KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Aykan Kurkur

KalDer Bursa Şubesi

Genel Sekreter

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

Eylül ayını geride bırakırken sizlerle yoğun iletişim içerisinde olduğumuz bir ayı tamamladık. Ön hazırlıklarını yürüttüğümüz Bursa Kalite Ödülü’nde 2014 yılı çalışmalarımızı düzenlediğimiz basın toplantısı ile hem kamuoyu ile paylaşırken hem de geçmişte ödül sürecine katılan kurumlarımız “EFQM Mükemmellik Modeli’ni neden tercih ettiklerini” katılımcılarla paylaştı. Toplantımız sonrası pek çok kurumdan telefondan aldık, pek çok kurum bu sürece dahil olmak istediklerini iletti. Ülkemizin, kentimizin, iş dünyamızın gelişimi ve rekabet edilebilirlik adına bu ilgi bizleri mutlu ediyor ve cesaretlendiriyor. Ödül sürecine başvuran kurumları ve hazırlıklarını önümüzdeki günlerde hep birlikte takip ediyor olacağız. Şimdiden bu heyecanlı yolculuklarında kendilerine başarılar diliyor ve bu yolculukta özveri gösteren, liderlik yapan kurum çalışanlarımızı, yöneticilerimizi kutluyorum.

 

Eylül ayında başlattığımız ziyaretlerimizi Ekim ayında sürdüreceğiz. KalDer çalışmalarını yakından tanımak isteyen kurumlarımız bizleri ziyaret edebilir ya da dilediklerinde biz kendilerini ziyaret edebiliriz. Bayram sonrası BTSO işbirliğinde gerçekleştireceğimiz 5. Mükemmellik İçin Sürekli İyileştirme Konferansı’na tüm iş dünyamızı davet ediyor, iyi bayramlar diliyorum

 

Saygılarımla,

Arzu Özel

KalDer Bursa Şubesi

Sempozyum ve Üyelik

Yöneticisi

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

KalDer Bursa Şubesi olarak geçtiğimizden yıldan itibaren sosyal sorumluluk çalışmalarına daha çok zaman ayırmaya özen gösteriyor, koşullar elverdiği ölçüde bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Eğitim ve sanata verilen destekler kapsamında, geçtiğimiz günlerde KalDer üye ve paydaşları Genco Erkal’ın “Yaşamaya Dair” adlı oyununda buluştu. Sanatsal çalışmalara dikkat çekmek, ilgi sağlamak ve destek vermek amacıyla Dostlar Tiyatrosu ile geçen yıl düzenlediğimiz tiyatro oyunun ikincisi bu yıl sergilendi. Üyelerimizden ve paydaşlarımızdan 400 kişi bu oyunu birlikte izleme fırsatı buldu.

 

Eğitime destek vermek amacıyla başlattığımız “Saklamıyorum Paylaşıyorum” kampanyasını yıl içerisinde sürdürmeye devam edeceğiz. 12 Yıldız gençlik topluluğu ile başlattığımız işbirliği kapsamında Kars Bozat’taki ilkokul öğrencilerine desteğimiz bu dönem başında gerçekleşti. Kampanyada işbirliği yapmak isteyen kurumlarımızın önerilerine açık olduğumuzu belirtmek isteriz.

 

İki yıl aradan sonra KalDer Bursa’nın en çok ilgi gören organizasyonlarından olan Sürekli İyileştirme Konferansı’nın 5.sini 23 Ekim Perşembe günü düzenleyeceğiz.  Bu konferansta süreç yöneticileri uygulamalarını, yöntemlerini katılımcılarla paylaşacak. Tüm kalite, üretim, insan kaynakları yöneticilerini, ekiplerini konferansa bekliyoruz. Sevdiklerinizle güzel bir bayram geçirmenizi diliyorum.

 

Saygılarımla,

Ebru Yalçın

KalDer Bursa Şubesi

Kalite Ödülü ve Uzmanlık

Grupları Yöneticisi

Değerli Üyelerimiz ve Gönüllülerimiz,

 

Ekim ayına hızlı bir giriş yaptık. Eylül ayı itibari ile Bursa Kalite Ödülü takvimiz işlemeye başladı.

BKÖ Paylaşım toplantısında 2013 BKÖ sürecinde yer alan 3 kurumumuz EFQM Mükemmellik Modelini uygulamanın kurumlarına ve çalışanlarına katkısını anlattılar ayrıca Kalite Ödülü süreçlerinde büyük başarılara imza atmış Bursagaz’ın da iyi uygulamalarını ve başarı öykülerini dinleme fırsatı yakalamış olduk.

 

-  UKH da yer alan, EFQM Mükemmellik Modeli Eğitimlerini almış, özdeğerlendirmelerini tamamlamış, iyileştirme çalışmalarına başlamış ya da tamamlamış olan kurumlardan 2014 Bursa Kalite Ödülünde yer alacak adayların başvurusunu aldık. Hızlı bir şekilde kurumları 17-18 Ekimde Başvuru Dokumanı hazırlama konusunda eğitime almış olacağız. Bu kurumların isimlerini Ekim ayında ayrı bir Basın Toplantısı ile sizlerle paylaşıyor olacağız…

 

- Bir yandanda Ulusal Kalite Kongresinde, EFQM Kararlılık Belgesi almak üzere çalışmalarını yapan kurumlarımız (Akpres, Türkay Tekstil, İlhan Parseker Tek. Ve End. Mes. Lisesi ) var. Onlarda bu ay saha ziyaretlerini yapmış olacaklar. Heyecanlı bir şekilde başvuru dokümanlarını tamamlamak için hazırlanıyorlar.

 

- Uzmanlık Gruplarımızın bu ay itibari ile Performans Değerlendirmelerinin ardından toplantıları başlayacak.  2014 – 2015 yılı faaliyet planlarını hazırlayıp çalışmalarına başlayacaklar.

 

- Pilot okul seçimlerimizi yapacağız. Kasım ayı itibari ile sanayi kuruluşları ile eğitmler konusunda işbirliklerimizi revize edip gönüllü eğitimlere kaldığımız yerden başlamış olacağız.

 

- Ulusal Kalite Hareketi ziyaret ve bilgilendirme toplantılarımız bu ay da devam ediyor olacak.

Saygılarımla,

Geri