KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:264


Serkan ÜRKMEZ
KalDer Bursa Şubesi
Yönetim Kurulu Başkanı

‘KalDer Bursa’dan merhaba’ 

Değerli KalDer Bursa Şubesi Üyeleri ve Kalite Dostlarımız,

Şubat ayında gerçekleşen Genel Kurulumuzun ardından başlayan yeni dönemin başlangıcında sizlerin Derneğimize ve Yönetim Kurulumuza gösterdiği ilgi ve destek için teşekkür etmek isterim. Yönetim Kurulumuz, bu heyecan verici dönemde çalışmalarına hızla başladı. Genel Kurul sonrasında bir araya geldiğimiz tanışma toplantımızda geçmiş dönemde KalDer Bursa'nın önemli çalışmaları ve elde ettiği başarılar hakkında yeni Yönetim Kurulumuza bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz çalışmalar hakkında değerli görüş alışverişi gerçekleştirildi.

Mart ayındaki dönemimizin ilk Yönetim Kurulu toplantımızda ise, 2024 yılı stratejik planımız üzerinde detaylı bir çalışma gerçekleştirdik. Bu plan, KalDer Bursa’nın amaç ve misyonuna ulaşmak için gereken adımları ve kaynakları etkin bir şekilde yönlendirerek uzun vadeli başarı için bugüne dair güçlü bir çerçeve oluşturmayı amaçlıyor. Ayrıca, dernek yönetimi konusunda örnek teşkil eden uygulamalar ve hedef odaklı yönetim ilkeleriyle de stratejik planımızı şekillendirdik.

KalDer Bursa Yönetim Kurulu olarak Bursa’da protokol ve üye ziyaretlerimize başlıyoruz. Ancak bundan önce ilk ziyaretimizi; Yönetim Kurulu ve GençKal üyeleri ile Atamızın manevi huzuruna çıkacağımız Anıtkabir’e yapacağız. Ata’mızın gösterdiği yolda KalDerliler olarak yürümeye devam edeceğiz.

Önümüzdeki ayların kuşkusuz en önemli etkinliklerinden biri her yıl olduğu gibi bu yıl da coşku ile gerçekleştireceğimiz 21. Kalite ve Başarı Sempozyumu olacak. BUSIAD iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz Sempozyumumuz 9 Mayıs 2024 Perşembe günü “Sular Çekildiğinde” teması ile Bursa Almira Otel’de olacak. Bu etkinliğimiz, Bursa’daki iş dünyası, kamu, akademi ve STK’lardan katılımcıları bir araya getirecek, çok değerli konuşmacılarımızdan güncel ekonomik gelişmeler, sürdürülebilirlik ve yaşam kalitesi konularında bilgi ve görüş paylaşımı sağlayacağız. Amacımız; katılımcıların vizyonlarına katkıda bulunmak ve yeni iletişim köprüleri kurmak olacak. Sempozyumumuza sponsorluk konusunda destek veren kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum. 

Sempozyum programının devamında tören ile Bursa Kalite Ödülü sonuçlarımız da açıklanacak, EFQM mükemmellik modeli çalışmalarını başarılı ile yürüten ödüle başvuran kuruluşlarımızı ödüllendireceğiz. Bu yıl ödüle başvuran ve şu an hazırlıkları devam eden kuruluşlarımızı şimdiden tebrik ediyorum. Bu süreçte, kuruluşları adına önemli kazanımlar elde edeceklerine olan inancım tamdır. Ödül için değerlendirme süreci saha ziyaretleri ve uzlaşım toplantılarıyla devam ediyor. Hafta sonları ve mesai saatleri dışında da büyük bir özveriyle çalışan gönüllü değerlendiricilerimize ve Bursa Kalite Ödülü Yürütme Kurulu'na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu dönemde, KalDer Bursa Şubesi olarak sürdürülebilirlik konusuna büyük önem veriyoruz. Sürdürülebilirlik alanında iş birliklerimizi güçlendirerek, paydaşlarımıza değer katacak yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. Bu çerçevede, UN Global Compact Türkiye ile iş birliği çalışmalarına başladık. Bu iş birliği çerçevesinde, BUSIAD ile, KalDer evinde gerçekleştirdiğimiz "İklim Eylemi Deneyim Paylaşım Grubu Bilgilendirme Toplantısı" gibi etkinliklerle bu alandaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Diğer yandan, toplumsal sürdürülebilirlik konusunda Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEP’s)’in ülkemizdeki ilk imzacısı olan bir STK olarak, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının güçlenmesi ile ilgili yapılan çalışmaları Bursa’ya taşımayı ve iş dünyasında Bursa’yı bu konuda örnek il olarak konumlandırmayı hedefliyoruz. Bu amaçla, 2016 yılında KalDer desteği ve BUİKAD, BUSİAD tarafından Yeşim Grubu’nun koordinatörlüğünde kurulan “Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu”nun üyelerini, yakın zamanda KalDer Evi'nde ağırladık. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda toplumsal dönüşümün de savunucusu olmaya devam edeceğiz.

Uzmanlık çalışma gruplarımız ve GençKal da bu bültende görebileceğiniz etkinlikleri ile çalışmalarını sürdürüyorlar. Emek veren ve değerli fikirleri ile katkı koyan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 

Bu dönemde; daha fazla etkinlik, eğitim ve bilgi paylaşımı ile KalDer Bursa Şubesi olarak üyelerimizin ve paydaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik çalışmaya ve değer katmaya çalışıyoruz. KalDer olarak en güçlü yanlarımızdan biri de eğitimlerimiz. Güçlü eğitim portföyümüz, konusunun uzmanı deneyimli eğitmenlerimiz, eğitim salonu altyapımız ile eğitimlerimizden uygun fiyatlarla yararlanan üyelerimize fayda sağlamaya devam ediyoruz. Bu konuda KalDer ofisindeki arkadaşlarımız yaptıkları ziyaretler ve tanıtım faaliyetleri ile bu hizmetimizden yararlanan kurumların sayısını arttırmaya çalışıyoruz. 

Sizlere KalDer’e desteğiniz ve kalite yolculuğumuzda bizlerle birlikte yürüdüğünüz için teşekkür ediyorum.

Şimdiden Ramazan Bayramınızı kutluyor, dünyamıza barış, sizlere de esenlikler diliyorum.
Saygı ve sevgilerimle,

Serkan Ürkmez
KalDer Bursa
Yönetim Kurulu Başkanı
 

Geri