KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Aykan KURKUR

KalDer Bursa Şubesi

Genel Sekreter

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

Ocak ayı itibariyle yeni bir döneme başladık. Herkesin yeni yılını kutlar, başarılarla dolu güzel bir yıl temenni ederim. 2015 yılı için KalDer olarak biz de hazırlıklarımızı önceden tamamladık ve yeni bir çalışma dönemine hazırlandık.

 

Aralık ayının son haftasında Yönetim Kurulumuzla yaptığımız Yıllık Gözden Geçirme Toplantımız(YGG) ile bir yıllık faaliyetlerimiz ve sonuçlarını paylaştık, 2015 yılı için iyileştirmeye açık alanlarımızı belirledik ve önerileri aldık. Şubat ayında gerçekleşecek Olağan Mali Genel Kurulumuzda son bir yıllık faaliyetlerimizi üyelerimiz ve kamuoyu ile paylaşmış olacağız.

 

Aralık ayında Kalite Personeli Yetiştirme Programı’nı tamamlayan öğrencilerimiz belgelerini törenle aldı. TKY konusunda temel eğitim almış öğrencilerimizle ilgili kurumlardan şimdiden güzel haberler gelmeye başladı. Staj ya da part time iş olanağı sunabilecek diğer kurumlarımız da öğrencilere ulaşmak için bizlerle iletişime geçebilir.

 

2015 yılı ilk 6 aylık eğitim takvimimiz belirlendi, duyurularımızdan programı takip edebilir, kurum içi ve kişisel eğitim ihtiyaçları için KalDer’le işbirliği yapabilirsiniz..

 

Saygılarımla,

Arzu Özel

KalDer Bursa Şubesi

Sempozyum ve Üyelik Yöneticisi

Değerli Kalite Dostlarımız, Değerli Üyelerimiz,

13. Kalite ve Başarı Sempozyumu hazırlıklarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Ocak ayında yapacağımız basın toplantımızda sempozyumun ana teması, alt oturumlarını kamuoyu ile paylaşmış olacağız. Sponsorluk ve fuar katılımı çalışmalarımızı Ocak sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. Kurumlarımızdan gelen olumlu geri bildirimler bizi daha çok motive ediyor. Fuar stant başvurularını başlattığımızda beklediğimizin üzerinde hızlı talepler oldu. Büyük oranda stant yerlerinin tamamlandığını söyleyebilirim. Bu yüzden katılmak isteyen kurumların istedikleri stant yerini almaları açısından kararlarını hızlandırması iyi olacaktır.

 

Bursa'nın marka etkinliği olan ve her yıl büyük bir ilgiyle takip edilen sempozyumda bu yıl yine sosyal sorumluluk çalışmalarımız devam edecek. Sanata destek vermek amacıyla ilkini geçen yıl yaptığımız Karikatür Yarışmamızın ikincisi için eser başvuruları gelmeye başladı. Ocak ayında jüri değerlendirmesi sonrası dereceye girenler ve sergi olarak sunulacak eserler belirlenerek sempozyum katılımcılarıyla buluşturulacak. Saklamıyorum, Paylaşıyorum kumbarası kitap ve oyuncak hediyeleriniz için yine sempozyumda yerini alacak, sonrasında ihtiyacı olan çocuklara ulaştıracağız.

 

Herkesin yeni yılını kutlar; sağlıklı, başarılı ve huzurlu bir yıl dilerim.

 

Saygılarımla,

Ebru Yalçın

KalDer Bursa Şubesi

Uzmanlık Grupları ve Kalite Ödülü

Yöneticisi

 

Değerli Üyelerimiz ve Gönüllülerimiz,

 

Yepyeni bir yıl başlıyor…Umarım 2015 yılı herkese sağlık, mutluluk ve başarı getirir. KalDer olarak bizleri yine dolu dolu bir sene bekliyor.

 

 Bu ay BKÖ Basın Toplantısı yolu ile 2014 Bursa Kalite Ödülünde yer alan kurumlarımızı kamuoyu ile paylaşacağız. Bu kurumlarımız Ödül Başvuru Dokümanlarını 08 Ocak 2015 itibari ile Bursa Kalite Ödülü Yürütme Kuruluna teslim etmiş olacaklar. Dolayısı ile bu kurumlarımızın zamanla yarıştığı en yoğun günleri heyecanlı ve telaşlı bir şekilde devam ediyor. Hepsine şimdiden başarılar diliyoruz.

BKÖYK ile EFQM Mükemmellik Modeli Eğitimi almış, kurumunda EFQM i uygulayan kişilerin 2014 BKÖ sürecinde Değerlendirici olmak üzere yaptıkları başvuruları inceleyip, bu yıl süreçte görev alacak Değerlendiricilerimizin seçimini yapacağız. Bu kişilere 09 – 10 Ocak 2015 de BKÖ de ye alan kurumların hazırladıkları başvuru dokümanlarını nasıl değerlendirmeleri gerektiğini anlatacağımız Değerlendirici Eğitimi  ve 2013 EFQM Mükemmellik Modelindeki revizyon anlatan eğitimi vereceğiz.

 

Ulusal Kalite Hareketi kapsamında kurumlara bilgilendirme ziyaretlerimiz ve rehberlik çalışmalarımız devam ediyor.

 

Bu ay Uzmanlık Gruplarımız ile 2014 yılı çalışmalarını sonlandırıp, 2015 faaliyet planlarını belirlemek üzere bir araya geleceğiz.

 

Tüm bu çalışmalarda yer almak isteyen üyelerimizi ve gönüllülerimizi çalışmalara katılmaya, süreçte görev almaya, Mükemmellik Modelini kurumlarında uygulamaya davet ediyorum.

 

Saygılarımla, 

Geri