KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Aykan Kurkur

KalDer Bursa Şubesi

Genel Sekreter

aykank@kalder.org

 

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

Aralık sonu itibariyle bir yıllık çalışma dönemini daha tamamlıyor olacağız. Ekonomide yaşanan inişler çıkışlar, ülke gündemi, küresel sorunlar gibi konulardan olabildiğince az etkilenmeye çalışarak; yıllık stratejik planımıza uygun tamamlayacağımız bir yılı geride bırakacağız.  Bu ay sonunda yapacağımız Yönetim Gözden Geçirme Toplantımızda yönetim kurulumuz ile planlanan faaliyetlerimizin sonuçlarını, yansımalarını değerlendireceğiz.

 

2017 yılının planlamalarına şimdiden başladık. Her yeni yıla başlarken olduğu gibi, heyecanımızı kaybetmeden yeni dönem faaliyetlerimizi desteklerinizle gerçekleştireceğiz. Yanımızda olan ve sonraki süreçlerde yanımızda olacak herkese ve kurumlarımıza tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.

 

Geçtiğimiz ay İstanbul’da düzenlenen 25. Kalite Kongresi’nde Bursa’nın adını bir kez daha duyurduk. Ödül sürecinde ve EFQM belge töreninde sahnede belge alan kurumlarımızı kutluyorum. Farklı sektör ve kurumlara yönelik yayılım amaçlı ziyaretlerimizi  2017'de yoğun olarak sürdüreceğiz. Amacımız EFQM Mükemmellik Modeli ile kurumsal yönetim anlayışının kentimizde daha fazla kurumda yaygınlaşması. Modeli ve KalDer’i yakından tanımak isteyen kurumlarla her zaman görüşebileceğimizi, sunumlarla çalışmalarımızı paylaşabileceğimizi tekrar belirtmek isterim.

 

Saygılarımla,

Arzu Özel

KalDer Bursa Şubesi

Sempozyum ve Üyelik Yöneticisi

arzu.ozel@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

2003 yılında başlayan Kalite ve Başarı Sempozyumu 2017'de 15. yaşını kutlayacak. 15. Kalite ve Başarı Sempozyumu'nun hazırlıkları başladı. Kurumlarımıza bu yönde işbirliği taleplerimizi iletmeye başladık ve ziyaretlerle öneri ve görüşleri alıyoruz. Bursa'nın sahiplendiği sempozyumda sizlerin de görmek istediği konuşmacılar ve etkinlikler varsa önerilerinizi bizlerle paylaşmanızı bekliyoruz. Yaz döneminde bu yönde sizlerle yaptığımız anket çalışmamızda paylaştığınız önerileriniz de 15. Sempozyumda bize ışık tutuyor olacak.

 

Ana tema ve alt oturum içeriklerini tamamladık. Organizasyonun kaynak yapısını oluşturmak adına sponsor görüşmelerimize başladık ve kurumlarımızdan destekleyici geri bildirimler aldık. Ocak ayı sonrasında ise yavaş yavaş program içeriğini ve aktiviteleri sizlere duyurmaya başlayacağız. Sponsorluk ve fuar katılımı konusunda görüşmek isteyen kurumlar bizlerle iletişime geçebilir. 15. Kalite ve Başarı Fuarı'na yoğun bir ilgi var. Fuarda yer almak isteyen kurumlar rezervasyonlarını şimdiden yaparlarsa memnun oluruz. Yer kısıtlı nedeniyle stant alanlarımız çabuk dolmaktadır. İlgi gösteren herkese teşekkür ediyoruz.

 

Saygılarımla,

Ebru Yalçın Gürük

KalDer Bursa Şubesi

Mükemmellik Ödülü ve Uzmanlık Grupları

Yöneticisi

ebru.yalcin@kalder.org

Değerli Üyelerimiz ve Gönüllülerimiz,

 

2016 Bursa Mükemmellik  Ödülünde yer alan kurumlarımız; Doğu Pres, Coats, Burfaş’ın Mükemmellik  Ödül başvuru dokümanını Ocak ayında teslim etmelerine yaklaşık 1.5 ay kaldı. Heyecan başladı…

 

Aralık ayı içerisinde EFQM Model Eğitimi almış, kurumunda EFQM i uygulayan kişilerin 2016 BMÖ sürecinde Değerlendirici olmak üzere yaptıkları başvuruları alma sürecini kapattık. BMÖYK ile bu süreçte görev alacak değerlendiricilerimizin seçimini yapmaya başladık.

 

25. KalDer Ulusal Kalite Kongresinde 2014 BMÖ sürecinde ödül almış kurumlarımızdan U.Ü Gemlik Asım Kocabıyık Mes. Yüksek Okulu’nun Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Mükemmellik Büyük Ödülünü almış olmasının sevinç ve gururunu hep birlikte yaşadık. 2015 BMÖ sürecinde yer alan Bürosit ve Doğu Pres yine sahneden EFQM Mükemmellikte Yetkinlik Belgelerini alarak Bursa adını bir kez daha ulusalda duyurmuş oldular. Bu kurumlarımız ile de Mükemmellik yolculuğunda çalışmalarımız devam ediyor.

 

Ulusal Kalite Hareketi çalışmalarımız ve rehberliklerimiz devam ediyor. Meklas’a Ulusal Kalite Hareketi bilgilendirme sunum ve bilgilendirme ziyaretinde bulunduk. 17 Aralık'ta ise çalışanlarında katılımı ile UKH imza törenini gerçekleştireceğiz.

 

Bu ay EFQM Avrupa Kalite Ödül sürecinde yıllardır bizi gururlandıran Bosch’a yaptıkları iyi uygulamaları ve kazanımları yerinde görmek ve dinlemek üzere Ulusal Kalite Hareketi'ni imzalayan katılımcılar ile birlikte “Açık Kapı Günü”,  teknik gezi etkinliğimizi gerçekleştireceğiz.

Uzmanlık Gruplarımız ile 2016 yılı çalışmalarını sonlandırıp 2017 faaliyet planlarını belirlemek üzere bir araya gelip, aramıza yeni üyelerinde katılımı ile yıl sonu değerlendirmemizi yaptık.

 

Yine dolu dolu bir ay geçireceğiz. Bu çalışmalarda yer almak isteyen tüm üyelerimizi ve gönüllülerimizi çalışmalara katılmaya, süreçte görev almaya, EFQM Mükemmellik Modelini kurumlarında uygulamaya davet ediyoruz.

Saygılarımla,

Geri