KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:262


Emin Direkçi
KalDer Bursa Şubesi
Yönetim Kurulu Başkanı

Değerli Arkadaşlarım,

Çok hareketli bir Kasım ayı geçirdik;

10 Kasım’da ölümsüz ATATÜRK’ü andık ve sözümüzü yineledik…

2023 yılında 20. Kalite ve Başarı Sempozyumu’nu düzenleyeceğiz. Hazırlıklarına başladık. Önümüzdeki senenin ana temasını “BELİRSİZLİKLER DÜNYASINDA…” olarak belirledik, doğal olarak 9. Uluslararası Karikatür Yarışmamızı da bu tema doğrultusunda duyurup, başlatmış olduk.

Saklamıyorum, Paylaşıyorum Kumbaramız 9. yılında yeni paylaşımlara vesile olacak. 2013 yılından bugüne aralıksız devam eden kumbaramız üyelerimizin sahip çıkması ve destekleri ile her yıl yeni çocuklara ulaşmaya devam ediyor. 

Kalite parkımızda üyelerle buluşmamızı gerçekleştirdik. Üye firmamız, yemek sektöründe yılların deneyimi ve uzman ekibi ile hizmet sunan Referans Catering katkılarıyla düzenlediğimiz etkinliğimizde; üyelerimiz ve protokolden 400’ün üzerinde konuk ağırladık. Bize sahip çıktığınız için tekrar teşekkür ediyoruz. 

Bu sene İzmit Kongre Merkezinde “Riskin Ötesi: Bilim, Sektör ve Toplumda Adalet” ana temasıyla düzenlenen 31. Kalite Kongresi’ne ve ödül törenine Bursa’dan üyelerimiz ile 100’e yakın kişi katıldık. Tema, konuşmacı ve konukların katılımıyla başarılı oturumlar izledik. Kongre sonunda Türkiye Mükemmellik ödülü alan kurumlar açıklandı: Metro İstanbul A.Ş., Toyota Boshoku Türkiye, Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Türkiye Mükemmellik Ödülü’nün sahipleri oldular. Ödül töreninde Bursa’dan Uludağ Elektrik firmamız da ‘EFQM Üstün Performansta Yetkinlik 5 Yıldız’ aldı, başarılarını alkışladık. Kurumlarımızı tebrik ediyorum. Yine ödül değerlendiriciliğinde 20. yılını doldurmuş olması nedeniyle, şampiyon değerlendirici olarak sahnede plaketini alan Sadettin Çiçek’i de tebrik ediyorum. 
Kongrede birinci günün sabahında, sallantıyla uyandık. Başkanlığını yaptığım ‘Ötesi: Yönetim / Kalite Riski Yönetmektir’ konulu oturumun gündeminde de bu konu yer aldı ve işyerlerinde deprem tedbirleri üzerine konuştuk. Depremde kalp krizi ve düşme nedeniyle iki kişinin yaşamını yitirdiğini öğrendik. Kayıplara rahmet, yaralılara şifa, hasarlı binalardaki vatandaşlarımıza bir an önce sağlıklı konutlara kavuşma diliyoruz. Bir kez daha gördük ki deprem konusunda hızlı şekilde; eylemlere, yapılması gerekenlere odaklanmalıyız.

Sürdürülebilirlik anlamında KalDer Bursa olarak etkin programlarımızdan olan KalDer Sertifika Programımız 17. yılında ve 35 kişinin katılımıyla gerçekleşiyor, katılım ve ilginize teşekkür ediyoruz.

BOSCH Bursa'nın özenle hazırlandığı Mükemmelliğin Ötesinde Günü'ne katıldık. Katılımcıların mükemmel ev sahipliği ile konuk edildiği, verimli ve bilgi dolu bir program geçirdik. 

Üye ziyaretlerimiz ve üyelerin ziyaretleri devam ediyor. 
Eğitimlerimiz devam ediyor, kurumların ilgililerini KalDer eğitimleriyle tanışmaya davet ediyoruz.

KalDer salonları birçok kurumun ilgisini çekmeye devam ediyor. Ulaşımı kolay, sessiz, ekonomik olması ilgiyi çok artırdı. Üye olsun olmasın, kurumların eğitim salonlarımızı kullanmalarını öneriyoruz…
 
Her ne kadar çok zor bir yıl bizi bekliyor olsa da ailelerinizle ve sevdiklerinizle mükemmel bir yıl diliyorum. 

Saygılarımla,
 

Geri