KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263


Emin Direkçi
KalDer Bursa Şubesi
Yönetim Kurulu Başkanı

Değerli Arkadaşlarım,

İki ay önce yaşadığımız büyük afet sebebiyle, tüm halkımız büyük bir travma yaşadı ve bölgede en azından temel ihtiyaçları sağlamak ve yaraların bir an önce sarılması için topyekün mücadele devam ediyor. Uzun soluklu olacak bu mücadeleden gözünüzü, gönlünüzü ve desteğinizi eksik etmemenizi diliyorum. 

                                   Her şeyin bittiği yerden her şey başlayacaktır.

Bursa’dan üyelerimizin de katılım gösterdiği İstanbul merkez tarafından organize edilen Kazananlar Konferansı etkinliği başarılı bir şekilde gerçekleşti.  Türkiye Mükemmellik Ödülü’nü kazanan kurum/kuruluşların hikayelerinden ilham alınan, ilginin yoğun olduğu bir etkinlik Beşiktaş Deniz Müzesi’nde tamamlandı. 

Sempozyum ana temasıyla uyumlu olarak gerçekleştirdiğimiz 9. Uluslararası Karikatür Yarışmamız sonuçlandı. Yarışma hem yetişkinler hem de gençler kategorisinde düzenlendi. İki branşta ayrı ayrı 58 ülkeden, 452 sanatçıdan, toplam 1063 karikatür başvurusu aldık. Yarışma birincisi yetişkinlerde Küba’dan Aristides Hernandez, gençlerde Belçika’dan Maya Khalil oldu. Jüride olmam sebebiyle şunu söyleyebilirim ki “çok güzel ve anlamlı eserler vardı, seçmekte çok zorlandık…”

Bursa Kalite ödülü hazırlıkları devam ediyor, kurumlar ve değerlendiricilerimiz özverili çalışmalarına devam ediyorlar.  Gerek yüz yüze olarak KalDer Evi’nde, gerek online toplantılarla değerlendiricilerimiz çalışmalarını sürdürüyor. 

Seçim takvimini baz alarak bu seneki sempozyumu 1 Haziran Perşembe günü gerçekleştireceğiz. “Belirsizlikler Dünyasında…” ana temalı etkinliğimizin oturum konu ve konuklarını belirleme hazırlıkları sürüyor.

Bursa Şubemizin kuruluşunun 25.yılını çiçek ve ziyaretleri ile kutlayanlara gönülden teşekkür ediyoruz. Siz olduğunuz için varız ve sizlerle beraber büyümeye devam edeceğiz. 

Uzmanlık Gruplarımız yeni panel içeriklerini planlıyorlar, ilgi gören konu ve konuklarla programları duyurmaya devam edeceğiz, katılımlarınızı bekliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılına özel düzenlediğimiz ulusal karikatür yarışmamızın başvurularında sona geldik, değerlendirme sürecimiz başlıyor. 

Ana görevlerimizin başında gelen üye sayımızı artırmak için yeni firmalara tanışma ve ziyaretlerimiz devam ediyor. Hem kapımız çalınıyor hem de biz yeni kapılar çalıyoruz.

Önümüzdeki ay iki bayram iç içe geçti;
               Ramazan Bayramınızı kutlar, ülkemiz ve insanlığa; barış, bereket ve sevgi dilerim.
               23 Nisan sadece çocuklarımızın değil Egemenliğimizin de 103. yılını kutlayacağımız bir tarihtir. 
               Hem ülkemiz hem de dünya çocuklarına kutlu olsun.


Saygılarımla

Geri