KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Aykan KURKUR

KalDer Bursa Şubesi

Genel Sekreter

aykank@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

14. Kalite ve Başarı Sempozyumu’nu geride bırakırken anket sonuçlarını ve genel memnuniyet bilgilerini paylaşmak isterim. Bu yıl bildiğiniz gibi ilk kez paralel oturumların iptali uygulamasına gittik. Böylece geçmiş yıllarda farklı salonda olan programları kaçıran misafirlerimizin önerilerine kulak vermiş olduk. Salonlarda oluşan yoğunluk da bu doğrultuda daha azaldı.

 

Sempozyuma 14. yılında 1466 kişi katıldı

Bu yıl özel sektörden 934, kamu sektöründen 532 kişi, toplamda 1466 kişi sempozyuma katıldı. Yine özel sektörden 244, kamu sektöründen 151, toplamda 395 farklı kurumdan katılım gerçekleşti.

 

Genel memnuniyet oranı % 96

Yapılan anket çalışmasında katılımcıların verdikleri yanıtlara göre sempozyum genel memnuniyeti %96 oranı ile iyi olarak değerlendirildi. Sempozyum sonrasında hazırlanan sonuç bildirgesinde yayınlanan memnuniyet oranları ise şu şekilde;

 

  • Ana temadan %97,8
  • Oturum içeriklerinden %95,5
  • Kayıt işlemlerinden %95
  • Sempozyum ortamından %92,5 oranında katılımcılar memnun kalmıştır.
  • Katılımcıların %92,7’si önümüzdeki yıl da sempozyuma katılmayı düşündüğünü belirtmiştir.
  • Katılımcıların %46,6’sı erkek, %53,4’ü kadındır.  
  • Katılımcıların %23,6’sı 15-24 %33,1’i 25-34, %21,9’u 35-44 yaş aralığındadır.

Sempozyumda ortaya çıkan bir sonuç daha vardı ki, o da sempozyum duyurularının artık sosyal medya üzerinden çokça takip edildiği. Bu durum bize yeni iş dünyasında planlamalarda sosyal medyaya daha çok önem vermek gerektiğini gösteriyor.

 

15. yıl Sempozyum hazırlıklarımızda tekrar bir arada olmayı diler, Ramazan ayınızı kutlarım.

 

Saygılarımla,

Arzu Özel

KalDer Bursa Şubesi

Sempozyum ve Üyelik Yöneticisi

arzu.ozel@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız, Değerli Üyelerimiz,

Yaz aylarının  sıcaklığını iyiden iyiye hissetmeye başladığımız bugünlerde Bursa’da etkinlikler son hız devam ediyor  ve tatil planları başlıyor. Mayıs gündemimizi yoğun bir şekilde tamamladık. 14. Kalite ve Başarı Sempozyumu sonrası anket sonuçlarını ve geri bildirimlerini yönetim kurulu toplantımızda değerlendirdik. Yakın bir süreçte 15. Sempozyum için hazırlıklara başlıyor olacağız. Yıl dönümlerinin her zaman özel olduğu düşüncesinden hareketle, bizler de 15. yılında daha özel bir program hazırlamak için sizlerin fikirlerine başvuracağız.

İlk yılından itibaren, uzun yıllardır sempozyumu takip eden dostlarımız var, ya da ilk kez katılan…Herkesin görüşünü önemsiyoruz, o yüzden 15. Kalite ve Başarı Sempozyumu ile ilgili tüm öneri ve görüşlerinizi, beklentilerinizi bize mail ile ulaştırabilir ya da daha sonra göndereceğimiz formumuzla paylaşabilirsiniz.

Saklamıyorum, Paylaşıyorum kitap ve oyuncak kampanyamız ile yoğun bir kampanya süreci yürüttük. Üyelerimizden, iş birliği kurumlarımızdan kampanyaya oldukça büyük bir ilgi oldu. Kitap ve oyuncakları okullar kapanmadan karne hediyesi olarak çocuklara ulaştırdık.

Yine bir diğer kurumsal sosyal sorumluluk projemiz olan Ulusal Karikatür Yarışmamız da ödül alan ve finale kalan eserleri sergilerle Bursalılar ile buluşturduk. Kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizde bize destek veren tüm gönüllülerimize teşekkür ederiz.

Saygılarımla,

Ebru Yalçın

KalDer Bursa Şubesi

Uzmanlık Grupları ve Mükemmellik Ödülü

Yöneticisi

ebru.yalcin@kalder.org

 

Değerli Üyelerimiz ve Gönüllülerimiz,

 

- Mayıs ayında Bursa Mükemmellik Ödülü geri bildirim toplantıları yaparak süreci tamamladık. Anket ile değerlendirici ve süreç performanslarımızı da ölçtük ve sonuçlarını kendileri ile paylaşıyor olacağız. (süreç boyunca değerlendiriciler ile ilgili gözlemlerimiz  sonrası, kuvvetli ve iyileştirmeye açık yönlerini kendileri ile paylaşıyor, bir yıl sonrası için iyileştirmelerini yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz)

 

- 2016 Bursa Mükemmellik Ödülü başvurularını haziran ayı itibari ile almaya başlayacağız. Takvim eylülde Bursa Mükemmellik Ödülü Deneyim paylaşım ve basın toplantısı ile işlemeye başlayacak. Takvimi Haziran ayı son hafta yayınlıyor olacağız.

 

-  Ulusal Kalite Hareketi ziyaret ve bilgilendirme toplantıları kapsamında Tredin ve Erdem Kaya Patent’e ziyaret gerçekleştirdik, gelecek  dönem eğitim ve faaliyetlerimizi görüştük. Coats, Nilüfer Belediyesi, U.Ü Gemlik Asım Kocabıyık Mes. Yük. Okulu, Erdem Kaya Patent EFQM Eğitim ve rehberlik çalışmaları devam ediyor.

 

- Uzmanlık grupları etkinliklerimiz devam etti.  Geçtiğimiz ay Türkiye de bir ilk olan Sağlık Meslek Liseleri öğrencileri için geçen sene ilkini yaptığımız sağlıkta bilinmeyen meslekleri anlatan panelimizi bu defa da söyleşi şeklinde Sağlıkta Kalite Uzmanlık Grubu üyelerimiz ile Gemlik’te gerçekleştirdik.

 

- Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında 02 Haziran Perşembe günü 13.30 Çevre İş Sağlığı ve Güvenliği Kalite Uzmanlık Grubumuz ile birlikte “İş Güvenliğinde Liderlik Ve Güvenlik Kültürünü Oluşturmak” konulu panelimizi ücretsiz olarak gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 500 kişi beklediğimiz panelimiz BTSO ev sahipliğinde Yankı Yemeğin tatlı büfesi, Unpa’nın tuzlu poğaçaları, Coca Cola İçecek Bursa’nın soğuk içecekleri,  Doğuş Çay’ın sıcacık bitki çayları, Kuru Kahveci Mehmet Efendi’nin mis kokulu kahveleri eşliğinde panelimizi keyifle izleyeceğiz. Herkesi bekliyoruz.

 

Bu ay sonu ile Ramazan ayına girmiş olacağız. Şimdiden herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.

Saygılarımla

Geri