırada ve OSB’lerde En Çok Kadın İstihdamını Sağlayan Firma Kategorisinde 21.sırada yer alarak başarısını pekiştirmeye devam etmektedir. Bu ödülün alınmasında katkı sağlayan tüm çalışanlarımıza Focus kontrol olarak teşekkür ediyoruz.  

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sütaş, ‘Sürdürülebilirlik İlerleme Raporu’nu Yayımladı

Özüne sürdürülebilirliği alan “Çiftlikten Sofralara” Entegre İş Modeli ile “bireylerin sağlığı ve mutluluğuna”, “toplumun gelişimi ve refahına”, “çevrenin sürdürülebilirliğine” katkıda bulunmayı hedefleyen Sütaş, “2021 Yılı Sürdürülebilirlik İlerleme Raporu”nu yayımladı. 

Sütaş’ın 2025 hedefleri doğrultusunda yürüttüğü faaliyetleri ve 2021 yılı sürdürülebilirlik performansını kamuoyu ile paylaşmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Sütaş Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Duygu Yılmaz, “2021 yılı, Covid-19 pandemisinin günlük hayatımıza etkilerinin belirli bir ölçüde kontrol altına alındığı bir yıl oldu. Ancak ortaya çıkardığı geri döndürülemez sonuçlarını hep birlikte deneyimlemeye devam ediyoruz. Pandeminin belirsizliği, 2022’nin ilk aylarında yanı başımızda gelişen savaş ile birleşince enerji ve gıda arzının ne kadar kırılgan bir yapıda olduğu daha net görüldü.  Bunun sonucunda tarım ve gıda sistemlerinin dönüşümü, dünyanın sürdürülebilirlik ajandasında iklim değişikliğinin yanında daha güçlü biçimde yer almaya başladı. Ne mutlu ki hem arz güvencesi ve hem de tedarik zinciri entegrasyonu sağlayan “Çiftlikten Sofralara” iş modelimiz, tüm bu belirsizlikler ve değişimlerin içinde faaliyetlerimizi kesintisiz sürdürebilmemizi sağlıyor. Özünde sürdürülebilirlik olan iş modelimizle her gün çevreye, topluma ve bireylere katkı sağlamaya devam ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FKT Koltuk 2022’yi Yüzde 50 Büyüme ile Kapatıyor

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında ticari araçlar için yolcu koltuğu üreten FKT Koltuk sistemleri A.Ş 2022 yılını yüzde 50 büyüme ile kapatıyor. Franz Kiel GmbH & Co.KG Almanya’nın Türkiye’de üretim ve satış partneri olan FKT Koltuk Sistemleri A.Ş’de 5 ve 10 yıl süreyle görev yapan çalışanlar düzenlenen yeni yıl yemeğinde ödüllendirildi. Podyum Davette gerçekleştirilen ve fabrika yöneticileri ile çalışanların katıldığı gecede konuşan FKT Koltuk Sistemleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Erol Sapçı, 2022 yılını değerlendirirken 2023 yılı hedeflerini de açıkladı. Konuşmasında, pandemi nedeniyle bütün çalışanların katılımıyla iki yıldır geniş bir organizasyon düzenleyemediklerini belirten FKT Koltuk Sistemleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Erol Sapçı, “Bu dönemde 2016 yılında başladığımız personel aidiyeti ve çalışan memnuniyeti ile ilgili en önemli adım olan sendikalaşma sürecini tamamlayarak 2020 yılında gerçekleştirmiştik. Süreçteki katkılarından dolayı Türk Metal Sendikası Osmangazi Şube Başkanı Mesut Erdem ve Türk Metal Sendikası’nın diğer üyelerine de teşekkür ediyoruz” dedi.

Üretimlerindeki çeşitliliği de artırdıklarını söyleyen Sapçı, “Uzun süredir beklenen pazardaki talep 2022 yılın sonunda geri geldi. Aynı anda bütün ürün grupları ile müşterilerde kısa terminli siparişlerle karşılaştık ve bunun sonucu olarak da euro bazında geçen yıla göre yüzde 50’nin üzerinde büyüme gerçekleştirdik” şeklinde konuştu. FKT Koltuk Sistemleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Erol Sapçı 2023 yılı hedeflerini açıklarken de “Bazı belirsizliklere rağmen 2023 için yüzde 15 büyümek ve yüzde 60 iç piyasada yüzde 40 da yurtdışına ürün satacak şekilde kendimizi hazırlıyoruz” dedi. Sapçı’nın konuşmasından sonra FKT Koltuk Sistemleri AŞ’de 10 yıl ve 5 yıl süre ile görev yapan 33 çalışana plaket verildi ve yeni yıl pastası kesildi. Gece çalışanların eğlencesi ile devam etti.

 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yeşilova’da Gündem: Enerji Verimliliği

Yeşilova Holding, enerji verimliliği ve tasarrufu konusunda çalışanlarının iş ve özel hayatlarındaki farkındalığı artırmak ve onların daha duyarlı olmalarına katkıda bulunmak adına Enerji Verimliliği Haftası’nda eğitim ve çeşitli faaliyetler gerçekleştirdi. Bu bağlamda ilk olarak tüm Grup şirketlerinde enerji etüt çalışmaları yapıldı ve enerji tasarrufu için atılabilecek adımlar belirlendi. Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantıları ve eğitimlerde de konunun önemi hakkında paylaşımlarda bulunuldu. Ayrıca, farklı Grup şirketlerinden ekipler, BTSO Enerji Verimliliği Merkezi ve Model Fabrika’yı ziyaret ederek, yapılan uygulamaları yerinde inceledi. 

Yeşilova Holding Kurumsal Sürdürülebilirlik Yöneticisi Eda Çetintaş, enerji tasarrufunun önemi ve bu konuda Grup genelinde yapılan çalışmaları şöyle anlattı: “Tüm kaynaklar gibi enerjinin de verimli kullanılması, dünyamızı korumak için büyük önem taşıyor. Yaşanabilir bir gelecek için tüm bireylere, kurumlara ve şirketlere bu konuda önemli sorumluluklar düşüyor. Yeşilova Grubu olarak, yarınları düşünerek enerjimizi tasarruflu kullanıyor, tüm iş süreçlerimizde verimliliği benimsiyoruz. Çalışma arkadaşlarımıza da gerek iş gerekse de sosyal hayatlarında yapacakları küçük değişikliklerle, daha yaşanabilir bir dünyaya katkı sağlayabileceklerini aktarıyoruz. Yapılan toplantı ve paylaşımlarda ise enerji verimliliği ve teknolojinin bu alandaki katkısı ile iklim krizi ile mücadele ve sürdürülebilirlik, dünyadaki trendler, yenilenebilir enerji yatırımlarının önemi gibi birçok başlığa değinirken, Yeşilova Grubu olarak bu alanda neleri hedeflendiğimizi anlatıyoruz. Tüm bu önemli dinamikler çerçevesinde, dünyanın günden güne artan enerji talebi ve enerji kaynaklarının mevcut potansiyelini doğru bir şekilde eşleştirebilmek için mutlaka dikkatle üzerinde durulması gereken konu enerji verimliliğidir.”

 

Yeşilova Gönüllüleri, Çocukların Gülümsemesi Vesile Oldu

Yeşilova gönüllüleri, “Dilek Ağacı” projesi ile 3 ile 14 yaş arası LÖSEV’li çocukları 200’den fazla oyuncağa kavuşturdu. Yeni yılda çocukların gülümsemesine vesile oldu. Yeşilova Holding ve Grup şirketlerinin çalışanları, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen “Dilek Ağacı” projesi ile LÖSEV’li çocukların mutluluğuna bu yıl da ortak oldu. Çocuklarından gelen dilekleri, Holding ve Grup şirketlerindeki dilek ağaçlarına asan Yeşilova gönüllüleri, dünyayı gülümsemeleri ile çiçeklendiren çocukların hayallerini hep birlikte gerçeğe dönüştürdü. 

Yeni yıl öncesi LÖSEV’li çocuklardan gelen dilekler, Yeşilova gönüllüleri tarafından önce şirketlerde kurulan dilek ağaçlarına asıldı. Ağaçtan istediği dileği alarak içeriğindeki hediyeyi temin eden Yeşilova’lılar, bu hediyeleri ağaçların altında biriktirdi. Yeşilova Grubu’nun farklı noktalarındaki iştiraklerinde toplanan hediyeler de LÖSEV Bursa Şubesi yetkililerine teslim edildi. Yeşilova Holding’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Küçük bir hediye ile de olsa LÖSEV’li çocuklarımızı mutlu eden, kampanyamıza katılarak onların gülümsemesine vesile olan tüm çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz” denildi. 

 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gülipek Tekstil 3. Korusunu Kurdu

Sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarını hız kesmeden sürdüren ve geçtiğimiz aylarda 2. Sürdürülebilirlik Raporunu yayınlayan Gülipek Tekstil, 3. Gülipek Korusunda bulunan fidanlarını aralık ayında ekip üyelerinin katıldığı tören ile dikmiştir. Gülipek Tekstil, 2020 yılından itibaren  “Karbon Yönetimi ve Strateji Geliştirme Raporu” hazırlayarak, üretim faaliyetleri sonucunda oluşan karbon emisyonlarını hesaplamakta ve karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik projeler geliştirmektedir. Ege Orman Vakfı ile ortak çalışmaları sonucunda kurulan 3. Gülipek Korusu ile üretim faaliyetleri sonucu oluşan karbon emisyonlarının 616,5 T CO2e’i ofsetlenmiştir.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gözde ITS, 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgelendirme Sürecini Tamamladı

Bilgi; bir kurumun iş sürekliliğini sağlamasında en önemli değerlerinden biridir. Kuruluşumuz, tedarikçilerimiz ve siz müşterilerimizi önemseyerek her geçen gün sizlerle birlikte gelişmekteyiz. Gözde ITS olarak 2022 hedeflerimizin arasında olan bilgilerinizi güvende tutmak için ISO 27001 Bilgi Güvenliği yönetim Sistemleri belgesini aralık ayında almış bulunmaktayız. 

Hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz ISO 27001 Bilgi güvenliği yönetim sistemleri sertifikamızı sizlere paylaşmaktan mutluluk duyarız.Bilgi güvenliği, bilginin gizliliğinin, bütünlüğünün, erişilebilirliğin korunmasını kurum kültürü olarak benimsemekteyiz.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aymnet’in 2022 Yılı Oscar Ödülleri Töreni Yapıldı

Aymnet Bitkisel ve Temizlik Ürünleri İth. İhr. San. Tic. A.Ş.’nin 2022 Yılı Oscar Ödülleri Töreni ile yılın en çok satış yapan, en çok girişimcilik ağını genişleten, en hızlı çıkış yapan genç girişimci ve en iyi çıkış yapan kadın girişimci kategorilerinde ödüllerini dağıtarak girişimcilerinin başarılarını takdir etmiştir. 1000’e yakın katılımcı ile yoğun ilgi gören etkinliğimiz, 15.01.2023 tarihinde Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’nda gerçekleştirilmiştir. 

Ödül Törenine, Bulgaristan, İspanya, Moğolistan, Fransa gibi ülkelerden katılım sağlanması ve bu ülkelerde de girişimci ağının büyümesinin kıvancını yaşayan şirketimiz her geçen gün hızla büyüdüğünü bu törendeki büyük aile fotoğrafıyla bir kez daha görmüş ve gurur duymuştur.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İletişim Yazılım, TÜSİAD SD² 6. Dönem Eşleşmelerinde Çelmak Makine ile Eşleşti

TÜSİAD tarafından 2016 yılından beri gerçekleştirilen rapor çalışmaları teknoloji alanında arz ve talep buluşmasında yaşanan kopukluğa dikkat çekmek ve sahadaki bu eksikliğe çözüm olması amacıyla TÜSİAD Sanayide Dijital Dönüşüm Programı (TÜSİAD SD²) 2018 yılında hayata geçirilmiştir. TÜSİAD SD² ile Türkiye sanayisinde katma değeri yüksek üretimi ve küresel rekabet gücünün korunmasını mümkün kılacak teknolojik dönüşümü sağlamak ve sürdürülebilir kılmak amaçlanırken Türk teknoloji şirket ağının ve yetkinliğinin de tanıtımı ve teknoloji KOBİ’lerinin müşteri doğrulaması yapabilmesi hedeflenmiştir. 

Bu programda TÜSİAD’ın teknoloji tedarikçilerine portal üzerinden açtığı arayüz ile firmaların şirket ve ürün bilgileri toplanarak firma tarafından başvurulan çağrıya ilişkin gerekli değerlendirmeler yapıldı ve 7 Aralık tarihinde Teknoloji Kullanıcıları ile tedarikçilerini bir araya getiren TÜSİAD Sanayi – Teknoloji Entegrasyon Programı / STEP kapsamında eşleşme sonuçlarını açıkladı. 

“Üretimde İzlenebilirlik ve IoT ile Canlı Veri Toplama” projesi ile çağrıya başvurusunu gerçekleştiren İletişim Yazılım’ın Çelmak Makine firması ile yapılacak proje için yüz yüze ve online toplantıları hızla devam etmektedir. Gerçekleşen toplantılarda projeye ilişkin detaylı bir “Çözüm Dosyası” oluşturmak için eşleşen bu iki firma toplamda 6 toplantı ile süreci başarılı bir şekilde sonlandıracak birebir çalışma dönemi içerisinde bulunmaktadır.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saydam Patent Aş. Junioshow Fuarındaydı

Saydam Patent JUNIOSHOW Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarında Müvekkillerini yalnız bırakmadı. Her yıl 2 kez düzenlenen JUNIOSHOW fuarı yoğun ilgiyle karşılandı. 

2000 katılımcının olduğu fuarda Saydam Patent A.Ş tüm müvekkillerine ziyaretlerde bulundu. Müvekkillerimize marka patent endüstriyel tasarım tescili barkod ve kalite belgeleri konularında brifing ve çalışma sağlandı.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKWEL’den İletişim Toplantısı ve Kıdem Ödülleri Gecesi

Tüm çalışanlarımızın değerli katılımları ile; 7 Ocak 2023 gecesi Bursa Podyum Davet'te strateji ve iletişim toplantımızı gerçekleştirdik. 2022 4.Çeyrek iletişim toplantımızın hemen akabinde; kıdem ödülleri takdim törenimizde çalışanlarımızın kurumsal bağlılığı taçlandırıldı ve AKWEL çalışanları olarak hep birlikte gurur, onur ve sevinç dolu saatler yaşadık.  

2022 yılının genel değerlendirmesini yaparken, 2023 yılını ’'biz bilincimizle, ortak aklımızla ve ekip ruhumuzla'' birlikte en iyi şekilde gerçekleştirmeyi hedefledik ve hepimiz için çok anlamlı bu gecede bu hedefimiz doğrultusunda ilk adımlarımızı attık.  

  

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uludağ Koleji’nden Çift Diploma Programı

Uludağ Koleji, Brigham Young University ile gerçekleştirmiş olduğu akreditasyon ile öğrencilerine Uluslararası geçerliliğe sahip ‘Amerika Lise Diploması’ alma ve ‘Amerika ve Avrupa’daki Üniversitelere Sınavsız Geçiş’ ile kabul önceliği fırsatını sunuyor.

Çift Diploma Programı kapsamında gerçekleştirilen toplantıda Uludağ Koleji Yabancı Diller Koordinatörü Tuğba Çiçek, Çift Diploma programına dair açıklamasında; hayata geçirmiş oldukları bu yeni proje ile öğrencilerine Amerikan lise diploması fırsatı sağlayan lise programlarına katılma ve Amerika ve Avrupa’daki üniversitelere sınavsız geçiş ve kabul önceliği sunmakta olduğunu vurguladı. Çift Diploma Programı ile öğrencilerine 21. yüzyıl evrensel kriterlerdeki diplomalara sahip olma kapısını araladıklarını belirten Sayın Çiçek; eğitimde fark yaratan yeniliklere bir yenisini daha inşa ederek Uludağ Koleji olarak ayrıcalıklı yerini korumaya devam ediyor olmanın haklı gurur ve mutluluğunu paylaştı.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kurumlarımızı tebrik ederiz.
Haberler geliş sırasına göre yer almıştır. 

Geri