KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Aykan KURKUR

KalDer Bursa Şubesi

Genel Sekreter

aykank@kalder.org

 

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

KalDer Bursa Şubesi olarak yoğun bir çalışma dönemini tamamladık. Temmuz ayı itibariyle tüm çalışanlar gibi bizler de tatillerimizi gerçekleştirirken bir yandan da ikinci dönem çalışmalarının ön hazırlıklarını yapıyor olacağız. Her zaman olduğu gibi çalışmalarımızda bizlerle olan, destek veren tüm kurumlarımıza ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Elde edilen pozitif sonuçlar sadece KalDer’in başarısı değil, Bursa’da kalite çalışmalarının geniş kitlelere yayılması adına gösterilen performanstır.

 

Çalışmalarımıza daha fazla kurumun katılması amacıyla kurumsal ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Bu noktada bizlerle tanışmak isteyen kurumlar, bilgi verirlerse ziyaret edebilir, ya da derneğimizde misafir ederek karşılıklı görüşebiliriz. KalDer çalışmalarından her kurumun yararlanabileceği hizmet muhakkak olacaktır.

 

Ramazan ayını ve Ramazan Bayramınızı kutlar; tatilde olanlara keyifli, sağlıklı, güzel günler dilerim.

 

Saygılarımla,

Arzu Özel

KalDer Bursa Şubesi

Sempozyum ve Üyelik Yöneticisi

arzu.ozel@kalder.org

Değerli Kalite Dostlarımız,

Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımızın etkisi sürüyor. Saklamıyorum, Paylaşıyorum kampanyası kapsamında sizlerden gelen kitap ve oyuncakları okulların kapanmasına yakın karne hediyesi olarak 4 farklı bölgedeki çocuklara ulaştırdık. Gelen fotoğraflar ve mesajlar  bizleri oldukça duygulandırdı ve mutlu etti, umuyorum desteklerinizle bir sonraki yıl daha fazla çocuğa ulaşabileceğiz.

 

Yine karikatür sanatını desteklemek amacıyla düzenlediğimiz Karikatür Yarışmasında ödül alan ve finale kalan eserleri  Haziran ayında Zafer Plaza AVM’de sergiledik. Açılış anından itibaren sergi AVM misafirlerinden büyük ilgi gördü. Karikatür sanatını gelecek nesillere taşımak amacıyla sosyal ortamlarda sergimizi açmaya devam edeceğiz. Bu çalışmada işbirliği kurumumuz Anadolu Karikatürcüleri Derneği'ne bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Yarışmaya verdikleri önem, titizlikleri ve yaratcılıkları ile her zaman çalışmalarımızı kolaylaştırdılar. Dernek Başkanımız Ahmet Aykanat, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Kahraman ve Halit Kurtulmuş'a teşekkürler, kendileri ile çalışırken ben de yeni şeyler öğrenme fırsatı yakaladım

 

Yoğun bir iş döneminin ardından, yaz döneminin herkes için keyifli ve güzel bir şekilde geçmesini diliyorum.

Saygılarımla,

Ebru Yalçın

KalDer Bursa Şubesi

Uzmanlık Grupları ve Kalite Ödülü

Yöneticisi

ebru.yalcin@kalder.org

 

Değerli Üyelerimiz ve Gönüllülerimiz,

 

Temmuzun gelmesi ile bizlerin de artık yıllık izinleri başlıyor. Yeni dönemde sizlere daha etkin, verimli ve başarılı hizmet verebilmek için bu güzel yaz tatillerimizde enerji depoluyor olacağız…Ayrıca bir ramazan ayının daha gelişinin mutluluğu içerisindeyiz.

 

- Haziran ayında 2015 Bursa Kalite Ödülü takvimini hazırladık ve Bursa Kalite Ödüle başvurmak üzere çalışma yapan UKH'ye üye kuruluşlarımızı ziyaretlere başladık.

 

- Ödül sürecinde görev alan 45 değerlendirici ile 2014 BKÖ Değerlendirici Performans ve 2014 BKÖ'de yer alan Kurumların Geri Bildirim sonuçlarını paylaştık.

 

- 17 Eylül 2015 Perşembe günü yapılacak 2014 BKÖ Deneyim Paylaşım ile de 2015 BKÖ sürecine başlamış olacağız.

 

- U.Ü Gemlik Asım Kocabıyık Mes. Yüksek Okulu, Bürosit, Yazaki 2014 BKÖ sonrası EFQM e BKÖ başvuru dokümanı ve geri bildirim raporlarını teslim etti ve kasım ayında İstanbul’da yapılacak KalDer Ulusal Kalite Kongresinde, EFQM Mükemmellikte Yetkinlik  Belgesi almak üzere başvurularını yaptılar.

 

- Uzmanlık Gruplarımız Çevre İş Güvenliği Paneli, İnovasyon Paneli, Pilot okulları eğitimlerinin ardından Haziran sonu itibari ile yaz tatile girdiler. Ekim ayı ile yeni dönem toplantılarına başlayacaklar.

 

Herkese hayırlı ramazanlar ve tatilde olanlara iyi tatiller diliyorum…

 

Saygılarımla,

Geri