KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Aykan KURKUR

KalDer Bursa Şubesi

Genel Sekreter

aykank@kalder.org

 

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

İş dünyasında bir işletmeye finansal yatırım yapmak, yeni üretim birimleri kurmak, makine, teçhizat, ulaştırma araçları almak ne kadar önemliyse, çalışanlara yani insana yatırım yapmak da o kadar önemlidir.  Çünkü iş yaşamında çalışanlara sağlanan eğitim ortamları, onların gelişimine etki etmekte, kendilerini daha değerli hissetmelerini sağlamakta ve bu durum iş sonuçlarına pozitif yönde yansımaktadır.

 

KalDer Bursa Şubesi kurulduğu 1998 yılından bu yana, eğitim faaliyetleri ile bireylerden en geniş organizasyonlara kadar kaliteli bir iş ve yaşam biçimi oluşturmayı hedeflemiştir. Her türlü değişimin ve rekabetin çok yoğun yaşandığı, pazar ve müşteri ihtiyaçlarının her an değiştiği bu zamanda nitelikli insan kaynağının anahtarı eğitim felsefesiyle üyelerimizle yaptığımız anket sonrası gelen geri bildirimler doğrultusunda eğitimlerimizi yeniledik. Eylül ayında başlayacak eğitimlerle hem iş hayatında hem de sosyal yaşamda yararlanabileceğiniz sürpriz konular sizleri bekliyor.Takvimimizi inceleyerek şimdiden ön kayıt yaptırabilirsiniz.

 

Öğrenmenin ve bilginin sonu yok; o yüzden yenilenmek, zamanı yakalamak ve bilgilerinizi günümüz koşullarıyla tazelemek için eğitimlerimize göz atmanızı öneriyorum.

 

Saygılarımla,

Arzu Özel

KalDer Bursa Şubesi

Sempozyum ve Üyelik Yöneticisi

arzu.ozel@kalder.org

Değerli Sempozyum Dostlarımız,

 

Fikirlerinizi önemsiyor, önerilerinizi bekliyoruz…

 

Zaman çok çabuk geçiyor: Bursa’nın marka etkinliklerinden Kalite ve Başarı Sempozyumu’nun 14’üncüsünün hazırlıklarına başladık bile. 14. Kalite ve Başarı Sempozyumu 15-16 Nisan 2016 tarihlerinde bir kez daha katılımcılarıyla buluşacak.

 

İçeriğe yönelik taslak çalışmalar ortaya çıkmaya başladı. Önümüzdeki ay içerisinde sempozyum düzenlenme kurulu üyelerimiz ile bir araya gelerek ilk hazırlıklar, içerik belirleme çalışmaları için toplantımızı yapacağız. Nisan'a kadar epey uzun bir süre var görünüyor ama Bursa’ya mal olmuş bu organizasyon büyük özen ve emek gerektiriyor. O yüzden de her yıl daha iyisini yapma çabamızla hazırlıklarımızı düzenli ve planlı bir şekilde yürütüyoruz.

 

Sempozyumla ilgili sizlerin de önerilerinize açığız;

- Ana tema, alt oturum konuları, görmek istediğiniz konuşmacılar ve etkinliklere yönelik

önerilerinizi arzu.ozel@kalder.org adresine gönderebilirsiniz.

 

Görüş ve önerilerinizi bekliyoruz.

 

Saygılarımla,

Ebru Yalçın

KalDer Bursa Şubesi

Uzmanlık Grupları ve Kalite Ödülü

Yöneticisi

ebru.yalcin@kalder.org

Değerli Üyelerimiz ve Gönüllülerimiz,

 

Öncelikle geçmiş bayramınızı kutlarım.

 

2015 Bursa Kalite Ödülü takvimi Eylül ayı itibariyle işlemeye başlıyor. Ödül sürecine;  Ulusal Kalite Hareketi’ne katılmış, özdeğerlendirmelerini yapmış, iyileştirme çalışmalarına başlamış kurumlardan her yıl 4 ya da maksimum 5 kurum alıyoruz.

 

Takvim 18 Eylül 2015 Cuma günü BKÖ Deneyim paylaşım ve basın toplantısı ile başlayacak. 2014 Bursa Kalite Ödülü sürecinde yer almış kurumlarımız ödül çalışmaları sürecindeki bilgi ve deneyimlerini katılımcılar ile paylaşacak.

 

-  Ulusal Kalite Hareketi çalışmaları kapsamında ziyaretlerimize başladık,

- KalDer’in 25. yılında Ulusal Kalite Kongresi'nde (17-18 Kasım İstanbul), EFQM Mükemmellikte Yetkinlik 4* ve 5* Belgesi'ni almak üzere U.Ü. Gemlik Asım Kocabıyık Mes. Yük. Okulu, Yazaki, Bürosit kurumlarımız başvurularını yaptılar kendilerini bu seferde kongre sahnesinde belgelerini alırken alkışlıyor olacağız,

- Uzmanlık grupları performans değerlendirmelerini yapmaya başlayacağız. Eylül ayında grupların yıllık gözden geçirmelerini yapıp, Ekim ayı itibari ile gruplara yeni üye alımı yapılacak ve yeni dönem çalışmalarına başlamak üzere planlamalarını yapacaklar.

Saygılarımla,

Geri