KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

"Çevre Ve İş Güvenliği" Paneli

12 Haziran Perşembe Günü BTSO Toplantı Salonu’nda Yapıldı

 

Panel sunumlarına ulaşmak için;

http://kalder.org/kalderhakkinda.aspx?id=308

 

KalDer Bursa Şubesi Çevre İş Sağlığı ve Güvenliği Kalite Uzmanlık Grubu tarafından düzenlenen “Çevre ve İş Güvenliği” konulu panel 12 Haziran 2014 Perşembe günü gerçekleştirildi. Panelde karşı karşıya olduğumuz çevre sorunları ve iş güvenliği konuları uzmanlar tarafından ele alındı.

 

Panelin açılış konuşmaları KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Razgıratlı Okumuş,  Bosch Teknik Fonsiyonlar Departman Müdürü Sayın Taner Narin ve KalDer Bursa Şubesi Çevre ve İş Sağlığı Kalite Uzmanlık Grubu Lideri Bahar Kanlıoğlu tarafından yapıldı.

 

 

Filiz Razgıratlı Okumuş; “Yaşadığımız yeryüzü bugün ne yazık ki büyük çevre sorunlarıyla karşı karşıya. Dünyadaki nüfus artışı, teknolojik ilerlemeler, kentleşme ve sanayileşmenin artışı, doğal alanların tahribatı,  tüketimin artması gelecek nesillere yeterli kaynak ve temiz bir çevre kalmaması tehlikesini doğurmuştur. 

 

Ülkemizde ve Dünyada çevreyi korumak adına devletlerin, kurumların girişimleri artmış olsa da daha yapılacak çok şey olduğuna inanıyorum. Diğer yandan karlılık ve başarı, ancak huzurlu ve başarılı çalışanlar tarafından sağlanabilecektir. Huzuru oluşturan en önemli iki bileşen ise sağlık ve güvenliktir” diye konuştu.

Taner Narin Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte kurum olarak işbirliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek; paylaşılan sunumlar ve bilgilerin önemini ve uyarılan dikkate alınmasını dile getirdi.

Bahar Kanlıoğlu;KalDer Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği Uzmanlık Grubu özel kuruluşlarda çalışan, toplam kalite yönetimini bir yaşam biçimi olarak benimsemiş, kurumunda bu konuda çalışmaları olan, gönüllülük esası ile 2000 yılında kurulmuş bir gruptur. Sanayi ve toplumda, çevre ve iş güvenliği konularında gerekli olan duyarlılık ve bilincin oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını yürütüyor. Bugüne dek okullarda 6000 öğrenciye bilgi ve bilinçlendirme eğitimleri verildi, her yıl çevre, iş güvenliği, ergonomi gibi konulara dikkat çekmek amacıyla paneller düzenledi” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından panelde konuşmacıların sunumları yer aldı.  Panelde Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Mustafa Bağan, Bosch Enerji Yöneticisi Barış İnan, Bureau Veritas Proje Müdürü Gökhan Demir, Beltan Vibracoustic  Hamur Üretim Takım Lideri Oktay Adalı, Beltan Vibracoustic  Üretim Yetkilisi Şaban Çelen, Nestle Türkiye İş Güvenliği, Sağlık Ve Çevre Müdürü Hülya Seven, Vodafone İş Sağlığı Ve Güvenliği Müdürü Sertaç Güven konuşmacı olarak yer aldı.

 

Panelde yer alan konuşmacılara teşekkür plaketi takdimi ile program sona erdi.

                    

 

     

 

                        

 

bilgi için; ebru.yalcin@kalder.org

Geri