KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Borçelik 2015 Yılı Soğuk/Kaplamalı Yassı Çelik İhracatının Yıldızı

 

Çelik İhracatçıları Birliği, 24 Kasım 2016 Perşembe akşamı düzenlediği “2015 Çelik İhracatının Yıldızları Ödül Töreni” ile kategorilerinde en yüksek ihracatı gerçekleştiren firmalara ödüllerini verdi. Törende 16 farklı ürün kategorisinde en fazla ihracat yapan 39 şirkete 48 ödül dağıtılırken; her kategoride ilk 10’a giren firmalara toplamda 154 sertifika verildi.

 

Borçelik, soğuk ve kaplamalı yassı ihracatı ile kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Törene İstanbul Valisi ve İstanbul Kalkınma Ajansı Başkanı Vasip Şahin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu katılırken, Borçelik, ödülünü Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci’nin elinden aldı.

 

Metal Sanayicileri Sendikası’ndan (MESS) Kerim Çelik’e 2 Ödül

 

Kerim Çelik’te yapılan çalışmalar Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) 2. Altın Eldiven ve Altın Öneri İş Sağlığı ve Güvenliği yarışmasında 2 ödül ile taçlanmıştır. Yarışmada Kerim Çelik Bursa şubesi 1.lik, Manisa şubesi de Altın Öneri ödüllerini kazandı.

 

Kerim Çelik’te iş güvenliği iyileştirmeleri çalışanların da birebir katılımı ile ortamdan ve davranışlardan kaynaklanan risklerin ortadan kaldırılmaya çalışılması şeklinde yapılmaktadır.

Kerim Çelik yönetimi çalışanların sağlık ve güvenliğine önem vermekte , bu konuda yapılan proje ve önerileri sürekli desteklemektedir.

 

Altın Öneri yarışmasında ise “Dilme Hattında Bobin Sonu Kırığını Önlemek Amaçlı Keçe Takma İşleminin Güvenli Hale Getirilmesi” projesi ile mandrel üzerine tek tarafı yapışkanlı cırt konularak döner aksamlara temas ve makine arasına sıkışma riskleri ortadan kaldırılmıştır.

 

Coşkunöz Eğitim Vakfı'nın Eğitim Yelpazesi Genişledi

 

Coşkunöz Vakfı, 28 yıldır sürdürdüğü gençlere yönelik mesleki eğitimlerin yanı sıra iş dünyasında çalışanlara da sektörel eğitimler verecek. Bu ay finans sektörüne yönelik 11 farklı konuda planlanan eğitimleri İstanbul finans piyasasının uzmanları verecek. Vakıf önümüzdeki süreçte farklı sektörler için de eğitimler planladı.

 

Coşkunöz Eğitim Vakfı Müdürü Azize Gökmen, 1998 yılında Coşkunöz Holding'in kurucusu merhum M. Kemal Coşkunöz'ün faaliyete geçirdiği vakfın, sanayiye nitelikli iş gücü yetiştirmek hedefi ile yola çıktığını ve bugüne dek binlerce gence mesleki teknik eğitim verdiğini söyledi. Gökmen, şöyle devam eti:  "Aralık ayı içinde finans sektörüne yönelik eğitimlerimizle bu çalışmamızı başlatıyoruz. SPİNN Eğitim Danışmanlık şirketi ile yaptığımız iş birliği ile finans sektöründe 11 farklı konuda eğitimler vereceğiz. Konusunda uzman kişilerin vakfımızda vereceği eğitimler, güncel bilgilerle ve kursiyerlerimizin etkin katılımı ile gerçekleştirilecek. Eğitimleri vaka (belli gerçekler ve veriler içeren) çalışmaları ve küçük çalıştaylarla destekleyerek katılımcıların konuları daha iyi anlamalarını hedefledik" dedi.

 

Azize Gökmen hedef kitlesini genişleterek, eğitim programlarını yenileyen ve genişleten Coşkunöz Eğitim Vakfı'nın, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) kapsamında KOBİ'lerin yüzde 50 hibe eğitim desteği fırsatından yararlanabileceğine dikkat çekti.

Essplus’tan “Sevgi İzi” Projesine Destek

 

Bir yılı daha geride bıraktığımız şu günlerde yepyeni umutlar, yepyeni güzelliklere hazırlanırken aslında hepimiz için çok önemli olan bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi dünyada, her yıl 3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilir. 

 

3 Aralık’ta birçok kurum ve kuruluşta etkinlikler yapılarak insanlarda farkındalık yaratılıyor. Peki, ya sonrası? Sonrasında gönüllüler tarafından bizlerin haberdar olmadığı ya da pek azımızın haberdar olabildiği destekleyici kampanyalar, etkinlikler düzenleniyor.

 

“Sevgi İzi” projesi de bu güzelliklerden biri. Tüm dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir sorun olan ve kendilerini ifade edemeyecek durumda olan engelli vatandaşların, yakınları ile irtibatının kesilmemesini hedefleyen ‘Sevgi İzi’ uygulaması, tüm Türkiye genelinde başlatılmış durumda. İlgili çalışmaya göre kendilerini ifade edemeyecek düzeyde engeli bulunan bireylerin, ellerine yapılan dövmeler sayesinde yakınları ve emniyet birimleri ile doğrudan iletişiminin sağlanması hedefleniyor.

 

Sistem ise oldukça basit. Sevdiklerinizin ve yakınlarınızın koluna  www.benibuldular.com adresinden alabildiğiniz, yalnızca size özel numarayı yazdırıyorsunuz. Bu numara ile bireylerin bilgileri adres ve iletişim bilgileri kayıtlı bulunuyor. Böylelikle her hangi bir kayıp halinde emniyet güçleri ile direk irtibata geçilebiliyor.

 

Bizler de Türkiye’de ve artık tüm dünyada yayılan “Sevgi İzi” projesinde yaklaşık bir yıldır ücretsiz olarak yer alıyoruz. Eğer sizlerin de yakınında herhangi bir engelden dolayı kendini ifade etme zorluğu çeken tanıdığınız varsa www.benibuldular.com adresinden sisteme kaydolarak numaranızı alıp Essplus Güzellik Merkezi’nden randevunuzu alabilirsiniz.

Bursa Büyükşehir`le Zaman Hizmete Dönüşüyor

 

Bursa’da yıllardır konuşulan sorunların yanı sıra bir zamanlar hayal olarak nitelendirilen projeler Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla bir bir gerçeğe dönüşüyor. Yer üstündeki yatırımların yanında altyapı projeleriyle yer altına da yeni bir Bursa inşa eden Büyükşehir Belediyesi, İznik’in İnanç Turizmi Merkezi, Uludağ’ın 12 ay hizmet veren bir merkez olması ve Yunuseli Havaalanı’nın yıllan sonra yeniden ulaşıma açılması yönündeki somut adımları da 2017’de atmaya hazırlanıyor. Bursa’nın en ücra köşesindeki köy camiinin onarımından, kent merkezine yeraltı metrosu yapılmasına kadar sorumluluk alanı gözetmeksizin her alanda yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında da çalışmalarını hız kesmeden sürdürecek.

 

Ulaşımdan altyapıya, tarihi ve kültürel mirastan kırsal kalkınmaya kadar her alanda 2016 yılını yatırımlarla dolu dolu geçiren Büyükşehir Belediyesi, 2017 yatırımlarını da programladı. 17 ilçenin tamamı yatırım programında en ince ayrıntısına kadar hesaplanırken, 2017 yılı için 2 milyar 375 milyon TL öngörülen bütçenin 1 milyar 195 milyon TL’si yatırımlara ayrıldı. Yatırım kalemlerinde ulaşım 493 milyon TL ilk sırada yer alırken, Yeşil alan, atık yönetimi ve çevre düzenlemeleri için 382 milyon 500 bin TL, hizmet binaları, spor ve sosyal tesisler için 161 milyon TL, Kamulaştırma ve Kentsel Dönüşüm için de 149 milyon TL’lik yatırım planlanıyor.

Kurum haberleri geliş sırasına göre yer almıştır.

Geri