KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Aykan Kurkur

KalDer Bursa Şubesi

Genel Sekreter

aykank@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

Her yıl Şubat ayında gerçekleşen Olağan Mali Genel Kurulumuz bu ay 02 Şubat 2017 Perşembe günü, bu tarihte çoğunluk temin edilememesi göz önüne alınarak 11 Şubat 2017 Cumartesi günü 10:30´da yapılacak. Bir yıllık çalışmalarımızı sunduğumuz Genel kurulumuzda tüm üyelerimiz ve paydaşlarımızla bir arada olmayı diliyoruz. Yıllık faaliyet sunumunun yanında, sizlerin öneri ve görüşlerini alabileceğimiz, üyelerimizin birbirini daha yakından tanıma fırsatı bulabileceği, karşılıklı iletişim ortamı sağlayan Genel Kurumumuza katılımınızdan mutluluk duyacağız.

 

KalDer Bursa Şubesi 2017 yılı faaliyetlerimizin önde gelen iki etkinliği 15. Kalite ve Başarı Sempozyumu ile Bursa Mükemmellik Ödülü'nün hazırlıkları yoğun şekilde devam ediyor. Şubat ayı itibariyle sempozyum programı konuşmacıları netleştikçe sizlerle paylaşmaya başlayacağız.  

 

Yeni yılla birlikte eğitim takvimimiz belirlendi. Genel katılıma açık eğitimlerimizin yanında kurumlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda uzman ve deneyimli kadromuzla eğitimler planlayabileceğimizi hatırlatmak isterim.

 

Saygılarımla

Arzu Özel

KalDer Bursa Şubesi

Sempozyum ve Üyelik Yöneticisi

arzu.ozel@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız, Değerli Üyelerimiz,

 

Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımız 2017 yılında da devam ediyor. Bu yıl Karikatür Yarışmamızın dördüncüsünü uluslararası katılıma açık olarak gerçekleştiriyoruz. Karikatür sanatına ilgi uyandırmak, sanatçıların mesajlarını geniş kitlelere duyurmak amacıyla düzenlediğimiz yarışmamıza bu yıl 807 başvuru geldi. Ön elemeyi geçen 180 eser facebook sayfamızda şu an yayında. 6 Şubat'ta jüri değerlendirmesiyle kazananlar açıklanacak, sonuçları eser sahipleri gibi biz de heyecanla bekliyoruz. Bu yarışmayı Bursa'ya ve ülkemize kazandırmamızda büyük özveri gösteren değerli sanatçılar Ahmet Aykanat ve Mehmet Kahraman'a buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Yarışmanın her sürecini titizlikle takip ediyorlar ve bu sanatın geleceğe ulaşması için büyük çaba harcıyorlar.

 

Bir diğer projemiz ise "Saklamıyorum, Paylaşıyorum" Kitap ve Oyuncak Kumbarası. İyi durumdaki kitap ve oyuncakların, ihtiyacı olan çocuklara ulaştırılmasıyla ilgili kampanyamız 4 yıldır büyük ilgi görüyor. Bugüne dek toplamda 6000 kitap ve oyuncağı Bursa, Elazığ, Van, Kars, Şanlıurfa, Bitlis, Kilis illerindeki çocuklara ulaştırdık. Sempozyumda bu yıl da kumbaramız  iki gün boyunca kitap ve oyuncak hediyeleriniz için yerini alacak. Sempozyuma gelemeyen kişiler ya da kampanyaya destek vermek isteyen kurumlar hediyelerini ofisimize bırakabilir. 2017 için planlanacak okullara ulaştıracağımız hediyelere siz de katkı da bulunabilirsiniz.

 

Saygılarımla,

 

Ebru Yalçın Gürük

KalDer Bursa Şubesi

Mükemmellik Ödülü ve Uzmanlık Grupları

Yöneticisi

ebru.yalcin@kalder.org

Değerli Üyelerimiz ve Gönüllülerimiz,

 

Ocak ayını da tamamlamış bulunuyoruz. 13 Ocak Cuma günü 2016 Bursa Mükemmellik Ödülü sürecinde yer alan kurumlar aylardır yoğun bir şekilde çalışarak hazırladıkları başvuru dokümanlarını bizlere teslim ettiler.  Bu yıl ilk kez kurumlar başvuru dokümanlarını 40 sayfa hazırladılar.

 

EFQM Mükemmellik Modeli Eğitimi almış, kurumunda EFQM i uygulayan kişilerden oluşan 2016 BMÖ sürecinde görev alacak 42 Değerlendirici ile 2016 BMÖ de yer alan kurumların hazırladıkları başvuru dokümanlarını nasıl değerlendirmeleri gerektiğini anlattığımız EFQM EAT Değerlendirici Eğitimini 13 - 14 Ocak Cuma- Cumartesi günü tamamladık. Ve kurumların başvuru dokümanlarını kendilerine teslim ettik. Değerlendiriciler başvuru dokümanlarına ilişkin İlk değerlendirmelerini 02 - 08 Şubat 2017 da yapmış olacaklar.

 

Uzmanlık Gruplarımız 2017 faaliyet planlarını belirlediler. Bu yıl Çevre, İş Güvenliği, Sağlık ve Eğitim alanlarında eğitimler haricinde yine çeşitli panel ve bilgilendirme toplantıları yapıyor olacağız.

 

Bu panellerin ilkini ÇİSİG (Çevre İş Sağlığı ve Güvenliği Kalite Uzmanlık Grubu) ve SUG (Sağlıkta Kalite Uzmanlık Grubu) ortak etkinliği olarak 07 Mart 2017 Salı günü yapmayı planlıyoruz. Bu panelde iş kazalarının neden azalmadığı, meslek hastalıklarının neden tespit edilemediği üzerinde konuşmayı planlıyoruz. Yaklaşan zamanlarda detayları sizlerle paylaşıyor olacağız.

 

09 Martta ise Nilüfer Belediyesine EFQM çalışmaları kapsamında iyi uygularını yerinde görmek ve dinlemek amacı ile teknik gezi yapıyor olacağız. Tüm bu çalışmalarda yer almak isteyen üyelerimizi ve gönüllülerimizi çalışmalara katılmaya, süreçte görev almaya, EFQM Mükemmellik Modelini kurumlarında uygulamaya, üye olmayan firmalarımızı ise bizleri yakından tanımak, etkinliklerimizden faydalanmak üzere üye olmaya davet ediyorum.

 

Saygılarımla

Geri