KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Aykan Kurkur

KalDer Bursa Şubesi

Genel Sekreter

aykank@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

21. Olağan Mali Genel Kurulumuzu Şubat ayında üyelerimizin, kalite gönüllülerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Bir yıllık faaliyet raporumuzu sunduk. Genel Kurulda ayrıca yeni üyelerimize rozetleri takdim edildi. Genel Kurulumuzda bizleri yalnız bırakmayarak ilgi gösteren, görüşlerini paylaşan herkese teşekkür ediyorum.   

 

15. Kalite ve Başarı Sempozyumu ve Bursa Mükemmellik Ödülü çalışmaları hızla devam ediyor. Programın tamamını yakında paylaşıyor olacağız. İçeriğini e-bültenlerle duyurmaya başladığımız sempozyum yine zengin bir akışla sizleri karşılayacak. Kurum çalışanlarınızın sempozyuma katılımını sağlayarak konuşmacılarımızın bilgi ve deneyim paylaşımlarından yararlanmalarını sağlayabilirsiniz. Sürdürülebilirlik anlamında alanında örnek olan sempozyumun 15’inci yılında yine birbirinden farklı etkinlikler yer alacak.

 

Mükemmellik Ödülü’nde ise kurumların heyecanı devam ediyor. Sonucu 15 Nisan Cumartesi akşamı hep birlikte öğreneceğiz. Şimdiden heyecanla kurumlarımız ve sizler gibi ben de Nisan ayını bekliyor, Sempozyumda ve ödül töreninde buluşmayı diliyorum.

Arzu Özel

KalDer Bursa Şubesi

Sempozyum ve Üyelik Yöneticisi

arzu.ozel@kalder.org

 

Değerli Kalite Dostlarımız, Değerli Üyelerimiz,

 

15. Kalite ve Başarı Sempozyumu'nun merakla beklenen konuşmacıları netleşmeye başladı. Bu yıl da yine oldukça ses getirecek isimleri misafir edeceğiz. Hem iş dünyasına hem de yaşama dokunacağız. Bu sempozyum kaçmaz diyerek şimdiden yerinizi ayırmanızı öneriyorum.

 

Kurumsal sosyal sorumluluk çalışması olarak başlattığımız Karikatür Yarışmamızın 4'üncüsünü Şubat ayında tamamladık. Bir sivil toplum kuruluşu olarak sanatsal çalışmalara destek vermek amacıyla düzenlediğimiz yarışmaya ilgi oldukça yoğundu. Eker Meydan evsahipliğinde düzenlediğimiz toplantıda jürinin işi hiç kolay değildi. Karikatür sanatçılarının jüride yer alarak yaptığı değerlendirmelerle ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada birinci olan eseri sempozyum afişlerimizde sık sık göreceksiniz, finale kalan 25 eseri ise sempozyumda açacağımız sergide takip edebileceksiniz. Sempozyum sonrası sergiyi geçen yıl olduğu gibi farklı yerlerde açarak daha fazla kişiye ulaştırmayı hedefliyoruz. Sempozyum sonrası ilk sergimiz ise Zafer Plaza AVM’de olacak.

 

Saklamıyorum, Paylaşıyorum Kampanyası’nın duyurusunu üyelerimiz ve gönüllerimizle paylaştık. Kampanyaya nasıl destek verebileceğini soranlar için: Kitap ve oyuncak hediyelerinizi KalDer ofisine ya da 15-16  Nisan tarihlerinde sempozyumda kurulacak kumbaraya bırakabilirsiniz.

 

Saygılarımla,

Ebru Yalçın Gürük

KalDer Bursa Şubesi

Mükemmellik Ödülü ve Uzmanlık Grupları

Yöneticisi

ebru.yalcin@kalder.org

Değerli Üyelerimiz ve Gönüllülerimiz,

 

- Bu yıl 17.sını yapacağımız Bursa Mükemmellik Ödülü çalışmaları hızla devam etmekte. 2016 Bursa Mükemmellik  Ödülü sürecinde bu yıl 3 Kurum yer alıyor. ( Burfaş, Coats, DoğuPres) Ödül sonuçları 15 Nisan 2017 Cumartesi günü ödül töreni sahnesinden açıklanacak.

-Ödül sürecinde görev alacak 40 değerlendiricinin belirlenmesi, eğitimlerinin verilmesi ile başladı. 2016 Bursa Mükemmellik Ödülü  başvuru  dokümanlarının kendilerine verilmesinin ardından  Şubat ayında değerlendiriciler ara uzlaşım toplantılarını yaptılar. Ara değerlendirme toplantılarının ardından Mart ayı itibari ile uzlaşım toplantıları olacak ve bu toplantıda kurum temsilcileri değerlendiriciler ile bir araya gelip tanışma fırsatı bulacak. Daha sonra saha ziyaretleri gerçekleşecek, son uzlaşım toplantıları ve jüri toplantısı sonrası ödül gecesi sonuçlar açıklanacak.

-  Ulusal Kalite Hareketi bilgilendirme sunumları devam ediyor. Ödül sürecine yönelik çalışmaların ilk adımı olarak  Tredin’e, Meklas’a UKH bilgilendirme sunumları yapıldı. Bu kurumlar çalışmalara başlamak üzere Ulusal Kalite Hareketi’ne imza atarak bu süreçteki çalışmalara dahil oldular ve EFQM bazlı anket özdeğerlendirmelerini yaptılar. Nilüfer Belediyesi, Coats, U..Ü Sağlık Fakültesi, Burfaş,  DoğuPres, Bürosit, Ficosa EFQM bazında ödül sürecine yönelik hazırlık, eğitim ve rehberliklerini almaya devam ediyorlar.

-Uzmanlık gruplarımız yıllık faaliyetleri doğrultusunda iki haftada bir toplantılarını yaptılar.  Sağlıkta Kalite Uzmanlık Grubu ve Çevre İş Sağlığı ve Güvenliği Kalite ve Uzmanlık Grubumuz “İş kazaları, neden azalmıyor !!! meslek hastalıkları  neden tespit  edilemiyor ” konusuna dikkat çekmek üzere 21 Mart Salı günü 13.330-18.00 saatleri arasına bir panel planladı.

-Eğitimde Kalite Uzmanlık Grubumuz pilot okul eğitimlerine başladılar. KalDer ofiste yapılan toplantıda ‘’Kalite nedir, kurumlar bunu neden uygular’’ konusunda eğitimlerini verdiler.

-Mart ayı Kalite ve Başarı Sempozyumu ve Bursa Mükemmellik Ödülü hazırlıkları nedeni ile bizler için oldukça yoğun bir ay olacak. Nisan ayı bülteninde bu gelişmeleri sizlerle paylaşabilmek dileğiyle…

Saygılarımla

Geri