KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:262

Aykan Kurkur

KalDer Bursa Şubesi

Genel Sekreter

 

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

Eylül ayı itibariyle yeni bir çalışma dönemine başladık. Öncelikle yeni dönemin tüm iş dünyası ve üyelerimiz için hayırlı olmasını dilerim. Yaz döneminde Ulusal Kalite Hareketi’ne yönelik bilgilendirme ziyaretlerimizi sürdürdük. Her geçen gün Ulusal Kalite Hareketi’ne ilgi duyan kurumlarımız artıyor. Günümüz rekabet şartlarına uyum sağlayabilmek için değişimi yakalamak, farklı olmak ve paydaşların memnuniyetini önemsemek kurumları bir adım öne çıkarıyor. İşte bu noktada KalDer “Ulusal Kalite Hareketi” ni bir çözüm ortağı olarak sunuyor.

 

Sanayiden eğitime, sağlıktan, turizme kadar her alandaki kurumlarımıza açık olan Ulusal Kalite Hareketi’ne Bursa’dan bugüne dek katılan kurum sayısı 123 oldu. KalDer’in olanakları çerçevesinde her yıl belli sayıda kurumun katıldığı Ulusal Kalite Hareketi kurumlara EFQM Mükemmellik Modeli’ni uygulayarak etkin bir yönetim sistemine sahip olmalarına ve kurumsallaşma adına bir yol haritasına sahip olma fırsatı sunuyor.

 

Güçlü bir ekonomiye, önde gelen sanayi ve hizmet sektöründen kuruluşlara sahip Bursa’nın EFQM Mükemmellik Model’ini uygulayarak, geçmişte olduğu gibi önemli başarılara imza atmaya devam edeceğine inanıyorum. O yüzden modeli merak eden ve uygulamayı düşünen kurumlar bizlerle iletişime geçerse kendilerine bu konuda detaylı bilgi verebiliriz. 17 Eylül’deki Paylaşım Toplantımızda da ilgi duyan tüm üye ve kalite dostlarımızı bekliyoruz.

 

Saygılarımla,

Arzu Özel

KalDer Bursa Şubesi

Sempozyum ve Üyelik

Yöneticisi

Değerli Kalite Dostlarımız,

KalDer Bursa ailesi her geçen gün büyüyor. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız görüşmelerle Özel Medicabil Hastanesi, Expert Metal tüzel üye olarak, Yazıevi Yayıncılık sahibi Elif Çetin Sezgin bireysel üye olarak KalDer ailesine katıldı.

 

Günümüzde kamu ve özel sektörün yanında “STK” üçüncü sektör olarak adlandırılıyor. Bilindiği gibi STK’lar ortak amaçlar doğrultusunda gönüllülük esasıyla bir araya gelen kişi ve kurumlardan oluşuyor. O yüzden her yeni üye çalışmalarımıza güç katıyor. Önümüzdeki dönemde de farklı kişi ve kurumlarla görüşerek çalışmalarımız hakkında bilgi vermeye devam edeceğiz.

 

Üye olmak ne kazandırıyor? KalDer üye kurumları ve çalışanları;

  • Kurumun tüm çalışanları etkinliklerden yararlanır,
  • Üye olunan yıl kuruma, genel katılıma açık takvimde duyurulan eğitimlerden  4 adam gün ücretsiz eğitim olanağı sağlanır,
  • Yıllık portföyümüzdeki iş dünyasının ihtiyaçlarına göre planlanmış eğitim faaliyetlerinden indirimli olarak faydalanabilir,
  • Her yıl KalDer’i n İstanbul'da düzenlediği Ulusal Kalite Kongresi, Bursa’daki Kalite ve Başarı Sempozyumu'na indirimli olarak katılabilir,
  • Ulusal Kalite Hareketine, Bursa Kalite Ödülü çalışmalarına katılabilir, EFQM Mükemmellik Modeli'ni uygulayabilir,
  • Bünyemizde bulunan gönüllülerden oluşan Eğitim, Çevre İş Sağlığı ve Güvenliği, Sağlık, Gıda uzmanlık gruplarında, Sempozyum Düzenleme Kurulu’nda görev alabilir,
  • Kalite ve iş camiasından birçok kişiyi tanıma, tecrübe ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunabilir,
  • Düzenlenen çeşitli panel, seminer, bilgilendirme toplantılarına ücretsiz katılarak Bursa iş dünyasını yakından takip edebilir,
  • Teknik gezilere katılarak iyi uygulamaları yerinde görme fırsatı elde edebilirsiniz.
  • Kuruma aylık yayın Önce Kalite Dergisi gönderilir ve aylık e-bültenlerle bilgi paylaşımı yapılır. 

Saygılarımla,

Ebru Yalçın

KalDer Bursa Şubesi

Kalite Ödülü ve Uzmanlık

Grupları Yöneticisi

Değerli Üyelerimiz ve Gönüllülerimiz,

Güzel geçen bir yaz tatili, yıllık izinlerin bitmesi ve Eylül’ün ayının da gelmesi ile bizler için yeni çalışma dönemi başlıyor. Yeni dönem de umarız sizlere etkin, verimli ve daha başarılı hizmet sunuyor olacağız.

- Eylül ayında 2013 Bursa Kalite Ödülü Paylaşım Toplantısı ile Bursa Kalite Ödül Takvimini işletmeye başlıyor olacağız. Bu paylaşım toplantısında Kalite Ödülü sürecinde yer alan kurumlarımız EFQM Mükemmellik Modelini uygulamanın kurumlarına ve çalışanlarına katkısını anlatacaklar.

-  Bu ay yine 2014 Bursa Kalite Ödülünde yer alacak adayların başvurusunu alacağız, büyük bir heyecanla yepyeni bir ödül süreci daha yaşıyor olacağız. (Ekim ayında firmaları açıklıyor olacağız.)

Bu firmalar UKH'de yer alan, EFQM Mükemmellik Modeli Eğitimlerini almış, özdeğerlendirmelerini tamamlamış, iyileştirme çalışmalarına başlamış ya da tamamlamış olan kurumlardan seçiliyor. Bunu özellikle belirtmek isterim.

- UKH'de yer alan kurumlarımızdan özdeğerlendirmelerini tamamlayanlar, ardından yaptıkları iyileştirmeleri tamamlayarak raporlarını son haline getirecekler ve Ekim’de saha ziyaretleri gerçekleşecek. Kasım ayında İstanbul’da yapılacak Ulusal Kalite Kongresinde, EFQM Kararlılık Belgesi almak üzere çalışmalarını tamamlıyor olacaklar.

- Uzmanlık Gruplarımızın Performans Değerlendirmeleri tamamlayacağız ve Ekim ayı ile yeni dönem toplantılarına başlayacaklar.

- Pilot okul eğitimlerine kaldığımız yerden Ekim-Kasım ayında başlamak üzere çalışmalarını yapıyor olacağız.

- Ulusal Kalite Hareketi ziyaret ve toplantılarına kaldığımız yerden devam ediyor olacağız.

Saygılarımla,

Geri