KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263
16. Kalite ve Başarı Sempozyumu`nun 13 Nisan Cuma günü başlıyor
İlk oturum 13 Nisan 2018 Cuma günü 10:30 -12:30 arasında



Prof. Dr. Erhan Erkut
MEF ÜNİVERSİTESİ, Rektör Yardımcısı                

Lisans derecesini 1980`de Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden, doktorasını ise 1986`da Florida Üniversitesi`nden aldı. 1985-2005 yıllarında Alberta Üniversitesi İşletme Fakültesinde ders veren Prof. Erkut bu dönemde INFORMS Teaching of Management Science Practice Award ile 3M Teaching Fellowship başta olmak üzere dokuz eğitim ödülü ile Canadian Operational Research Society tarafından verilmiş beş başarı ödülü aldı. Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı, Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğü ve 2014`ten bu yana  MEF Üniversitesi`nde Rektör Yardımcısı görevlerinde bulundu.


Andaç Türkmen
PARAŞÜT, Kurucu Ortak

Andaç Türkmen, 15 yılı aşkın süredir ticari yazılım ve finansal teknolojiler alanında çalışmaktadır. Robert Kolej`den mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi`nden lisans derecesini aldı ve Boğaziçi Üniversitesi`nde yüksek lisansını tamamladı.

2010 yılında idemama.com`un kuruluşunda görev alarak ilk girişimcilik deneyimini yaşadı. 2013 yılında parasut.com`un kurucu takımında yer aldı. Halen aynı şirkette CTO olarak görev almaktadır.


Buğra Kuloğlu
TECH CEO @ A PPSİLON DİAMOND WORKS, Kurucu Ortak


Appsilon Diamond Works`un kurucu ortağı ve CEO`su olan Buğra Kuloğlu, Sabancı Üniversitesi`nden Elektronik Mühendisliği ve Malzeme Mühendisliği bölümlerinde çift anadal, Fizik ve Enerji alanlarında yan dal yaparak mezun olmuş, lisans eğitimi sürecinde Massachussetts Institute of Technology`de çeşitli bilimsel araştırma projelerinde görev almıştır.

Appsilon Diamond Works, laboratuvar ortamında elmas sentezi gerçekleştirebilen dünya çapında 6 şirketten birisidir. Faliyet alanları arasında mücevherat, savunma sanayi ve kozmetik sektörleri bulunmaktadır.


Okan Şencan
VIRCONGROUP, Kurucu Ortak


Okan Şencan, İstanbul Üniversitesi`nde Hukuk eğitimi aldı. Rönesans Yazılım ve Mısır Çarşı maceralarından sonra, Kaan Hukuk Bürosu ve Demir - Demir Hukuk Bürosu`nda deneyim kazandı.

Şu anda Yapay Zeka, Sağlık ve Grafik Teknolojileri alanında faaliyet gösteren Vircon Group`un ve Startuplara ve yatırımcılara danışmanlık hizmeti veren Startup Hukuku`nun kurucu ortağıdır.


Arzu Eryılmaz
İTÜ ARI Teknokent, Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü


14 yıldır Türkiye`deki öncü teknoparklarda Üniversite-Sanayi İşbirliğinin oluşturulması, Ar-Ge ve İnovasyon Kültürünün yaygınlaştırılması ve Girişimcilik Destek Ekosistemlerinin kurgulanması ve yönetilmesi alanlarında çalışmış ve uzmanlaşmıştır. Teknoparklar, Ön Kuluçka ve Kuluçka Merkezleri, Hızlandırma Programları, Teknoloji Transfer Ofisleri alanlarında deneyim kazanmıştır. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrenimi boyunca odaklandığı marka kimliği, kurum kimliği ve imaj yönetimi konularındaki çalışmalarını hayatı boyunca sivil toplum kuruluşlarında, danışmanlık projelerinde ve her zaman profesyonel olarak iş hayatında uygulama ve deneyimleme imkanı bulmuştur. Dolayısıyla Teknopark, Teknoloji Transfer Ofisi ve Kuluçka Merkezi gibi yapıların kurulması, geliştirilmesi ve yönetimi faaliyetlerine kurumsal iletişim boyutunu da eklemiş; parçası olduğu her kurumun Kurumsal İletişim görevini de bil fiil üstlenmiştir.

Altı yıldır başarıyla devam eden İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi, iki yıldır süregelen INNOGATE Uluslararası Hızlandırma Programı ve bir yıl önce hayata geçen İTÜ Magnet İleri Aşama Girişimcilik Merkezi, geliştirdiği ve yürüttüğü programlara örnek olarak verilebilir. Parçası olduğu her işte toplumsal fayda yaratmayı amaçlayan Arzu Eryılmaz evli ve bir kız çocuk sahibidir.


Burak Yaman
KWORKS - Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi, Koordinatör


Burak Yaman, Yalın Girişim Metodolojisi, İş Modeli Üretimi, Müşteri Geliştirme ve İnovasyon Gelişimi konuları üzerine odaklanan ve bu konularda iş geliştirme danışmanlığı veren bir girişimcidir.  Aldığı işletme lisans eğitimi ve kariyer danışmanlığı yüksek lisans eğitimi doğrultusunda ilk girişimi olarak; etkinlik yönetimi alanında faaliyet gösteren Senkron Organizasyonu kurmuştur. Sonrasında, aldığı birçok uluslararası girişimcilik eğitimlerini ve sahip olduğu deneyimleri yeni girişimlere destek olmak amacıyla 2012 yılında Yalın Girişim Atölyesi çatısı altında birleştirmiştir. Bu oluşumla, Türkiye`de özellikle teknoloji odaklı girişimciliği teşvik etmek ve girişimci fikirlerinin ticarileştirilmesine destek vermek amacıyla çeşitli seminerler ve atölye çalışmaları düzenlemiştir.

Birçok girişim içerisindeki yöneticilik ve danışmanlık görevlerinin yanı sıra Türkiye`nin ilk teknogirişim sosyal ağı olan Venturro`nun da hayata geçirilmesini yönetici ortak görevi ile sağlamıştır. Türkiye`nin önde gelen kuluçka merkezi ve girişim hızlandırma programlarına verdiği danışmanlıklara ek olarak, aralarında Startup Weekend, Angel Labs, Lean Startup Machine ve Bithack`in de yer aldığı sayısız uluslararası girişimcilik etkinlikleri düzenlemiştir. 2014 yılı içerisinde sürdürdüğü Startupbootcamp İstanbul Hızlandırma Programı koordinatörlük görevinin ardından Kworks Koordinatörlüğü görevine geçmiş ve şu an aynı görevi sürdürmeye devam etmektedir. Yaman, Venturewell tarafından verilen Yalın Girişim Eğitmenliği sertifikasına sahiptir. 2016 yılı itibarıyla da iç girişimciliğin kurumlar içerisinde yaygınlaştırılması noktasında bir çok program danışmanlığı yapmış ve girişimcilik, iş geliştirme, kurum içi girişimcilik ve inovasyon modelleri üzerine konuşmalar ve çalıştaylar gerçekleştirmektedir.


Aslıhan Kurul Türkmen
ENDEAVOR TÜRKİYE, Girişimci Seçim ve Hizmetler Direktörü


Aslıhan Kurul Türkmen, Northwestern Üniversitesi Ekonomi ve Öğrenme ve Kurumsal Değişim bölümlerinde çift ana dal yapmıştır. Yüksek Lisans eğitimini ise Columbia Üniversitesi`nde Sosyal-Kurumsal Psikoloji alanında tamamlamıştır.

Kariyerine finans ve danışmalık alanında Chicago`da başlamıştır. 2009 yılında beri Endeavor Türkiye`de Girişimci Seçim ve Hizmetler Direktörü olarak görev yapmaktadır. Bu görevi kapsamında, etkin girişimcileri tespit etmekte, Endeavor Türkiye portfolyosunda yer alan girişimlere destek hizmeti süreçlerini koordine etmekte ve Endeavor`in kar amacı gütmeyen uluslararası Catalyst Yatırım Fonunun Türkiye temsilcisi olarak önderlik yapmaktadır. Aslıhan, girişim sermayesi profesyonellerinin gelişimine ve yüksek teknoloji kullanan, hızlı büyüyen ve büyük etki yaratan şirketlerin oluşmasına odaklanan bir eğitim programı olan Kauffman Fellows Programı Fellow`udur. 2014 yılında İstanbul Kalkınma Ajansı hibesiyle Angel Resource Institute işbirliğinde "Melek Yatırımcılıkta İyi Uygulamalar" atölye dizisini tasarlamıştır ve 600 kişiye yakın potansiyel yatırımcıya bu atölyeyi sunmuştur.


Geri