KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Aykan Kurkur

KalDer Bursa Şubesi

Genel Sekreter

aykank@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

Eylül ayını geride bırakırken sizlerle yoğun iletişim içerisinde olduğumuz bir ayı tamamladık. Ön hazırlıklarını yürüttüğümüz Bursa Mükemmellik Ödülü’nde 2016 yılı çalışmalarımızı düzenlediğimiz basın toplantısı ile hem kamuoyu ile paylaşırken hem de geçmişte ödül sürecine katılan kurumlarımız “EFQM Mükemmellik Modeli’ni neden tercih ettiklerini” katılımcılarla paylaştı. Toplantıya ilgi yoğundu. Ülkemizin, kentimizin, iş dünyamızın gelişimi ve rekabet edilebilirlik adına bu ilgi bizleri mutlu ediyor ve cesaretlendiriyor. Ödül sürecine başvuran kurumları ve hazırlıklarını önümüzdeki günlerde hep birlikte takip ediyor olacağız. Şimdiden bu heyecanlı yolculuklarında kendilerine başarılar diliyor ve bu yolculukta özveri gösteren, liderlik yapan kurum çalışanlarımızı, yöneticilerimizi kutluyorum.

 

Eylül ayında başlattığımız ziyaretlerimizi Ekim ayında sürdüreceğiz. KalDer çalışmalarını yakından tanımak isteyen kurumlarımız bizleri ziyaret edebilir ya da dilediklerinde biz kendilerini ziyaret edebiliriz. 06 Ekim Perşembe günü BTSO iş birliğinde gerçekleştireceğimiz 6. Mükemmellik İçin Sürekli İyileştirme Konferansı’na tüm iş dünyamızı davet ediyorum. Zaman ayırarak iyi uygulamalarını bizlerle paylaşacak olan konuşmacılarımıza ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum.

 

Saygılarımla,

Arzu Özel

KalDer Bursa Şubesi

Sempozyum ve Üyelik Yöneticisi

arzu.ozel@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

Bildiğiniz üzere Kurumsal Sosyal Sorumluluk kapsamında eğitime destek vermek amacıyla yürüttüğümüz “Saklamıyorum Paylaşıyorum” kampanyasını yıl içerisinde sürdürüyoruz. Her Çocuk Bir Umuttur Derneği aracılığıyla Van'daki çocuklara kitap ve oyuncakların yanında sırt çantaları göndermiştik. Eğitim öğretim döneminin başlamasıyla çantaların dağıtımı yapıldı. Sempozyumda dağıtacağımız çantalar çocukların oldu, sempozyum katılımcılarına bu noktada bir kez daha teşekkür etmek isteriz.

 

İki yıl aradan sonra KalDer Bursa’nın en çok ilgi gören organizasyonlarından olan Sürekli İyileştirme Konferansı’nın 6'ıncısını 06 Ekim Perşembe günü gerçekleştireceğiz. Katılımın ücretsiz olduğu etkinliğe ilgi büyük.  Bu konferansta süreç yöneticileri uygulamalarını, yöntemlerini katılımcılarla paylaşacak. Tüm kalite, üretim, insan kaynakları yöneticilerini, ekiplerini konferansa bekliyoruz.

 

Saygılarımla,

Ebru Yalçın Gürük

KalDer Bursa Şubesi

Mükemmellik Ödülü ve Uzmanlık Grupları

Yöneticisi

ebru.yalcin@kalder.org

Değerli Üyelerimiz ve Gönüllülerimiz,

 

Ekim ayı itibari ile Bursa Mükemmellik takvimiz işlemeye başladı. Bursa Mükemmellik Ödülü Paylaşım toplantısında 2015 BMÖ sürecinde yer alan 2 kurumumuz Bürosit, Doğu Pres ve Avrupa Kalite Ödülü almış Nilüfer Belediyemizin EFQM Mükemmellik Modeli iyi uygulamalarının kurumlarına, çalışanlarına katkısını ve mükemmellik ödülü yolculuğundaki başarı öykülerini dinleme fırsatı yakalamış olduk.

 

- Ulusal Kalite Hareketinde yer alan, EFQM Mükemmellik Modeli Eğitimlerini almış, özdeğerlendirmelerini tamamlamış, iyileştirme çalışmalarına başlamış ya da tamamlamış olan kurumların 2016 Bursa Mükemmellik Ödülü başvurularını almaya başladık. Bu kurumları 07 Ekimde Ödül Başvuru Dokümanı hazırlama konusunda eğitime almış olacağız. Kurumlar bu yıl ilk kez 40 sayfalık Ödül Başvuru Dokümanı teslim edecekler. Eğitimde bu başvuru dokümanı neleri içermeli , iyi bir başvuru dokumanı nasıl olmalı, değerlendiricilerin kurumlardan beklentileri neler, onları aktarmış olacağız.

- Geçen yıl ödül sürecinde yer alan Bürosit ve Doğupres Kasım ayında Ulusal Kalite Kongresi/İstanbul’da Mükemmellikte Yetkinlik Belgelerini sahneden alacaklar.

-   Uzmanlık Gruplarımızın bu ay itibari ile Performans Değerlendirmelerinin ardından periyodik toplantıları başlamış olacak.  2016 – 2017 yılı faaliyet planlarını hazırlayıp çalışmalarına başlayacaklar.

-   Yeni dönemde pilot okul seçimlerimizi yapacağız. Kasım ayı itibari ile sanayi kuruluşları ile eğitimler konusunda işbirliklerimizi revize edip gönüllü eğitimlere kaldığımız yerden başlamış olacağız..

-   Ayrıca 01 Aralıkta tam gün Bursagaz işbirliğinde yapacağımız “Sürdürülebilir Yaşam Konferansımızın” 2.sini yapacağız. İçeriğini sizlere Ekim ve Kasım ayında duyuruyor olacağız.

 

Saygılarımla,

Geri