KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Aykan Kurkur

KalDer Bursa Şubesi

Genel Sekreter

aykank@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

İş dünyasında bir işletmeye finansal yatırım yapmak, yeni üretim birimleri kurmak, makine almak ne kadar önemliyse, çalışanlara yatırım yapmak da o kadar önemlidir. İş yaşamında çalışanlara sağlanan eğitim ortamları onların gelişimine etki etmekte, bu durum iş sonuçlarına pozitif yönde yansımaktadır.

 

KalDer Bursa Şubesi kurulduğu 1998 yılından bu yana, eğitim faaliyetleri ile bireylerden en geniş organizasyonlara kadar kaliteli bir iş ve yaşam biçimi oluşturmayı hedeflemiştir. Her türlü değişimin ve rekabetin çok yoğun yaşandığı, pazar ve müşteri ihtiyaçlarının her an değiştiği bu zamanda nitelikli insan kaynağının anahtarı eğitim felsefesiyle eğitim içeriklerini oluşturmaktayız. Eylül ayında başlayacak eğitim programlarımızda geçmişte olduğu gibi, hem iş hayatında hem de sosyal yaşamda yararlanabileceğiniz konular sizleri bekliyor. E-bültende yayınlanan takvimimizi inceleyerek ön kayıtlarınızı yaptırabilirsiniz. Ayrıca Kalite Personeli Yetiştirme Programı’mızın adı, bu yıl itibariyle program içeriği doğrultusunda Sürdürülebilir Gelişim ve Kalite Yönetim Sistemleri Programı olarak revize edilmiştir. Programa kayıtları almaya başladık.

 

Öğrenmenin ve bilginin sonu yok; o yüzden yenilenmek, zamanı yakalamak ve bilgilerinizi günümüz koşullarıyla tazelemek için eğitimlerimize göz atmanızı öneriyorum.

 

Uzmanlık gruplarımızın da yazılarıyla katkı sağladığı e-bültenimizi keyifle okumanızı diler, tatilde olanlara keyifli, sağlıklı, güzel günler dilerim.

 

Saygılarımla,

Arzu Özel

KalDer Bursa Şubesi

Sempozyum ve Üyelik Yöneticisi

arzu.ozel@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

KalDer Bursa ailesi her geçen gün bünyesine katılan yeni üyelerle büyüyor. Günümüzde kamu ve özel sektörün yanında “STK” üçüncü sektör olarak adlandırılıyor. Bilindiği gibi STK’lar ortak amaçlar doğrultusunda gönüllülük esasıyla bir araya gelen kişi ve kurumlardan oluşuyor. O yüzden her yeni üye çalışmalarımıza güç katıyor. Sizleri KalDer ailesine katılmaya davet ediyoruz. 

 

Üye olmak ne kazandırıyor? KalDer üye kurumları ve çalışanları;

- Kurumun tüm çalışanları etkinliklerden yararlanır,

- Üye olunan yıl kuruma, genel katılıma açık takvimde duyurulan eğitimlerden ücretsiz eğitim olanağı sağlanır,

- Yıllık portföyümüzdeki iş dünyasının ihtiyaçlarına göre planlanmış eğitim faaliyetlerinden indirimli olarak faydalanabilir,

- Her yıl KalDer’in İstanbul'da düzenlediği Ulusal Kalite Kongresi, Bursa’daki Kalite ve Başarı Sempozyumu'na indirimli olarak katılabilir,

- Ulusal Kalite Hareketi'ne, Bursa Mükemmellik Ödülü çalışmalarına katılabilir, EFQM Mükemmellik Modeli'ni uygulayabilir,

- Bünyemizde bulunan gönüllülerden oluşan Eğitim, Çevre İş Sağlığı ve Güvenliği, Sağlık uzmanlık gruplarında görev alabilir,

- Kalite ve iş camiasından birçok kişiyi tanıma, tecrübe ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunabilir,

- Düzenlenen çeşitli panel, seminer, bilgilendirme toplantılarına ücretsiz katılarak iş dünyasını yakından takip edebilir,

- Teknik gezilere katılarak iyi uygulamaları yerinde görme fırsatı elde edebilirsiniz.

- Kuruma Önce Kalite Dergisi gönderilir ve aylık e-bültenlerle bilgi paylaşımı yapılır.

 

Saygılarımla,

Ebru Yalçın Gürük

KalDer Bursa Şubesi

Mükemmellik Ödülü ve Uzmanlık Grupları

Yöneticisi

ebru.yalcin@kalder.org

Değerli Üyelerimiz ve Gönüllülerimiz,

 

2017 Bursa Mükemmellik  Ödülü takvimi Eylül ayı itibariyle işlemeye başlıyor. Bursa Mükemmellik Ödülü süreci için; Ulusal Kalite Hareketi'ne katılmış, öz değerlendirmelerini yapmış, iyileştirme çalışmalarına başlamış kurumlardan  her yıl 3 ya da maksimum 4 kurumu sürece dahil ediyoruz.

 

Takvim 26 Eylül 2017 Salı günü Bursa Mükemmellik Ödülü EFQM Deneyim paylaşım ve basın toplantısı ile başlayacak. 2016 Bursa Mükemmellik Ödülü sürecinde yer almış kurumlarımız ödül çalışmaları sürecindeki bilgi ve deneyimlerini katılımcılar ile paylaşacak.

 

-  Ulusal Kalite Hareketi çalışmaları kapsamında Limak Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş nin yönetici ve çalışanları ile birlikte EFQM süreci kalite çalışmalarına başlamak üzere Ulusal Kalite Hareketi imza töreni yaptık.

Diğer UKH firmalarımız Bursa Teknik Üniversitesi ve Burfaş'a ziyarete gittik, 2017 Mükemmellik stratejilerine yönelik görüş alışverişinde bulunduk.

- Kasım ayında Ulusal Kalite Kongresinde (İstanbul), EFQM Mükemmellikte Yetkinlik Belgesini almak üzere kurumlarımız Burfaş ve Doğu Pres EFQM'e başvurularını yaptılar.

- Uzmanlık grupları performans değerlendirmelerini yapmaya başlayacağız. Eylül ayında grupların yıllık gözden geçirmelerini yapıp, Ekim ayı itibari ile gruplara yeni üye alımı yapılacak ve yeni dönem çalışmalarına başlamak üzere planlamalarını yapacaklar.

 

Saygılarımla,

Geri