KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Aykan Kurkur

KalDer Bursa Şubesi

Genel Sekreter

aykank@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

15. Kalite ve Başarı Sempozyumu’nu geride bıraktık ve ardından anket sonuçlarını, geri bildirimleri değerlendirdik. İyileştirmeye açık alanlarla ilgili notlarımızı aldık. Anketlerde çıkan sonuçları kısaca sizlerle de paylaşmak isterim.

 

Sempozyuma 15. yılında 1590 kişi katıldı, ikinci gün düzenlenen ödül törenine ise 600’e yakın kişi katıldı.

Bu yıl özel sektörden 912, kamu sektöründen 678 kişi, toplamda 1590 kişi sempozyuma katıldı. Yine özel sektörden 256, kamu sektöründen 165, toplamda 421 farklı kurumdan katılım gerçekleşti.

 

Genel memnuniyet oranı % 97

Diğer memnuniyet oranları ise şu şekilde;

 

Ana temadan %99,3

Oturum içeriklerinden %98,5

Kayıt işlemlerinden %96,5

Sempozyum ortamından %95 oranında katılımcılar memnun kalmıştır.

Katılımcıların %42,9’u erkek, %56,4’ü kadın. 

Katılımcıların %23,6’sı 25-34 %28’6’sı 35-44 %18’6’sı 45-64 %14,2’si 15-24 yaş aralığında.

 

Sempozyumun 16. yılında tekrar bir arada olmayı diler, Ramazan ayınızı kutlarım.

 

Saygılarımla,

Arzu Özel

KalDer Bursa Şubesi

Sempozyum ve Üyelik Yöneticisi

arzu.ozel@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız, Değerli Üyelerimiz,

 

Yaz aylarının ve Ramazan’ın ilk günlerini yaşarken öncelikle herkese keyifli günler diliyorum. Mayıs ayı itibariyle 15. Kalite ve Başarı Sempozyumu sonrası anket sonuçlarını ve geri bildirimlerini yönetim kurulu toplantımızda sunduk. Her zaman daha iyisini yapmak için yola çıktığımızdan, fazla beklemeden yakın bir süreçte 16. Sempozyum için hazırlıklara başlıyor olacağız. Geçen yıl olduğu gibi minik bir anket ile yine sizlerin fikirlerine başvuracağız. Önerileriniz çalışmalarımıza güç katacak.

 

Saklamıyorum, Paylaşıyorum kitap ve oyuncak kampanyamız bu yıl da yoğun bir ilgi gördü. Üyelerimizden, iş birliği kurumlarımızdan kampanyaya oldukça fazla katılım oldu. Kitap ve oyuncakları okullar kapanmadan karne hediyesi olarak çocuklara ulaştırmaya başladık. Van, Elazığ ve Bursa’da hediyelerinizi dağıttık, dağıtmaya da devam ediyoruz.

 

Yine bir diğer kurumsal sosyal sorumluluk projemiz olan Uluslararası Karikatür Yarışmamız da ödül alan ve finale kalan eserleri Zafer Plaza’da Bursalılar ile buluşturduk. Sergiler önümüzdeki dönemlerde farklı platformlarda devam edecek. Kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizde bize destek veren tüm gönüllülerimize teşekkür ederiz.

 

Saygılarımla,

Ebru Yalçın Gürük

KalDer Bursa Şubesi

Mükemmellik Ödülü ve Uzmanlık Grupları

Yöneticisi

ebru.yalcin@kalder.org

Değerli Üyelerimiz ve Gönüllülerimiz,

 

- Mayıs ayında Bursa Mükemmellik Ödülü geri bildirim toplantıları yaparak süreci tamamladık. Anket ile değerlendirici ve süreç performanslarımızı da ölçtük ve sonuçlarını kendileri ile paylaştık. (Süreç boyunca değerlendiriciler ile ilgili gözlemlerimiz  sonrası, kuvvetli ve iyileştirmeye açık yönlerini kendileri ile paylaşıyor, bir yıl sonrası için iyileştirmelerini yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz)

- 2016 BMÖ sürecinde yer alan Burfaş, Coats ve Doğu Pres’e Yönetim Kurulu ve Ödül Yürütme Kurulu ile tebrik ziyaretlerinde bulunduk.

- 2016 BMÖ sürecinde yer alan kurumlarımızdan Burfaş ve Doğu Pres'in Türkiye Kalite Kongresi'nde almak üzere EFQM Mükemmellikte Yetkinlik Belgeleri süreci için başvurularını aldık.

-2017 Bursa Mükemmellik Ödülü başvurularını Haziran-Temmuz ayı itibari ile almaya başlayacağız. Takvim Eylül'de Bursa Mükemmellik Ödülü Deneyim paylaşım ve basın toplantısı ile işlemeye başlayacak. 2017 BMÖ takvimini Haziran ayı son hafta yayınlıyor olacağız.

-  Ulusal Kalite Hareketi ziyaret ve bilgilendirme toplantıları sonrasında Laspar, Genkim, Tredin’de UKH anketlerimizi gerçekleştirdik ve 2017 – 2018 EFQM yol haritalarını ve eğitim takvimlerini belirledik.

- Bosch iş birliği ve ev sahipliğinde KalDer ve Ulusal Kalite Üyesi EFQM uygulayıcısı kurum temsilcilerimizin katılımı ile 2 gün süren Açık Kapı gününü gerçekleştirdik.

 

Şimdiden herkese iyi bayramlar diliyorum.

Saygılarımla,

Geri