KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Aykan KURKUR

KalDer Bursa Şubesi

Genel Sekreter

aykank@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

Her yıl Şubat ayında gerçekleşen Olağan Genel Kurulumuz bu ay 05 Şubat 2016 Cuma günü, bu tarihte çoğunluk temin edilememesi göz önüne alınarak 13 Şubat 2016 Cumartesi günü 10:30´da yapılacak. Bir yıllık çalışmalarımızı sunduğumuz Genel kurulumuzda tüm üyelerimizin ve paydaşların bir arada olmasını diliyoruz. Yıllık faaliyet sunumunun yanında, sizlerin öneri ve görüşlerini almak, üyelerimizi daha yakından tanımak için ve karşılıklı iletişim ortamı sağlayan Genel Kurumumuza katılımınızdan mutluluk duyacağız.

 

KalDer Bursa Şubesi 2016 yılı faaliyetlerimizin önde gelen iki etkinliği 14. Kalite ve Başarı Sempozyumu ile Bursa Mükemmellik Ödülü'nün hazırlıkları yoğun şekilde devam ediyor. Şubat ayı itibariyle programı paylaşmaya başlayacağız. İşbirliği kurumumuz BUSİAD ile yaptığımız toplantıda hazırlık süreçlerini tekrar değerlendirdik. BUSİAD'a bu noktada destekleri için bir kez daha teşekkür ederken, her iki kurumun sürdürülebilir işbirliğinin kentimiz ve ülkemiz adına başarılı projeler oluşturulması adına örnek olmasını diliyorum.

 

Yeni yılla birlikte eğitim takvimimiz belirlendi. Genel katılıma açık eğitimlerimizin yanında kurumlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda uzman ve deneyimli kadromuzla eğitimler planlayabileceğimizi hatırlatmak isterim.

 

Saygılarımla,

Arzu Özel

KalDer Bursa Şubesi

Sempozyum ve Üyelik Yöneticisi

arzu.ozel@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız, Değerli Üyelerimiz,

Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımız 2016 yılında da devam ediyor. Karikatür Yarışmamızın üçüncüsünü bu yıl da gerçekleştiriyoruz. Karikatür sanatına ilgi uyandırmak, ülkemizin mizahi yeteneklerini, bakış açılarını, mesajlarını geniş kitlelere duyurmak amacıyla düzenlediğimiz yarışmamıza bu yıl 198 başvuru geldi. Ulusal olmasına rağmen, yarışmamıza yurt dışından ilgi gösterip eser göndermek isteyen sanatçılar oldu. Yarışmada finale kalan eserler şu an web sitemizde. 8 Şubat'ta jüri değerlendirmesiyle ödüller sahiplerini bulacak, sonuçları eser sahipleri gibi biz de heyecanla bekliyoruz. Bu yarışmayı Bursa'ya kazandırmamızda büyük özveri gösteren değerli sanatçılar Ahmet Aykanat ve Mehmet Kahraman'a özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu sanatın geleceğe ulaşması için büyük çaba harcıyorlar.

 

Bir diğer projemiz ise "Saklamıyorum, Paylaşıyorum" Kitap ve Oyuncak Kumbarası. İyi durumdaki kitap ve oyuncakların, ihtiyacı olan çocuklara ulaştırılmasıyla ilgili kampanyamız 3 yıldır büyük ilgi görüyor. Bugüne dek toplamda 3000'i bulan kitap ve oyuncağı Elazığ, Van, Kars, Şanlıurfa, Bursa illerindeki çocuklara ulaştırdık. Bu yıl da kumbaramız Sempozyumda iki gün boyunca kitap ve oyuncak hediyeleriniz için yerini alacak. Sempozyuma gelemeyen kişiler ya da kampanyaya destek vermek isteyen kurumlar hediyelerini 1 Mayıs'a kadar ofisimize bırakabilir. 2016 için planlanacak okullara ulaştıracağımız hediyelere siz de küçük katkılar da bulunabilirsiniz.

 

Saygılarımla,

Ebru Yalçın

KalDer Bursa Şubesi

Uzmanlık Grupları ve Kalite Ödülü

Yöneticisi

ebru.yalcin@kalder.org

 

Değerli Üyelerimiz ve Gönüllülerimiz,

 

Ocak ayını da tamamlamış bulunuyoruz. 08 Ocak Cuma günü 2015 Bursa Mükemmellik Ödülü sürecinde yer alan kurumlar aylardır yoğun bir şekilde çalışarak hazırladıkları başvuru dokümanlarını bizlere teslim ettiler. Ardından EFQM Mükemmellik Modeli Eğitimi almış, kurumunda EFQM i uygulayan kişilerden oluşan 2015 BMÖ sürecinde görev alacak 40 Değerlendirici ile 2015 BMÖ de yer alan kurumların hazırladıkları başvuru dokümanlarını nasıl değerlendirmeleri gerektiğini anlattığımız EFQM EAT Değerlendirici Eğitimini 08 - 09 Ocak Cuma-Cumartesi günü tamamladık. Ve kurumların başvuru dokümanlarını kendilerine teslim ettik. Değerlendiriciler başvuru dokümanlarına ilişkin İlk değerlendirmelerini 11-12 Şubat 2016 da yapmış olacaklar.

 

24 Şubat 2016'da İstanbul Denizcilik Müzesinde KalDer EFQM Kazanlar Konferansı yapılacak. EFQM Mükemmellik Modelini uygulamış ve ulusal süreçte başarılı olmuş kurum ve kuruluşlar iyi uygulamalarını ve mükemmellik yolculukları çalışmalarını bizlerle paylaşacaklar.

 

Uzmanlık Gruplarımız 2016 faaliyet planlarını belirlediler. Bu yıl Çevre, İş Güvenliği, Sağlık ve Eğitim alanlarında eğitimler haricinde yine çeşitli panel ve bilgilendirme toplantıları yapıyor olacağız.

 

Bu panellerin ilkini SUG (Sağlıkta Kalite Uzmanlık Grubu) 17 Mart 2016 Perşembe günü “3. Sağlıkta Bilinmeyen Mesleklerin Tanıtımı” olarak, 26 Mayıs Perşembe ise ÇİSİG (Çevre İş Sağlığı İş Güvenliği Uzmanlık Grubu) tarafından “İş Güvenliğinde Liderlik ve Güvenlik Kültürü Oluşturmak” teması ile yapacağız. Yaklaşan zamanlarda duyuruları ve detayları sizlerle paylaşıyor olacağız.

 

Tüm bu çalışmalarda yer almak isteyen üyelerimizi ve gönüllülerimizi çalışmalara katılmaya, süreçte görev almaya, EFQM Mükemmellik Modelini kurumlarında uygulamaya, üye olmayan firmalarımızı ise bizleri yakından tanımak, etkinliklerimizden faydalanmak üzere üye olmaya davet ediyorum.

 

Saygılarımla
Geri