KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:262

Aykan KURKUR

KalDer Bursa Şubesi

Genel Sekreter

aykank@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

Yaz tatili, bayramlar derken, verilen araların ardından yoğun bir iş dönemine daha hep birlikte başladık. Şimdiden işlerinizde başarılar dilerim.

 

Eylül ayındaki toplantımızda Bursa Kalite Ödülü hakkında bilgilendirme yaptık ve ödül takvimini paylaştık. Ödülün başlangıç aşaması olan “Ulusal Kalite Hareketi (UKH)”ni KalDer bir çözüm ortağı olarak sunuyor. Ulusal Kalite Hareketi - Toplam Kalite ve Mükemmellik kavramlarının hayata geçirilmesi açısından ülke çapında örnek kuruluşlarını her yöre ve sektörde ortaya çıkartmayı ve sayılarını artırmayı amaçlıyor. UKH bir eğitim ve dönüşüm programıdır. Her çeşit kurum ve kuruluşun ortak bir sorumluluk çerçevesindeki hareketidir. UKH’nin temelinde yatan düşünce yaşam kalitesidir. Etkileri itibariyle UKH yaşam kalitesinin sürekli zenginleştirilmesi, yükseltilmesi ve yenilenmesini içermektedir. KalDer üyesi olan her kuruluş, Ulusal Kalite Hareketi'ne katılabiliyor. 

 

Yine Eylül ayını kapatırken Sempozyumla ilgili bir çalıştay gerçekleştirdik. Yönetim Kurulu, Düzenleme Kurulu, gönüllülerimiz ve çalışanların katıldığı, BOSCH firmasında Başak Erciyas'ın moderatörlüğünde gerçekleşen çalıştayda sempozyum içeriğini gözden geçirerek öneriler aldık, aksiyonlarımızı belirledik. Önümüzdekü günlerde çalıştaydan elde sonuçlar doğrultusunda sempozyum çalışmalarımıza hız vereceğiz.

 

Uludağ Üniversitesi işbirliğinde düzenlediğimiz Kalite Personeli Yetiştirme Programı'nın 10'uncusu için hazırlıklara başladık, kayıtlarımız devam ediyor. Programla birlikte iş dünyasına kalite konusunda donanımlı öğrenciler kazandırmaya devam edeceğiz.

 

14 Ekim'de Bursagaz işbirliğinde gerçekleştireceğimiz Sürdürülebilir Yaşam Konferansı'na sizleri davet ediyor, aramızda görmeyi diliyoruz.

 

Saygılarımla,

Arzu Özel

KalDer Bursa Şubesi

Sempozyum ve Üyelik Yöneticisi

arzu.ozel@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

KalDer ailesi her yıl bünyesine dahil olan yeni üye kurum ve çalışanlarıyla daha da büyüyor. Günümüzde kamu ve özel sektörün yanında “STK” üçüncü sektör olarak adlandırılıyor. Bilindiği gibi STK’lar ortak amaçlar doğrultusunda gönüllülük esasıyla bir araya gelen kişi ve kurumlardan oluşuyor. Her yeni üye bir STK için yeni destek demek. STK’ların toplumda daha etkin ve güçlü olması için mutlaka bir bağ kurulmalı. Bu noktada KalDer’i yakından tanımak isteyen tüm kurumlarımızı çalışmalarımıza bir kez daha davet ediyoruz.

 

Üye olmak ne kazandırıyor? KalDer üye kurumları ve çalışanları;

  • Kurumun tüm çalışanları etkinliklerden yararlanır,
  • Üye olunan yıl kuruma, genel katılıma açık takvimde duyurulan eğitimlerden 4 adam gün ücretsiz eğitim olanağı sağlanır,
  • Yıllık portföyümüzdeki iş dünyasının ihtiyaçlarına göre planlanmış eğitim faaliyetlerinden indirimli olarak faydalanabilir,
  • Her yıl KalDer’i n İstanbul'da düzenlediği Ulusal Kalite Kongresi, Bursa’daki Kalite ve Başarı Sempozyumu'na indirimli olarak katılabilir,
  • Ulusal Kalite Hareketine, Bursa Kalite Ödülü çalışmalarına katılabilir, EFQM Mükemmellik Modeli'ni uygulayabilir,
  • Bünyemizde bulunan gönüllülerden oluşan Eğitim, Çevre İş Sağlığı ve Güvenliği, Sağlık uzmanlık gruplarında, Sempozyum Düzenleme Kurulu’nda görev alabilir,
  • Kalite ve iş camiasından birçok kişiyi tanıma, tecrübe ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunabilir,
  • Düzenlenen çeşitli panel, seminer, bilgilendirme toplantılarına ücretsiz katılarak Bursa iş dünyasını yakından takip edebilir,
  • Teknik gezilere katılarak iyi uygulamaları yerinde görme fırsatı elde edebilirsiniz.
  • Kuruma aylık yayın Önce Kalite Dergisi gönderilir ve aylık e-bültenlerle bilgi paylaşımı yapılır.

Saygılarımla,

Ebru Yalçın

KalDer Bursa Şubesi

Uzmanlık Grupları ve Kalite Ödülü

Yöneticisi

ebru.yalcin@kalder.org

Değerli Üyelerimiz ve Gönüllülerimiz,

 

Ekim ayına hızlı bir giriş yapıyoruz. Eylül ayı itibari ile Bursa Mükemmellik eski adı ile Kalite Ödülü takvimiz işlemeye başladı. Basın toplantısı ile de ödülümüzün isminin  “Bursa Mükemmellik Ödülü” olarak değiştiğini, gerekçesi ile sizlere duyurduk ve sürecimizi başlattık.

 

Bursa Mükemmellik Ödülü Paylaşım toplantısında 2014 BMÖ sürecinde yer alan 4 kurumumuz EFQM Mükemmellik Modelini uygulamanın kurumlarına, çalışanlarına katkısını, iyi uygulamalarını ve başarı öykülerini dinleme fırsatı yakalamış olduk.

 

- Ulusal Kalite Hareketinde yer alan, EFQM Mükemmellik Modeli Eğitimlerini almış, özdeğerlendirmelerini tamamlamış, iyileştirme çalışmalarına başlamış ya da tamamlamış olan kurumların 2015 Bursa Mükemmellik Ödülü başvurularını alacağız.

Hızlı bir şekilde kurumları 09-10 Ekimde Başvuru Dokümanı hazırlama konusunda eğitime almış olacağız. Bu kurumların isimlerini Ekim ayında ayrı bir Basın Toplantısı ile sizlerle paylaşıyor olacağız…

- Uzmanlık Gruplarımızın bu ay itibari ile Performans Değerlendirmelerinin ardından periyodik toplantıları başlamış olacak.  2015-2016 yılı faaliyet planlarını hazırlayıp çalışmalarına başlayacaklar.

- Yeni dönemde pilot okul seçimlerimizi yapacağız. Kasım ayı itibari ile sanayi kuruluşları ile eğitimler konusunda işbirliklerimizi revize edip gönüllü eğitimlere kaldığımız yerden başlamış olacağız.

- Ulusal Kalite Hareketi ziyaret ve bilgilendirme toplantılarımız bu ay da devam ediyor olacak.

-Ayrıca 14 Ekim de Crowne Plaza’da tam gün Bursagaz işbirliğinde yapacağımız “Sürdürülebilir Yaşam Platformu Konferansımıza” tüm üyelerimizi bekliyoruz. Ücretsiz kayıdınızı www.yasaminsesisiniduymak.com dan yapabilirsiniz.

 

Saygılarımla,

Geri