KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:262
Aykan Kurkur
KalDer Bursa Şubesi
Genel Sekreter
aykank@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız,

Bir yıllık çalışma dönemini daha tamamlamaya az bir süre kaldı. Hedefimiz; 2017`yi yıllık stratejik planımıza uygun bir şekilde tamamlamak. Bu ay sonunda yapacağımız Yönetim Gözden Geçirme Toplantımızda yönetim kurulumuz ile planlanan faaliyetlerimizin sonuçlarını, yansımalarını değerlendireceğiz.

2018 yılının planlamalarına ise şimdiden başladık. Her yeni yıla başlarken olduğu gibi, heyecanımızı kaybetmeden yeni dönem faaliyetlerimizi desteklerinizle gerçekleştireceğiz. Yanımızda olan ve sonraki süreçlerde yanımızda olacak herkese ve kurumlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum.

2018`de de EFQM Mükemmellik Modeli ile kurumsal yönetim anlayışının kentimizde daha fazla kurumda yaygınlaşması adına ziyaretlerimizi sürdürüeceğiz. Modeli ve KalDer’i yakından tanımak isteyen kurumlarla her zaman görüşebileceğimizi, sunumlarla çalışmalarımızı paylaşabileceğimizi tekrar belirtmek isterim.
 
Saygılarımla,

------------------------------------------------------------------------------------------------

Arzu Özel
KalDer Bursa Şubesi
Sempozyum ve Üyelik Yöneticisi
arzu.ozel@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız,

16. Kalite ve Başarı Sempozyumu hazırlıklarımız sürüyor. Kurumlarımıza bu yönde işbirliği taleplerimizi iletiyor, ziyaretlerle öneri ve görüşleri alıyoruz. Bursa`nın sahiplendiği sempozyumda sizlerin de görmek istediği konuşmacılar ve etkinlikler varsa önerilerinizi bizlerle paylaşmanızı bekliyoruz. Sempozyum sponsorluk ve fuar görüşmelerimiz devam ediyor. Fuar alanımız kısıtlı olduğundan çok hızlı bir süreç işliyor ve stantlar hemen doluyor. Katılmayı düşünen kurumlarımızın bir an önce bilgi vermesini bekliyoruz.

Bildiğiniz üzere Sempozyum kapsamında KalDer Bursa Şubesi ve Anadolu Karikatürcüleri Derneği iş birliğinde; karikatür sanatının gelecek nesillere ulaşmasına, sanatçıların çalışmalarına destek vermek amacıyla dört yıldır Karikatür Yarışması düzenliyoruz. Yarışmamızı ilk kez 2017’de uluslararası katılıma açık olarak gerçekleştirdik. Geçtiğimiz ay itibariyle de "Dönüşümü Yönetmek" teması ile sonuçları 2018`de açıklanacak 5. yarışmamız için duyurularımıza başladık. Dünyanın farklı ülkelerinden farklı sanatçılardan eserler gelmeye başladı. Bursa’nın adını sanatsal bir çalışmayla uluslararası alanda duyurmaktan da mutluyuz. Yarışma amatör, profesyonel herkese açık olduğundan kurumlarınızda paylaşabilir ya da varsa bu yönde çizimleriniz sizler de başvurabilirsiniz.  

Saygılarımla,

------------------------------------------------------------------------------------------------

Ebru Yalçın Gürük
KalDer Bursa Şubesi
Mükemmellik Ödülü ve Uzmanlık Grupları Yöneticisi
ebru.yalcin@kalder.org

Değerli Üyelerimiz ve Gönüllülerimiz,

2017 Bursa Mükemmellik  Ödülünde yer alan kurumlarımız; Erdem Kaya Patent, U.Ü Sağlık Bilimleri Fakültesi ödül başvuru dokümanlarını hazırlamaya başladılar. Onlar içinde bizim içinde heyecanlı süreç başladı.

EFQM Model Eğitimi almış, kurumunda EFQM’i uygulayan kişilerin 2017 BMÖ sürecinde değerlendirici olmak üzere yaptıkları başvuruları BMÖYK ile değerlendireceğiz ve bu süreçte görev alacak 25 Değerlendiricilerimizin seçimini yapacağız. Kendilerine ay sonunda bilgisini vereceğiz.

26. KalDer Kalite Kongresi`nde 2016 BMÖ sürecinde ödül almış kurumlarımızdan Doğu Pres ve Burfaş sahneden EFQM Mükemmellikte Yetkinlik Belgelerini alarak Bursa adını bir kez daha ulusalda duyurmuş oldular.

Ulusal Kalite Hareketi çalışmalarımız ve rehberliklerimiz devam ediyor. Minteks, Alton, Plaza Event, Yönetim Akademisi`ne Ulusal Kalite Hareketi bilgilendirme sunum ve bilgilendirme ziyaretinde bulunduk. 2018 yılı için eğitim ve rehberlik planlarımızı yaptık.

Uzmanlık Gruplarımız ile 2017 yılı çalışmalarını sonlandırıp, yeni üyeleri grubumuza katıp, 2018 faaliyet planlarını belirlemek üzere bir araya gelip yıl sonu değerlendirmemizi yaptık, faaliyet planlarımızı hazırladık.

Bu çalışmalarda yer almak isteyen tüm üyelerimizi ve gönüllülerimizi çalışmalara katılmaya, süreçte görev almaya, EEFQM Mükemmellik Modelini kurumlarında uygulamaya davet ediyoruz.

Saygılarımla,

------------------------------------------------------------------------------------------------


Semih Şenyuva
KalDer Bursa Şubesi
Eğitim ve Muhasebe Sorumlusu
semih.senyuva@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız,

12. Sürdürülebilir Gelişim ve Yönetim Sistemleri Programı derslerini 25 Kasım Cumartesi günü yapılan son ders ile tamamladık. Programın bitişi ile beraber üyemiz/iş birliği kurumumuz Bosch firmamıza yaptığımız teknik gezi ile beraber, katılımcı arkadaşlarımıza işlenen 19 farklı konuyu yerinde, uygulamalı olarak gösterme fırsatı bulduk. Aralık ayından düzenleyeceğimiz  tören ile katılımcılarımıza sertifikalarını takdim edeceğiz.

Kasım ayı içerisinde; Yıldırım Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü`nde, Pilot Koltuk’ta  kurum içi eğitimlerimizi ve diğer planlı genel katılıma açık eğitimlerimizi gerçekleştirdik. Nilüfer Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu ve Erdem Kaya Patent’te rehberlik çalışmalarımızı sürdürdük. Kurumsal gelişim eğitimlerimiz ile birlikte Mükemmellik Ödülü süreçlerine hazırlanan kurumlarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz.

2018 yılı Genel Katılma Açık Eğitim takvimimizi Kasım ayı içerisinde planlamaya başladık. Eğitim takvimimizi oluştururken sizlerin de görüşlerinizi önemsiyoruz, 2018 yılında takvimimizde yer almasını istediğiniz eğitimleri paylaşmanızdan memnuniyet duyarız.

Saygılarımla,

Geri