KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Aykan KURKUR

KalDer Bursa Şubesi

Genel Sekreter

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

Uludağ Üniversitesi işbirliğinde 2006 yılında başlattığımız Kalite Personeli Yetiştirme Programımız bu yıl 9. yılında. KalDer Bursa Şubesi’nin sürdürülebilir örnek projeleri arasında yer alan bu programı oldukça önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Firmalarla yaptığımız ziyaret ve görüşmelerde yeni mezun öğrencilerin kalite konusunda daha donanımlı olmaları yönündeki beklentilerini hep duyuyoruz.

 

Bu program bu noktada önemli bir fırsat sağlıyor. Program öncesi üniversitede yaptığımız tanıtım çalışmalarında  öğrenci arkadaşlarımızla, katılımlarının iş hayatına atıldıklarında sağlayacağı fırsatları paylaştık. 25 Ekim Cumartesi günü Ulutek’te yapılan ilk derste görüşlerimizi aktararak programa bu yıl katılan öğrencilerimizin heyecanına ortak olmaya çalıştık. Program sonrası kendileriyle iletişimi devam ettirerek KalDer olarak destek olmaya devam edeceğimizi de bildirmek isterim.

 

Firmalarımız programa katılan, pek çoğu mezun olma aşamasındaki arkadaşlarımızı staj, part time ya da tam zamanlı olarak değerlendirmek istedikleri takdirde bu konuda gereken yönlendirmeleri yapabileceğiz. Geçmişte programa katılan bugün iş dünyasında başarıyla görev alan öğrencilerimiz var. Henüz kalite yolculuğunun başında olan pırıl pırıl genç arkadaşlarımızın da, programın katkısıyla ilerleyen dönemlerde firmalarda önemli sorumlulukları alacağına içtenlikle inanıyorum.

 

Saygılarımla,

Arzu Özel

KalDer Bursa Şubesi

Sempozyum ve Üyelik Yöneticisi

Değerli Kalite Dostlarımız, Değerli Üyelerimiz,

 

İki yılda bir BTSO işbirliğinde düzenlediğimiz Mükemmellik İçin Sürekli İyileştirme Konferansımız 5. Kez 23 Ekim 2014 tarihinde sizlerle buluştu. Katılım ve ilginin gün boyu hiç bitmediği konferansımızda konuşmacılar firmalarındaki uygulamaları paylaştı. Konferans sonrası sunumların paylaşımına yönelik gelen talepler doğrultusunda Ficosa Otomotiv ve Coca Cola Bursa firmalarının sunumlarını sizlerle paylaşıyoruz. Diğer kurumlarımız sunumların yüklenmesini tercih etmediğinden paylaşım yapamıyoruz.

Bu konferansın gerçekleşmesinde işbirliği yapan ÜSİGET öğrenci topluluğundaki genç arkadaşlarımıza destekleri için ayrıca teşekkür ediyoruz.

 

Kasım ayında iş dünyası İstanbul’da Kalite Kongresi’nde buluşuyor. Kalite ödülleri ve iş süreçleriyle örnek Bursalı kurumlarımızın kongrenin katılımcıları arasında yer almasını diliyoruz. Kongre süresince birbirinden farklı etkinlikler yer alacak. Türkiye Mükemmellik Ödülleri sahiplerini bulacak, fuar alanında firmalar hizmetlerini tanıtacak. 18-19 Kasım tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’ndeki kongre için http://www.kalitekongresi.org/program.htm adresinden programı inceleyebilirsiniz.

 

Saygılarımla,

Ebru Yalçın

KalDer Bursa Şubesi

Uzmanlık Grupları ve Kalite Ödülü

Yöneticisi

Değerli Üyelerimiz ve Gönüllülerimiz,

 

Ekim ayını bile bitirdik bize kışın başlangıcını hatırlatan Kasım ayına girdik…Eylül ayında işlemeye başlayan Bursa Kalite Ödülü takvimimize yönelik faaliyetler devam ediyor.

2014 Bursa Kalite Ödülünde yer alacak adayları belirledik ve 17-18 Ekimde Ödül Başvuru Dokumanı hazırlama konusunda eğitimlerini tamamladık. Kurumlarımız Ocak ayında dokumanlarını teslim etmek üzere çalışmalara başladılar.

 

Ulusal Kalite Kongresinde, EFQM Kararlılık Belgesi almak üzere çalışmalarını yapan kurumlarımız; Akpres, Türkay Tekstil, İlhan Parseker Tek ve End. Mes. Lisesi’nin saha ziyaretleri yapıldı heyecanla kongrede sahneden EFQM Mükemmellikte Kararlılık Belgelerini aldıkları anı alkışlamayı bekliyoruz.

Ayrıca kongrede 2013 BKÖ sürecinde ödül almış kurumlarımız; Ficosa ve U.Ü Gemlik Asım Kocabıyık Mes. Yüksek Okulu yine sahneden EFQM Mükemmellikte Yetkinlik Belgelerini alırken Bursa adını bir kez daha ulusalda duyurmuş olacaklar.

 

2014-2015 BKÖ sürecinde görev almak üzere başvuru yapmak isteyen gönüllü değerlendiricilerin başvurularınıda almaya başladık. Ocak ayında BKÖYK belirlediği kriterlere uygun bulunan adaylara görev verilecektir.

- Ulusal Kalite Hareketi ziyaret, bilgilendirme toplantıları ve rehberliklerimiz bu ay da devam etti. Medicabil, Baktat, Gemlik İmam Hatip Lisesi UKH anketlerini gönderdik ve yol haritalarını çizmek üzere planlama yapacağız.

- Uzmanlık Gruplarımızın bu ay itibari ile toplantılarına ve 2014 – 2015 yılı faaliyet planlarını hazırlamaya başladılar. 

Ulusal Kalite hareketine katılıp, EFQM mükemmellik modeli ile çalışmalar yapmak isteyen tüm kurumlarımızı bu süreçlerde yer almaya davet ediyoruz.

 

Saygılarımla,

KalDer ailesine hoş geldiniz

Nazan Tunalı

KalDer Bursa Şubesi

Eğitim ve Mali İşler Sorumlusu

1990 yılında Bulgaristan'da doğdum. İlk, orta, lise, üniversite eğitim hayatımı Bursa’da tamamladım. Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdim. Üniversite eğitimim sırasında BTSO ve Zabıta Daire Başkanlığında staj yaptım. Bunun yanı sıra Penti Ve Burkon Turizm’de part time olarak çalıştım. 2014 Eylül itibari ile Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi’nde Eğitim ve Mali İşler Sorumlusu olarak göreve başladım.

 

 

 

 

 

 

Semih Şenyuva

KalDer Bursa Şubesi

Lojistik ve Destek Hizmetler Sorumlusu

1990 yılında Bursa’da doğdum. İlk, orta, lise öğrenimimi Bursa’da tamamladıktan sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde İstatistik bölümünü  bitirdim. Askerliğimi 2013-2014 yılları arasında Kocaeli’nde kısa dönem olarak yaptım. 2014 Eylül itibari ile Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi’nde Lojistik ve Destek Hizmetler Sorumlusu olarak göreve başladım.

Geri