KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PechoM, TEİAŞ Trafoları Gürültü Ölçümlerini Tamamladı

Üç yıldır PechoM tarafından gerçekleştirilen TEİAŞ trafolarının gürültü ölçüm çalışması bu yıl da 6 adet trafo ölçümü ile tamamlandı. PechoM mühendisleri TS, EN, IEC ve ISO standartları doğrultusunda gürültü kaynağı etrafında belirlenen aralıklarla gürültü ölçümlerini gerçekleştirdi ve yapılan ölçümler doğrultusunda toplam ses yükünü hesapladı. Antalya, Diyarbakır, Kahramanmaraş ve Kırklareli şehirlerinde yapılan trafo ölçümleri sonrası gürültü ölçüm raporlamaları müşteriye bildirildi. 

PechoM olarak gürültü kontrolü çalışmalarımızı otomotiv, ulaşım, enerji, savunma sanayi sektörleri başta olmak üzere, üretim hatları, trafolar, test ve kontrol odaları, petrol/doğalgaz boru hatları gibi birçok alanda ve üründe gerçekleştirmekteyiz.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OSKİM Ar-Ge Merkezi, Akademik Yayın Çalışmalarını Paylaştı

OSKİM olarak 2021 yılı içerisinde Ar-Ge kültürünün kazanılması ve bu faaliyetlerin içselleştirilmesi adına attığımız adımları 2022 yılı içerisinde de hızla devam ettirmekteyiz. Bu kapsamda fikri/sınai mülkiyet hakları, devlet destekli projeler, iç Ar-Ge faaliyetlerinin yanında yürüttüğümüz çalışmaları akademik alanda tanıtmak ve bu alanda akademik iş birlikleri geliştirmek için adımlar atıyoruz. 
Çağa ayak uydurmak isteyen tüm firmaların Ar-Ge faaliyetlerine önem vermesi, bilgi aktarımının sağlanması ve etkin projelerin yürütülmesi amacıyla iş birliği geliştirilmesinin öneminin farkındayız. Dolayısı ile yıl içerisinde devreye aldığımız 8 adet Ar-Ge projesi, 4 adet bildiri yayını ve üzerinde çalışmakta olduğumuz 1 makale çalışmamızı sürdürmekteyiz. Bu çalışmalarda yayın olarak IMSEC 2022, IMEAMTC 2022 etkinliklerinde akademik çalışmalarımızı paylaştık ve yıl sonuna kadar 1 makale ve 1 bildiri daha yayınlamış olmayı hedefliyoruz.

Attığımız bu adımlarda tüm ekip arkadaşlarımızı Ar-Ge çalışmalarına dahil etmek için teşvik ediyor ve bu motivasyonu tüm OSKİM içerisinde sağlamayı hedefliyoruz. Çıktığımız Ar-Ge Merkezi yolculuğunda emin adımlarla ilerlemekten ve yaptığımız faaliyetleri paylaşmaktan gurur duyuyoruz.  
Çalışma Başlıkları: 
1.Sac Malzemeden Üretilen Salıncaklarda Kullanılan Çelik Borulu Burçların Çıkma Kuvveti Değerini Etkileyen Parametrelerin İncelenmesi
2.L Geometri Salıncaklarda Şekillendirme Sırasında Oluşan İncelme ve Yırtılma Sorunlarının Giderilmesi İçin Yeni Bir Kalıplama Prosesinin Geliştirilmesi
3.Alt Salıncak Kolu Burçlarının İç Borularının Şekillendirilmesi
4.S355MC Malzemeden Üretilen Amortisör Braketi İçin En İyi Projeksiyon Kaynak Proses Parametrelerinin Seçimi

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Borçelik’ten Kadınların İstihdama Katılımını Artıracak Örnek Proje

Borusan Grup şirketlerinden en büyük galvanizli çelik üreticisi Borçelik, BUİKAD ve NOSAB Türkiye’nin toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlamak adına güçlerini birleştirdi. Bölgede yer alan kadın çalışanların üretim süreçlerindeki istihdamını artırmaya yönelik iş birliğinde protokol imzaları atıldı. ‘Bu İş Eşitlik İşi’ adıyla projelendirilen iş birliğinin NOSAB’da gerçekleştirilen imza törenine; BUİKAD Başkanı Avukat Oya Eroğlu, NOSAB Başkanı Erol Gülmez ve Borçelik İcra Kurulu Üyesi Hafize Çetinel’in yanı sıra BUİKAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile NOSAB ve Borçelik yöneticileri katıldılar.

Proje ortaklarından Borçelik İcra Kurulu Üyesi Hafize Çetinel de yaptığı konuşmada, “Borçelik olarak 2016 yılından beri toplumsal cinsiyet eşitliği konularında çalışmalar yapıyoruz ve özünde insana odaklanıyoruz. 2018 yılından bu yana üretimde kadın çalışana yoğunlaşıyoruz. Şirket içinde yaptığımız ve takdir toplayan çalışmalarımızla tüm sektörlere ilham veriyoruz. Bu değerli proje ile de toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki kararlı duruşumuzu daha da güçlendiriyoruz” dedi.

Üç kurum arasında imzalanan iş birliği protokolü ile üretime yönelik alanlarda kadın işgücünün artırılması hedefleniyor. Toplumsal cinsiyet kalıplarının bir sonucu olarak ‘erkek işi’ olarak tanımlanan meslek dallarında, fabrikaların ihtiyaç duyduğu nitelikli kadın personelin yetiştirilmesi için kurumlar arası sürdürülebilir iş birliğinin sağlanması amaçlanıyor.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aka Otomotiv’e MESS Birincilik Ödülü
TOFAŞ’tan 'En Çok Connected Supplier Teknoloji Projesi Devreye Alan Tedarikçi’ Ödülü


Merkezine insanı alarak; iş sağlığı ve güvenliği konusunda “Sıfır Risk” hedefiyle hayata geçirilen proje ve uygulamaların ödüllendirildiği Türkiye’nin en kapsamlı İSG ödül organizasyonu olan MESS İş Güvenliğinin Yıldızları Ödüllerinde Aka Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. katıldığı projesi ile İSG Özel Ödülü kategorisinde Birincilik ödülünün sahibi oldu. Divan Kuruçeşme’de düzenlenen görkemli davette MESS Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Özgür Burak Akkol tarafından takdim edilen Birincilik ödülünü Aka Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Genel Müdür Sn. Hüseyin Özden ve projenin lideri Bakım Müdürü Sn. Hamza Kolay aldı. Projede emeği geçen Sn. Utku Özalp, Sn. Erkan Ağaoğlu, Sn. Semih Çağatay, Sn. Tolga Tokgöz, Sn. Nihal Yaşar, Sn. Uğur Bektaşoğlu ve Sn. Büşra Büyükcoşkun da davette şirketimizi temsilen yer aldılar.

TOFAŞ GO-TECH Etkinliği, dijital dönüşüm alanında rekabetçi ve yenilikçi çözümler sunan İleri Teknoloji Tedarikçileri ile tanışma ve iş birliği imkânları sağladı. Bu iş birliği Dijital Dönüşüm konusunda Aka Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de kültürel gelişmeyi destekledi. TOFAŞ Ekosisteminin TOFAŞ ve Tedarikçileri arasında sürdürülebilir bir teknoloji alanı olduğunun farkındayız. Bu sebeple TOFAŞ ile beraber her yıl birçok Teknolojik proje devreye alıyoruz. Bu Projelerin içinden en iyi uygulamalardan birini bu yılki GO-TECH etkinliğinde Kalite Müdürümüz Sn. Ali Ali ve İleri Teknoloji Tedarikçimiz ORIENTIS Kurucu Ortağı Sn. Emir Türkkan gerçekleştirdi. Törene ayrıca bu projede yer alan Örnekköy Fabrika Müdürümüz Sn. Şenol Türker ve Dijital Dönüşüm Müdürümüz Sn. Mutlu Kale de katılım sağladı. Sonrasında yapılan ödül töreninde ‘En Çok Connected Supplıer Teknoloji Projesi Devreye Alan Tedarikçi’ ödülünü Aka Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Genel Müdürümüz Sn. Hüseyin Özden, TOFAŞ Satınalma Direktörü Sn. Yüksel Öztürk ve TOFAŞ Satınalma Tedarikçi Geliştirme Müdürü Sn. Bora Şefkat‘tan aldı. Gururluyuz!

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Erdem Kaya Patent’ten ‘Girişim ve Teknoloji Değerleme Çalıştayı’na Katılım

Entertech İstanbul Teknokent tarafından organize edilen çalıştayda Erdem Kaya Patent Genel Müdürü Erdem Kaya panelist olarak yer aldı. Yatırım ve değerleme ile ilgili tüm soruların cevap bulduğu "Girişim ve Teknoloji Değerleme" konulu çalıştay İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Avcılar Yerleşkesi’nde gerçekleşti.

Girişim ve teknoloji değerleme konusunda akademik çalışmaları bulunan araştırmacılar, teknoloji ve sınai mülkiyet değerlemesi yapan uzmanlar, yatırım almış girişimciler, yatırımcılar, finansçılar, Türkiye’nin değer üreten kamu kurumlarının temsilcileri ve değer inovasyonu konusunda rehber konuşmacıların bulunduğu çalıştay yoğun katılım ve ilgi gördü.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Coşkunöz Eğitim Vakfı 'CEVHER Hibe Programı' Başlıyor

34 yıldır nitelikli mesleki eğitimin ve genç istihdamının artırılması amacıyla çalışmalar yürüten ve bugüne kadar binlerce gencin hayatına dokunan Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), ülke eğitimine ve istihdamına büyük katkı sağlayacak CEVHER Hibe Programı’nı hayata geçiriyor. Program ile mesleki ve teknik eğitimi zamanın ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirmek amacıyla ülke çapında eğitim projelerine mali kaynak sağlanacak. Üniversiteler ve meslek liseleri gibi kamu eğitim kurumlarının değerlendirmeyi geçerek başarılı bulunan ve hibe almaya hak kazanan projeleri desteklenecek. Sanayi, iş dünyası, akademi ve mesleki eğitim arasında sinerji kurmayı hedefleyen program ile eğitimde geleceğin ihtiyaçlarına yönelik çözümlerin güç birliği yapılarak bugünden üretilmesi amaçlanıyor. Bu program ile birlikte CEV, ayrıca ülkemizde hibe yöntemi ile toplumsal gelişime katkı sağlayan sayılı sivil toplum örgütlerinden biri haline gelecek ve bu açıdan da sivil topluma önemli bir örnek oluşturacak.

İlgili kamu eğitim kurumları “Bugünün ve Yarının İhtiyaçlarına Odaklı Geleceğin Meslekleri” temalı projeleriyle Türkiye’nin gelişim ve dönüşüm hikayesine ortak olmaya davet ediliyor. Başarılı bulunan projelere, projede yer alan faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için hibe usülü ile mali destek sağlanacak. Projeleri yürütmek için rehberlik de sağlanacak programda, projeler başından sonuna kadar takip edilecek ve sonuçları değerlendirilecek. 

Hibe programıyla ilgili 4 Kasım 2022’de başlayacak başvurular 3 Ocak 2023 tarihine kadar devam edecek. Proje başvuruları www.coskunozegitimvakfi.org  adresinden çevrimiçi olarak yapılabilecek. CEV Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Aktaş, konuşmasında "Cevher’lerin parlamasına katkı sunacağız" şeklinde projeyi ifade ederken CEV Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu “Her Cevher, Geleceğe Eser” sloganıyla başlattığımız CEVHER programıyla da bu yolda çok büyük bir adım atıyoruz” diye konuştu. 

    

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eyrice ADSM’de Diş Hekimleri Günü Kutlandı

Bursa’nın ilk ve tek A grubu ağız ve diş sağlığı merkezi olan Eyrice Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde ‘Diş Hekimleri Günü’ kutlandı. Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında gerçekleştirilen programa Eyrice ADSM’de görevli diş hekimleri, yöneticiler, diş teknisyeni asistanları, idari ve teknik ekip ile çalışanların aileleri katıldı.

Açılışta konuşan Eyrice ADSM Genel Müdürü Kürşad Eyrice, “2021 yılının Eylül ayında Bursa’nın ilk ve tek A Grubu ADSM’si olan Eyrice ADSM’yi hizmete açtık. Açılışımızdan bu yana geçirdiğimiz 15 ay gibi kısa bir sürede sıkı ve özverili bir ekip çalışması ile Bursa’da sektörümüzde gözle görülür bir fark oluşturduğumuzu görüyoruz. Şu ana kadar 5 bine yakın hastamıza hizmet verdik. Burada bizi mutlu eden, sayıdan ziyade gelenlerin %81’inin Eyrice ADSM’yi tercih etmeleridir. Merkezimize gelen hastalarımızın %60’lık kısmı tavsiye üzerine bize gelmektedir. Eyrice ADSM olarak, ağız ve diş sağlığında en deneyimli ekip ve en son teknoloji ile hasta memnuniyetimizi sürekli zirvede tutacağız. Eyrice ADSM’nin 15 ayda elde ettiği başarının arkasında bu salondaki değerli çalışma arkadaşlarımız var” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Eyrice ADSM Yönetim Kurulu Başkanı Türkay Eyrice; Bursa TEKNOSAB’ta 15 milyon dolarlık yatırımla kurulacak olan fabrikaya da değinerek, “Eyrice Dental Grubu olarak, Bursa TEKNOSAB’ da bir fabrika kurarak, Türkiye’yi diş protezinde dünyanın lider ülkeleri arasına sokmayı hedefliyoruz” dedi. 1000 kişinin istihdam edileceği fabrikamızın 2025 yılında üretime başlaması noktasındaki çalışmalarımız devam ediyor. Biz tesisimizi tamamladığımızda ülkemizin diş protezi ihracat tutarı 200 milyon dolara çıkacak ve dünyanın dört bir tarafına diş protezi ihraç edebileceğiz. Türkiye’nin 100 milyon dolar olan diş protez ihracatını ikiye katlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

odelo’da Sürdürülebilirlik Yaklaşımı’nı Paylaştı

odelo Group Quality Assurance Manager /odelo Group Kalite Güvence Müdürü Müge Baran odelo’da Sürdürülebilirlik Yaklaşımı’nı paylaştı: 2021 yılı Covid-19 salgını, iklim değişikliğinin yarattığı olumsuz etkiler gibi karşı karşıya kaldığımız çevresel, sosyal ve ekonomik değişimler; mevcut iş yapış şeklimizi gözden geçirmemizi sağlamış, yeni birçok risk ve fırsatı da beraberinde getirmiştir. İlk adım olarak odelo Grup sürdürülebilirlik politikamızı ve sürecimizi belirleyerek, 2021 yılı itibariyle çalışmalarımızı hızlandırdık. 

Herkesin bildiği gibi değişen teknolojinin etkisiyle sera gazları atmosferde ısınmaya neden olmaktadır.  AB üyesi ülkeler 2050 yılında karbon sıfırlamayı hedeflemiştir. odelo Grup olarak, tüm lokasyonlarımız için dolaylı ve doğrudan emisyonlarımızı 2020 yılı için ISO 14064-2006, 2021 yılı için ISO 14064-2018 versiyonuna göre hesapladık. Sonuçları yönetim kadromuzla değerlendirerek grubumuzun kısa, orta ve uzun vade stratejik hedeflerini belirledik ve tüm çalışanlarımız ile paylaştık. Bu hedeflere ulaşmak için lokasyonlarımızda 2021 yılı itibariyle yeşil enerji kullanımına başladık. Enerji tasarrufu olan tüm projeleri ve faaliyetlerimiz esnasında oluşan atık tüketimini azaltıcı projeleri destekliyoruz. Yeni projelerde recycled malzeme kullanımı için müşterilerimizle birlikte çalışıyor ve bu konuda inovasyon çalışmaları yürütmeye devam ediyoruz. odelo Grup olarak değer akışımızın önemli bir parçası olan tedarikçilerimizle de sürdürülebilirlikle ilgili belirlediğimiz stratejik hedeflerimizi paylaştık, periyodik toplantılarla takip etmeye devam ediyoruz. 

Müşterilerimizin talebi ile Bulgaristan ve Slovenya fabrikalarımızda CDP-Climate raporlama yapılmasını sağladık. odelo Grubun yapmış olduğu çalışmalarının bir özeti ve sürdürülebilirlikle ilgili belirlenen hedeflere ait yol haritamızı tüm paydaşlarımıza anlatmak amacıyla ‘’2021 yılı Sürdürülebilirlik Raporumuz’’ hazırlanmış ve odelo web sitemizde yayınlanmıştır.” 



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BRM, 26 Yıllık Tecrübesi ile Akademi Eğitimlerine Başlıyor

BRM Yazılım olarak, 1996 yılında kurulduğumuz tarihten günümüze, hızla gelişen Bilişim sektöründe yazılım teknolojisi, dünya markası iş ortakları ile deneyimli ve konusunda uzman sertifikalı kadromuz ile rekabetçi ve verimlilik artırıcı ürünler sunmaktayız. Bu doğrultuda yeni bir hizmet sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. BRM Akademi ile birbirinden farkı ders seçenekleri ile dijital dünyada yerinizi sağlamlaştırmanıza yardımcı olmaya geliyoruz. BRM Akademi olarak size maksimum fayda sağlayacak dersler üretiyoruz.

Genel Müdürümüz Muhammet Türksever ve Genel Müdür Yardımcımız  Arzu Dilek akademi bünyesinde; Stok Yönetimi Eğitimi, Dış Ticarette Ödeme Şekilleri ve Risk Yönetimi Eğitimi, Yatırımların Finansal Açıdan Değerlendirilmesi Eğitimi, Tedarik Zinciri Yönetimi ve Satınalma Eğitimi, Finans Kökenli Olmayanlar İçin Temel Finans Eğitimi, Logo ERP Ürünleri, Kalite Yönetimi, İletişim ve Halkla İlişkiler, Sosyal Medya Uzmanlığı konularında dersler açılacağını paylaştı.  

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BYB Etiket, Güçlü Adımlarla 2023’e Hazır

Müşteri ve kalite odaklı faaliyetleriyle babalarından devraldıkları BYB Etiket markasını 2023’e doğru güçlü adımlarla taşımak üzere kolları sıvadıklarını söyleyen BYB Etiket Yönetim Kurulu Başkanı Evren Dağdeviren ve Yönetim Kurulu Üyesi Eren Dağdeviren Olduk; dijital altyapı destekli ve çevreye duyarlı sistemleriyle çağı yakalarken, Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’nde merkezi konumda bulunan 7 bin metrekarelik yeni fabrikalarında Avrupa, ABD ve Ortadoğu gibi bölgelere yönelik ihracatlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini paylaştılar. 

Dijital sistem tüm süreçlerde. BYB Etiket bünyesindeki web tabanlı CRM ve ERP sistemi sayesinde, pazarlama faaliyetleri yakından takip edilir, grafik çalışmaları ve gerekli onaylar sistem üzerinden ilerler, siparişler her durumda ve koşulda sistem üzerinden kayıt altına alınarak, iş emirlerine dönüştürülür. İş emirleri hem tablet hem de basılı evraklar üzerinden takip edilir, boya ve kâğıt ihtiyaçları otomatik olarak hesaplanmaktadır.

Tepeden tırnağa kadın eli. Yönetim Kurulundan başlayarak Satış, Üretim, Kalite, Finans, Grafik Tasarım ve İdari Yönetimde, kadın çalışanların direk katkılarıyla faaliyetlerini sürdüren BYB ETİKET; kadın çalışan istihdamına 2023'te daha da önem göstererek, kadın çalışan sayısını her geçen gün artırmayı hedeflemektedir.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uludağ Kolejinde ‘Çift Dilli Eğitim Programı’ İle Yeni Dönem Başlıyor

Yeni bilimsel bilgileri, bilgiye erişim ve öğrenme yöntemleri ile Türk eğitim sistemini evrensel düzeyde eğitim anlayışına taşıyarak eğitim camiasında örnek teşkil eden çalışmalara her yeni dönemde yenilerini ekleyen Uludağ Koleji; 6 yaştan itibaren ilkokul eğitimi boyunca uygulamaya alınacak, öğrencilerin akademik derslerinde hem İngilizce hem Türkçe iki dilde eş zamanlı eğitim alırken, sanat ve spor becerilerini geliştirmeye yönelik branş derslerinde de İngilizce öğretmenleri eşliğinde yabancı dili sosyal alanlarda da deneyimleme imkanı sunacak Çift Dilli Eğitim Programı ile öğrencilerine akademik ve sosyal alanlardaki tüm becerilerini İngilizcede de geliştirebilmenin kapılarını açtı.

Bilimsel araştırmalara göre, çocuklar için yabancı bir dili öğrenmenin en etkili yolunun, küçük yaşlardan itibaren dili günlük rutinlerinde deneyimlemek olduğunu vurgulayan Uludağ Koleji Yabancı Diller Koordinatörü Tuğba Çiçek, Çift Dilli Eğitim Programı’na dair açıklamasında:  “Çift Dilli Eğitim Programı, çocuğun yaş dönemi ile paralel bilişsel gelişimine uygun olarak belirlenmiş akademik ve sosyal kazanımlarını hem ana dilinde hem de yabancı dilde doğal, interaktif ve iletişimsel öğrenme ortamlarında edinmesini sağlamaktır. Uludağ Koleji Çift Dilli Eğitim Sistemi ile yetişen çocuklarımız anaokulundaki ilk dil edinim süreci olan yaş gruplarından itibaren ilkokul eğitim hayatı boyunca çift dilli eğitim programında devam eder ve dilde üretim süreci başladığında hem İngilizce hem Türkçe dillerini etkin biçimde kullanır hale gelirler” ifadelerini kullandı.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İletişim Yazılım, 2023 Yılında İSO’nun 10 Üye Firmasına Daha Dijital Dönüşüm Yol Haritası Çiziyor

Kendi süreçlerinde dijital dönüşümü yaşayan, ürün ve hizmetlerinde 28 yıldır Dijital Dönüşüm yolculuğunda partnerlerine MES ve BPM gibi dijital uygulamalar sunan İletişim Yazılım, İSO üyelerine dijital dönüşüm yol haritası belirlemenin danışmanlığı konusunda uygun görülen bir işletmedir. 2021 yılında İSO’nun üye firmalarını İletişim Yazılım ile tanıştırması ile firmalarla dijital dönüşüm konusuna aynı perspektiften bakmak amacıyla dijital dönüşüm yolculuğundaki güncel gelişmeleri ve dijitalleşme için yeni bakış açılarının kazandırılması konusunda bilgi paylaşımı sağlanmıştır. İletişim Yazılım bu firmalara strateji, organizasyon, çalışan, müşteri, inovasyon, operasyon, teknoloji ve veri boyutlarında değerlendirildiği bir dijital dönüşüm yol haritası ortaya koymaktadır. Bu boyutlarda belirlenmiş birtakım konu başlıklarına istinaden hazırlanmış sorularla işletmenin yönetim ve ilgili tüm ekibi ile birlikte işletme süreçlerini kapsayan detaylı bir çalışma gerçekleştirilmektedir. İletişim Yazılım, yöneltilen sorularla işletmenin şu ana kadar dijitalleşmeyi ekibe ne seviyede benimsettiğini, dijital dönüşümü süreçlerine ne seviyede uyarladığını ve dijital dönüşümün sürekliliği bağlamında aynı vizyon çerçevesine hangi aşamalarda kattığını anlayarak ileriki zamanlar için rekabet ortamında güçlü kalabilmeleri ve dijitalleşmeye uyum sağlamalarını kolaylaştıracak öneriler sunmaktadır.

Yeni dönemde İSO’nun 10 üye firmasına daha gerçekleştirilecek bu çalışmada dijitalleşmenin önemi bir kez daha ele alınacaktır. Dijitalleşme, işletmeler için gün geçtikçe daha kıymetli hale gelmektedir. Şunu kabul etmek gerekir ki dijital dönüşüm bir kültür değişimidir. Dijital dönüşümü bir kültür olarak benimsemiş firmalar işletme kültürlerine de dijitalleşmeyi dahil ettiklerinde avantajlı bir konuma geçeceklerdir. Yeni teknolojilerin kullanımı ve hedeflenen bilgi işleme yoluyla bilgi edinimi, kaçınılmaz olarak yeni iş-üretim modellerine ve çalışma şekillerine yol açacaktır. Bu, şirketler içindeki yapılarda ve şirketler arasındaki ilişkilerde değişiklik yapılmasını gerektirecektir. İşletmeler, buradaki düzenin hızlı, dinamik ve efektif gerçekleşmesi için hazırlıklı olmak ve düzene kolay adaptasyon sağlamak durumunda kalacaktır. 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geri