KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Yenileşim ile Mükemmeli aramak

18 Nisan 2015 Cumartesi 14:00-15:30

Oturum Başkanı

M. Emin DİREKÇİ

KalDer, Yönetim Kurulu Üyesi

KalDer BURSA Geçmiş Dönem Başkanı

 

ODTÜ Metalürji Mühendisliği lisans eğitiminin ardından yine aynı bölüm ve üniversitede Araştırma Görevlisi olarak görev aldı ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. TAI’de montaj hattı Planlama Koordinatörü olarak çalıştı.  Delphi Packard Bursa fabrikasında Lojistik, Mühendislik ve Üretim Müdürlükleri görevlerinde bulundu. Sönmez ASF’de Genel Koordinatör olarak başladığı görevini Genel Müdür olarak sürdürdü. Erkurt Tekstil’de ve ardından Partner-Crs’de Genel Müdürlük görevlerinde bulundu.

 

Kurucusu olduğu Partner Çelik ve İnonova Mühendislik firmalarını devreden Direkçi; MENDİREK markasıyla endüstriyel ve kurumsal danışmanlık hizmetleri vermektedir.

Ayrıca, yedi yıl yönetiminde yer aldığı KalDer Bursa Şubesi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini beş yıl yürütmüştür.KalDer Merkez Yönetim kurulu Sayman Üyesidir.

Konuşmacılar

Dr. Meriç BEBİTOĞLU

ATLAS HALI Genel Müdürü

 

Anadolu Üniversitesi Müh. Mim. Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 1994 yılında mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 1994-2003 yılları arasında Yönetim ve Organizasyon Anabilim dalında Yüksek Lisans ve Doktora yapmıştır.  Yüksek Lisans tezini, araştırma ve geliştirme çalışmalarının yönetim stratejisindeki işlevi üzerine hazırlarken, Doktora tezinde ise “Sanal Yönetimin İşletme Verimliliği Üzerine Etkisi”ni incelemiştir.  

1994 yılında çalışma hayatına atılan Dr. Meriç Bebitoğlu, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını iş yaşamıyla birlikte yürütmüştür. Eskişehir’de Zeytinoğlu Holding’te Stratejik Planlama Uzmanı olarak başlayan çalışma hayatını, İstanbul’da Telsim, Digiturk’te devam ettirmiş, kurucularından biri olduğu D-Smart şirketindeki 4 yıl üst düzey yöneticilik deneyiminden sonra kariyerini genel müdürlük görevini üstlendiği Atlas Halı Mobilya San. ve Tic. A.Ş. şirketinde sürdürmektedir.

Veysel BERK

ÇAYCI VE EVEBİRİLAZIM Kurucusu

Profesörlükten vazgeçti ‘Çaycı’ oldu haberleriyle tanıdık Veysel Berk’i. Evebirilazım’ın ve Çaycı'nın kurucusu Veysel Berk, Boğaziçi Üniversitesi mezunu, MIT (Massachusetts Institute of Technology)’de yaptığı başarılı bilimsel çalışmalar sonrasında University of California Berkeley’de doktora programına davet edildi. Berkeley’de doktorasını aldıktan sonra Amerikan Enerji Bakanı ve Nobel Ödüllü Fizikçi Steven Chu ile doktora sonrası çalışmalar yaptı.

Bilim adamı ve girişimcilik ruhunu birleştirdi. En iyi çayı satmak için bir bilim adamı titizliğinde farklı çayları, makineleri, demlikleri denedi. Şimdi günde binlerce çay satıyor. İstanbul Trump Towers’ta Çaycı adında bir kafe sahibi. Ve evine temizlikçi ararken yeni bir iş fikri daha doğdu...

Yaptığı buluşlar 2013 yılında Science dergisinde yayınlandı. Aynı yıl Silikon Vadisi’nde kurduğu bilişim ve teknoloji şirketi Wallit’e iki hafta gibi kısa bir sürede 1 Milyon doların üzerinde yatırım aldı. Yatırımcıları arasında HP’nin başkan yardımcısı, OpenTable’in başkanı, PocketGems CEO’su gibi meşhur isimler ve Venture Capital şirketleri var.   

Geri