KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Aykan Kurkur

KalDer Bursa Şubesi

Genel Sekreter

 

Değerli Kalite Dostlarımız,

 

KalDer olarak bildiğiniz gibi eğitim konusu her zaman çalışmalarımızda önceliğimiz arasında yer alıyor. İş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda planladığımız eğitimlerimizi her yıl düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Genel katılıma açık eğitimler ve kurum içi eğitimler ile kurumlarımıza hizmetlerimiz yeni dönemde devam edecek. Konusunda uzman, tecrübeli eğitmenlerimiz ve profesyonel planlama ile Eylül ayından itibaren eğitimlerimiz tekrar başlayacak. Eğitim planlarınız için mutlaka KalDer de size uygun, çalışanlara yön verecek eğitim konuları olduğunun altını tekrar çizmek isterim.

 

Uludağ Üniversitesi işbirliğinde düzenlediğimiz Kalite Personeli Yetiştirme Programı’nın 9. döneminin kayıtlarını almaya başladık. Öğrencilerin iş hayatına atılmadan önce kalite konusunda donanımlı ve temel kavramları öğrenmiş olmasını hedefleyen programımıza katılabilecek yakınlarınız, stajyerleriniz varsa yönlendirebilirsiniz. Bu programa katılmış öğrencilerimiz mezun olduktan sonra iş ararken daha avantajlı hale geliyor, ayrıca özgeçmişlerini üye kurumlarımıza ulaştırarak iş bulmalarında destek olmaya çalışıyoruz.

 

Geçtiğimiz ay Uludağ Üniversitesi’nden Aiesec’li genç arkadaşlarımızı ofisimizde misafir ettik. Pırıl pırıl genç arkadaşlarımızın heyecanına ortak olduk. Gençlerin sesine kulak vermeyi, onları çalışmalarında yönlendirmeyi Ülkemiz adına önemsiyor bu konuda üzerimize düşenleri yapmamız gerektiğine inanıyorum.

 

Saygılarımla,

Arzu Özel

KalDer Bursa Şubesi

Sempozyum ve Üyelik

Yöneticisi

Değerli Kalite Dostlarımız,

Sürekli gelişimin başucu kitabı olan Masaaki Imai’nin Kaizen kitabı KalDer tarafından 11 yıl aradan sonra yeniden basıldı.  Kalite alanında çalışan, ilgi duyan, öğrenmek isteyen herkesin kütüphanesinde olmazsa olmaz bu kitabı KalDer ofisimizden temin edebilirsiniz. Yazarın kitabında belirttiği üzere Kaizen’in mesajı evrenseldir. “Sürekli daha iyiyi yapmak, daha iyiyi üretmek ilkesini uygulayanlarla yarışabilmek  için daha iyiyi üretmek, prosesleri sürekli iyileştirmek gerekir.”

Eylül ayında üyelerimizle bir araya geleceğimiz bir sanatsal etkinliğin hazırlığı içerisindeyiz.  Usta oyuncu Genco Erkal, Sempozyumun ardından bir kez daha “Yaşamaya Dair” adlı oyunu sergilemek için KalDer üyelerinin konuğu olacak. İçeriğe ilişkin duyuruları en kısa sürede paylaşacağız.

Herkes için güzel bir yaz tatili dilerim.

Saygılarımla,

Ebru Yalçın

KalDer Bursa Şubesi

Kalite Ödülü ve Uzmanlık

Grupları Yöneticisi

Değerli Üyelerimiz ve Gönüllülerimiz,

Öncelikle geçmiş bayramınızı kutlarım.

2014 Bursa Kalite Ödülü Eylül itibari ile işlemeye başlıyor. Ulusal Kalite Hareketine katılmış, öz değerlendirmelerini yapmış, iyileştirme çalışmalarına başlamış kurumlardan Bursa Kalite Ödülü süreci için her yıl 4 ya da maksimum 5 kurum alıyoruz.

Takvim 25 Eylül 2014 Perşembe günü BKÖ Deneyim paylaşım ve basın toplantısı ile başlayacak. 2013 Bursa Kalite Ödülü sürecinde yer almış kurumlarımız ödül çalışmaları sürecindeki bilgi ve deneyimlerini katılımcılar ile paylaşacak.

-  Ulusal Kalite Hareketi çalışmaları kapsamında Yazaki’nin tüm beyaz ve mavi yaka çalışanları ile birlikte Bursa Kalite Ödül süreci çalışmalarına başlamak üzere coşkulu bir şekilde Ulusal Kalite Hareketi imza töreni yaptık.

- Ulusal Kalite Kongresinde (18-19 Kasım- İstanbul), EFQM Mükemmellikte Kararlılık Belgesi almak üzere kurumlarımız özdeğerlendirme ve iyileştirme çalışmalarını yapmaya başladılar.

- Uzmanlık grupları performans değerlendirmelerini yapmaya başlayacağız. Eylül ayında grupların yıllık gözden geçirmelerini yapıp, Ekim ayı itibari ile gruplara yeni üye alımı yapılacak ve yeni dönem çalışmalarına başlamak üzere planlamalarını yapacaklar.

Saygılarımla,

Geri