KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Aykan KURKUR

KalDer Bursa Şubesi

Genel Sekreter

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

19. Olağan Mali Genel Kurulumuzu Şubat ayında üyelerimizin, kalite gönüllülerimizin yoğun bir katılımıyla gerçekleştirdik. Bir yıllık faaliyet raporumuzun sunumunun sonrasında gelen tebrik mesajları tam da KalDer Bursa Şubesi’nin 17.yılını kutladığımız bu günlerde bizler için anlamlı ve  gurur vericiydi. Hava muhalefetine rağmen Genel Kurulumuzda bizleri yalnız bırakmayarak ilgi gösteren, görüşlerini paylaşan herkese teşekkür ediyorum. 2015 yılı çalışmalarımız Ocak ayı itibariyle başlamıştı, Genel Kurulda sunduğumuz üzere yoğun bir faaliyet döneminde daha sizlerle olacağız.

 

13. Kalite ve Başarı Sempozyumu ve Bursa Kalite Ödülü çalışmaları hızla devam ediyor.  İçeriğini e-bültenlerle paylaşmaya başladığımız sempozyum yine zengin bir akışla sizleri karşılayacak. Kurum çalışanlarınızın sempozyuma katılımını sağlayarak konuşmacılarımızın bilgi ve deneyim paylaşımlarından yararlanmalarını sağlayabilirsiniz. Kalite Ödülü’nde ise kurumların heyecanı devam ediyor. Sonucu 18 Nisan Cumartesi akşamı hep birlikte öğreneceğiz.

Şimdiden heyecanla Nisan ayını bekliyor orada buluşmayı diliyorum.

 

Saygılarımla,

 

Arzu Özel

KalDer Bursa Şubesi

Sempozyum ve Üyelik Yöneticisi

Değerli Kalite Dostlarımız, Değerli Üyelerimiz,

Sosyal sorumluluk çalışması olarak başlattığımız karikatür yarışmamızın ikincisini Şubat ayında tamamladık. Bir sivil toplum kuruluşu olarak sanatsal çalışmalara destek vermek amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediğimiz yarışmaya ilgi yoğundu, karikatür sanatçılarının jüride yer alarak yaptığı değerlendirmelerle ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada birinci olan eseri sempozyum afişlerimizde sık sık göreceksiniz, finale kalan 25 eseri ise sempozyumda açacağımız sergide takip edebileceksiniz. Sempozyum sonrası sergiyi farklı yerlerde açarak daha fazla kişiye ulaştırmayı hedefliyoruz.

 

Saklamıyorum, Paylaşıyorum Kampanyası’nın duyurusunu üyelerimizle paylaştık. Kampanyaya nasıl destek verebileceğini soranlar için kısaca bilgileri paylaşmak istiyorum: Kitap ve oyuncak hediyelerinizi KalDer ofisine ya da 17-18 Nisan tarihlerinde sempozyumda kurulacak kumbaraya bırakabilirsiniz. Kampanya kapsamında; evinizde bulunan az kullanılmış, temiz ve bakımlı durumdaki çocuklara yönelik kitap ve oyuncakları saklamak yerine diğer çocuklara hediye edebilirsiniz. Kitap, kırtasiye malzemesi, oyuncak, akıl oyunları gibi hediyelerle destek olabilirsiniz. (Kıyafet alınmamaktadır.) İlgi gösteren herkese şimdiden teşekkür ederiz.

Saygılarımla,

Ebru Yalçın

KalDer Bursa Şubesi

Uzmanlık Grupları ve Kalite Ödülü

Yöneticisi

Değerli Üyelerimiz ve Gönüllülerimiz,

 

- Bu yıl 15.sini düzenlediğimiz Bursa Kalite Ödülü çalışmaları hızla devam etmekte. 2013 Bursa Kalite Ödülü sürecinde bu yıl 4 Kurum yer alıyor. (Bürosit, Yazaki, U.Ü. Gemlik Asım Kocabıyık Mes. Yük. Okulu ve Gemlik İmam Hatip Lisesi)

 

- Ödül sürecinde görev alacak 40 değerlendiricinin belirlenmesi, eğitimlerinin verilmesi ve 2014 BKÖ Dokümanlarının kendilerine verilmesinin ardından 12 – 24 Şubat arasında Değerlendiriciler Ara Uzlaşım Toplantılarını yaptılar. Ara değerlendirme toplantılarının ardından Mart ayı itibari ile uzlaşım toplantıları ve saha ziyaretleri gerçekleşecek,

 

- Ulusal Kalite Hareketinde Çilek Mobilya Ulusal Kalite Hareketi’ne katıldı.  Akpres, İmortaş, Nilüfer Belediyesi, Yazaki, Bürosit EFQM bazında ödül sürecine yönelik hazırlık eğitim ve rehberliklerini aldılar ve almaya devam ediyorlar.

 

- Uzmanlık gruplarımız yıllık faaliyetleri doğrultusunda iki haftada bir toplantılarını yaptılar.  Sağlıkta Kalite Uzmalık Grubu “Sağlıkta Bilinmeyen Meslekler” semineri tarihini 26 Mart Perşembe olarak belirlerken, Çevre İş Sağlığı ve Güvenliği Kalite ve Uzmanlık Grubumuz “Acil Durumlar” konulu bu yılki panel tarihini 27 Mayıs Çarşamba olarak belirledi. Eğitimde Kalite Uzmanlık Grubumuz mart ayı itibari ile pilot okul eğitimlerine “Empati Atölyesi” ile başladılar.

 

Mart ayı Kalite ve Başarı Sempozyumu ve Bursa Kalite Ödülü hazırlıkları nedeni ile bizler için oldukça yoğun bir ay olacak. Nisan ayı bülteninde bu gelişmeleri sizlerle paylaşabilmek dileğiyle…

 

Saygılarımla,

Geri