KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:264

5. Mükemmellik İçin Sürekli İyileştirme Konferansı yapıldı

Kurumlar iyileştirme çalışmalarını paylaştı

 

Ficosa Otomotiv sunum

 

Coca Cola Bursa sunum

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve KalDer Bursa Şubesi işbirliği ile düzenlenen “5. Mükemmellik İçin Sürekli İyileştirme Konferansı”  23 Ekim 2014 Perşembe günü Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda Bursa ve çevresinden katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

 

Konferansta; kuruluşların toplam kalite yolculuklarına önemli katkılar sağlayacak sürekli iyileştirme ile ilgili başarılı uygulamalar ele alındı. Konusunda uzman konuşmacılar firmalarında hayata geçirilen iyileştirme çalışmalarını, bu uygulamaların şirket verimliliğine ve karlılığına olan katkılarını katılımcılarla paylaştı.

 

      

 

Mükemmellik İçin Sürekli İyileştirme Konferansı 2 yılda bir özel kuruluşlar, kamu kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarında çağdaş kalite yönetimi anlayışının etkinlik kazanması ve yaygınlaştırılması amacıyla Bursa’da gerçekleştirilen bir faaliyettir. Konferansımızın ana konusu olan sürekli iyileştirme, Toplam Kalite Yönetimi’nin temel ilkelerinden birisidir. Kurumların tüm birim ve fonksiyonlarında iyileştirmeleri kapsar ve süreç performanslarının sürekli izlenerek gerektiğinde iyileştirme yapılmasını hedefler. Üst düzey kalite ve performans sonuçlarına ulaşılması için sürekli iyileştirmenin iyi tanımlanmış ve iyi uygulanan bir yapı içinde ele alınması gerekir. Bursa’daki kurumlarımız hem Türkiye çapında hem de Avrupa’da kalite yolculuğunda önemli başarılar elde etmektedir. Bu başarılar sürekli iyileştirme felsefesinin iş mükemmelliyetine olan sonuçlarının bir yansımasıdır.

 

Açılış konuşmalarında yer alan KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Toygar "Bu etkinliği düzenlemekteki temel amacımız; kalite gönüllülerini bir araya getirerek, ortak paylaşım ve öğrenim ortamı oluşturmaktır. KalDer Bursa Şubesi olarak; ülkemizin çağdaş yaşam kalitesine ulaşması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gerçekleştirdiğimiz her faaliyetin; Bursalı kuruluşlarımızın rekabet güçlerini artırmaları ve küresel başarılara ulaşmasında faydalı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

 

 

Konferansta farklı kurumlar iyi uygulamalarını paylaştı

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleşen konferansta; Tofaş Kalite Metot Ve Planlama Yöneticisi Engin Aydın, Bosch Bursa Kalite Değer Akışı Fabrika Koordinatörü Kadir Emre Öztemel, Borçelik 6 Sigma Proje Yöneticisi Emre Bülbül, Ficosa Otomotiv Yalın Ofis Müdürü Erdem Polat, Ficosa Otomotiv Üretim Grup Lideri Burak Dinar, Yeşim Tekstil Yalın ve Kalite Direktörü Tunç Aydoğan, Coca Cola Bursa Üretim Müdürü Mustafa Beltekin kurumlarındaki uygulamalara yönelik sunuşlarını gerçekleştirdi. Ayrıca Bosch Bursa Kurumsal Kulüpleri – Tiyatro Grubu katılımcılara konferans konularına yönelik mesajlar içeren bir gösteri sergiledi.

 

 

            

 

               

Geri