KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Aykan KURKUR

KalDer Bursa Şubesi

Genel Sekreter

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

Aralık ayı itibariyle 1 yıllık bir çalışma dönemini daha bitiriyor olacağız. Bu ay yapacağımız Yönetim Gözden Geçirme Toplantımızda yönetim kurulumuz ile planlanan faaliyetlerimizin sonuçlarını, yansımalarını değerlendireceğiz.

 

Yılın son günlerini yaşarken KalDer Bursa olarak yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Hafta sonları sürdürdüğümüz 9. Kalite Personeli Yetiştirme Programı’nda dersler tamamlandı. Öğrencilerimize  11 Aralık’ta Üniversite rektörümüzün, dekanlarımızın ve üyelerimizin katılacağı törenle belgeleri takdim edilecek. Program sonrası kalite konusunda donanım sahibi olmuş olarak mezun olacak öğrencilerimizi stajyer, part time ya da tam zamanlı çalışan olarak değerlendirmek isteyen kurumlar bizimle iletişime geçebilir. Öğrenci arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyor ve iş hayatında yolları açık olsun diyorum.

 

Geçtiğimiz ay İstanbul’da düzenlenen 23. Kalite Kongresi’nde Bursa’nın adını bir kez daha duyurduk. Ödül sürecinde ve EFQM belge töreninde sahnede belge alan kurumlarımızı kutluyorum.  Farklı sektör ve kurumlara yönelik yayılım amaçlı ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Amacımız EFQM Mükemmellik Modeli ile kurumsal yönetim anlayışının kentimizde daha fazla kurumda yaygınlaşması. Modeli ve KalDer’i yakından tanımak isteyen kurumlarla her zaman görüşebileceğimizi, sunumlarla çalışmalarımızı paylaşabileceğimizi tekrar belirtmek isterim.

 

Saygılarımla,

Arzu Özel

KalDer Bursa Şubesi

Sempozyum ve Üyelik Yöneticisi

Değerli Kalite Dostlarımız, Değerli Üyelerimiz,

 

13. Kalite ve Başarı Sempozyumu’nun ilk toplantısını yaptık. Toplantı öncesi ve sonrasında hem yönetim kurulumuz hem de düzenleme kurulumuz ile bilgi akışları, öneri ve görüş paylaşımlarında bulunduk. Geçmiş yıllarda olduğu gibi içeriği dopdolu, zengin ve katılımcılara faydası olacak bilgilerin verileceği bir sempozyum hazırlamak için elimizden geleni yapacağız.

 

Ana tema ve alt oturum içeriklerini tamamladık. Organizasyonun kaynak yapısını oluşturmak adına sponsor görüşmelerimize başladık ve kurumlarımızdan destekleyici geri bildirimler aldık. Ocak ayı sonrasında ise yavaş yavaş program içeriğini ve aktiviteleri sizlere duyurmaya başlayacağız. Sponsorluk ve fuar katılımı konusunda görüşmek isteyen kurumlar bizlerle iletişime geçebilir.

 

Aralık ayı itibariyle 2. KalDer Bursa Ulusal Karikatür Yarışması’nı başlatıyoruz.  Karikatür sanatına destek vermek, toplumun sanatsal faaliyetlere ilgisini artırmak amacıyla düzenlediğimiz yarışma bizleri şimdiden heyecanlandırıyor ve gelecek eserleri merakla bekliyoruz. Yarışma amatör, profesyonel herkese açık olduğundan kurumlarınızda paylaşabilir ya da varsa bu yönde çizimleriniz sizler de başvurabilirsiniz. İlgi gösteren herkese şimdiden teşekkür ediyoruz.

 

Saygılarımla,

Ebru Yalçın

KalDer Bursa Şubesi

Uzmanlık Grupları ve Kalite Ödülü

Yöneticisi

Değerli Üyelerimiz ve Gönüllülerimiz,

Zaman hızla akıyor Aralık ayına da girdik…

2014 Bursa Kalite Ödülünde yer alan kurumlarımız; Bürosit, Yazaki Otomotiv, U.Ü Gemlik Asım Kocabıyık Mes. Yük. Okulu, Gemlik İmam Hatip Lisesi ‘nin Ödül Başvuru Dokumanı Ocak ayında teslim etmelerine yaklaşık 1.5 ay kaldı. Heyecan başladı…

 

Bu ay Basın Toplantısı ile sürecin duyurusunu yapmaya başlayacağız.

Aralık ayı içerisinde EFQM Model Eğitimi almış, kurumunda EFQM'i uygulayan kişilerin 2014 BKÖ sürecinde Değerlendirici olmak üzere yaptıkları başvuruları almaya devam ediyoruz.  BKÖYK ile bu süreçte görev alacak Değerlendiricilerimizin seçimini yine bu ay yapacağız.

 

23. KalDer Ulusal Kalite Kongresinde, EFQM Mükemmellikte Kararlılık Belgesi alan; Akpres, Türkay Tekstil, İlhan Parseker Tic. And. Mes. Lisesi  ile bir kez daha gururlandık ve bundan sonraki adım olan Bursa Kalite Ödül süreçlerine yönelik çalışmalara başladık.

 

Ayrıca kongrede 2013 BKÖ sürecinde ödül almış kurumlarımızdan Ficosa ve U.Ü Gemlik Asım Kocabıyık Mes. Yüksek Okulu, yine sahneden EFQM Mükemmellikte Yetkinlik Belgelerini alarak Bursa adını bir kez daha ulusalda duyurmuş oldular. Bu kurumlarımız ile de Mükemmellik Yolculuğunda çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor.

 

Ulusal Kalite Hareketi çalışmalarımız ve rehberliklerimiz devam ediyor. Medicabil de sağlık sektöründe bu çalışmalarda yer almak üzere Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesini imzalayarak özdeğerlendirme anketlerini yaptılar.

 

Bu ay Avrupa Kalite Ödül sürecinde Başarı Ödülü alarak bizi gururlandıran Bosch'a bu hazırlıklar sürecinde yaptıkları iyi uygulamaları ve kazanımları yerinde görmek ve dinlemek üzere Ulusal Kalite Hareketi ni imzalayan katılımcılar ile birlikte teknik gezimiz olacak.

Uzmanlık Gruplarımız ile 2014 Yılı çalışmalarını sonlandırıp 2015 faaliyet planlarını belirlemek üzere bir araya gelip yıl sonu değerlendirmemizi yapacağız.

Yine dolu dolu bir ay geçireceğiz. Bu çalışmalarda yer almak isteyen tüm üyelerimizi ve gönüllülerimizi çalışmalara katılmaya, süreçte görev almaya, Mükemmellik Modelini kurumlarında uygulamaya davet ediyoruz.

 

Saygılarımla,

Geri