KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Aykan KURKUR

KalDer Bursa Şubesi

Genel Sekreter

aykank@kalder.org                      

 

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

KalDer Bursa Şubesi olarak yoğun bir çalışma dönemini tamamladık. Temmuz ayı itibariyle Yönetim Gözden Geçirme Toplantımızda ilk altı ayımızı değerlendireceğiz. Ardından tüm çalışanlar gibi bizler de tatillerimizi gerçekleştirirken bir yandan da ikinci dönem çalışmalarının ön hazırlıklarını yapıyor olacağız.

 

Çalışmalarımıza daha fazla kurumun katılması amacıyla kurumsal ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Bu noktada bizlerle tanışmak isteyen kurumlar, bilgi verirlerse ziyaret edebilir, ya da derneğimizde misafir ederek karşılıklı görüşebiliriz. KalDer çalışmalarından her kurumun yararlanabileceği hizmet muhakkak olacaktır.

 

E-bültenimizde 15. Kalite ve Başarı Sempozyumu'na yönelik anketimizi bulacaksınız. Sizlerden ricamız görüşlerinizi paylaşmanız, önerilerinizle Kalite ve Başarı Sempozyumu'nu 15. yılında birlikte gerçekleştirmeyi diliyoruz.

 

Ramazan ayını ve Ramazan Bayramınızı kutlar; tatilde olanlara keyifli, sağlıklı, güzel günler dilerim.

Saygılarımla,

Arzu Özel

KalDer Bursa Şubesi

Sempozyum ve Üyelik Yöneticisi

arzu.ozel@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız, Değerli Üyelerimiz,

Yaz ayları bizlerin yıl boyunca yapacağımız çalışmaların ön hazırlıklarını yaptığımız bir dönem. BTSO iş birliğinde her iki yılda bir Mükemmellik İçin Sürekli İyileştirme Konferansı’nı düzenliyoruz. Geçtiğimiz ay BTSO ile yaptığımız görüşmelerle 6. Mükemmellik İçin Sürekli İyileştirme Konferansı’nın hazırlıklarına başladık.

 

Düzenlendiğimiz her yıl yoğun bir ilgiyle takip edilen konferansta, Kaizen, EFQM, 6 Sigma, Yalın 6 Sigma, TPM, bireysel öneri sistemi, kurum içi iyileştirme uygulamaları, verimlilik… gibi konuları işin uygulayıcıları anlatıyor. Kimi zaman mavi yaka çalışanlar da işi nasıl yaptıklarını anlatarak sunumlara destek veriyor.

 

Önümüzdeki günlerde programı tamamlayıp Ekim ayında gerçekleştirmek üzere duyurulara başlayacağız, şimdiden güzel bir bayram ve tatil geçirmenizi dilerim.

 

Saygılarımla,

Ebru Yalçın

KalDer Bursa Şubesi

Uzmanlık Grupları ve Mükemmellik Ödülü

Yöneticisi

ebru.yalcin@kalder.org

 

Değerli Üyelerimiz ve Gönüllülerimiz,

Temmuzun gelmesi ile bizlerin de artık yıllık izinleri başlıyor. Yeni dönem de sizlere daha etkin, verimli ve başarılı hizmet verebilmek için bu güzel yaz tatillerimizde enerji depoluyor olacağız…

 

- Haziran ayında 2016 Bursa Mükemmellik Ödülü Takvimini hazırladık ve Bursa Mükemmellik Ödüle başvurmak üzere çalışma yapan UKH  a üye kuruluşlarımızı ziyaretlere başladık.

-Ödül sürecinde görev alan 40 değerlendiriciye teşekkür yazılarını gönderdik, 2015 BMÖ Değerlendirici Performans ve 2015 BMÖ de yer alan Kurumların Geri Bildirim sonuçlarını kişi ve kurumlar ile paylaştık.

- Bursa Mükemmellik Ödülü takvimimiz belli oldu. Bültenimizde detaylarını görebilirsiniz.

- 29 Eylül 2016 Perşembe günü yapılacak 2015 BMÖ Deneyim Paylaşım ile de 2016 BMÖ sürecine başlamış olacağız.

- Ulusal Kalite Hareketi kapsamında kurumlarımız EFQM kapsamındaki eğitimlerini almaya devam ediyorlar ve öz değerlendirmelerini yapıyorlar.

- Uzmanlık Gruplarımız Çevre İş Güvenliği Paneli, uzmanlık grupları ortak toplantılarını yaptılar ve haziran sonu itibari ile yaz tatile girdiler. Ekim ayı ile yeni dönem toplantılarına başlayacaklar.

 

Tatile çıkacaklara keyifli bir yaz tatili ve herkese iyi bayramlar diliyorum.

 

Saygılarımla,

Geri