KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Prof. Dr. Erhan ERKUT MEF ÜNİVERSİTESİ, Rektör Yardımcısı                 

Lisans derecesini 1980’de Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden, doktorasını ise 1986’da Florida Üniversitesi’nden aldı. 1985-2005 yıllarında Alberta Üniversitesi İşletme Fakültesinde ders veren Prof. Erkut bu dönemde “INFORMS Teaching of Management Science Practice Award” ile “3M Teaching Fellowship” başta olmak üzere dokuz eğitim ödülü ile Canadian Operational Research Society tarafından verilmiş beş başarı ödülü aldı. Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanlığı, Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğü ve 2014ten bu yana  MEF Üniversitesinde Rektör Yardımcısı görevlerinde bulundu.

 

Çağatay AKARDERE INSIDER, İş Ortağı ve Satış Müdürü             

Bursa Anadolu Erkek Lisesi’ni bitirdi.  2011 yılında King’s College London’da İngilizce dil eğitim programına katıldı. 2008-2013 yılları arasında Bülent Ecevit Üniversitesi, Ekonomi bölümünde lisans eğitimini tamamladı. İngilizce, Arapça bilmektedir. Ocak 2016’dan bugüne Insider İş Ortağı ve Satış Müdürü olarak iş yaşamına devam ediyor.

Insider; Londra, Moskova, Dubai, Varşova, İstanbul, Singapur ve Kuala Lumpur ofisleri ile hizmet sunmakta olan, çok kanallı pazarlama ve gerçek zamanlı web/mobil kişiselleştirme teknoloji platformudur.

 

Eray ERDOĞAN, LALA EĞİTİM, Kurucu Ortak        

Robert Kolej ve Koç Üniversitesi İşletme bölümü mezunu. İş Yatırım, The Coca Cola Company, Aygaz gibi firmalarda stajlar yaparken, Koç Üniversitesi Girişimcilik Kulübü Yeni Bir Lider Derneği gibi platformların kuruluşunda görev aldı. Hult Prize, Global Social Venture Competition sosyal girişimcilik yarışmaların bölge temsilciliklerini üstlendi.      

Lala sen YGS ve LYS sınavlarına hazırlanırken sene boyunca çözdüğün soru bankalarındaki performansını ölçen, sana ve opsiyonel olarak öğretmenine raporlamanı yapan, netlerini arttırmanı sağlayan bir takip sistemidir

 

Hasan Zafer ELÇİK  OTSIMO, Kurucu Ortak                            

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliğini kazandı. Okulun ilk yıllarında mobil uygulamalara merak saldı ve ilk girişimini hayata geçirdi. YGA’da Yeşil Oyun Teknovasyon Projesi yönetti. Ortağı Sercan’la 10’a yakın hackathona katılıp, beşinde ödül kazandı. Katıldığı bir hackathonda başladıkları Otsimo’yu ortağıyla beraber yaklaşık 1,5 senedir yapıyor.

Otsimo otizmli çocukların yoğun ve kaliteli bir eğitim almaları için çocuklara gereken ve eksik kalan eğitimin tablet bilgisayarlar aracılığıyla evde verilmesini amaçlar. (Kardeşinden esinlenerek oluşturmuş)

 

Özgür Deniz ÖNÜR Invidyo.com,  Kurucu Ortak

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden 2001 yılında mezun oldu. Aynı üniversitede 2003 yılında yüksek lisans ve 2011 yılında doktora derecelerini tamamladı. Uzmanlık konuları Video işleme ve video streaming olarak sayılabilir.  2002-2006 yılları arasında TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'nde (UZAY) çalıştı. 2006 yılında Yağız Yaşaroğlu ile birlikte Mobilus'u kurdu. Halen Mobilus'ta yönetici ortak olarak görev yapmaktadır.

 

Umutcan DUMAN, EVREKA, CEO & Kurucu Ortak              

ODTÜ Endüstri Mühendisliği’ni bitirdi. Hazırlıkta başladığı girişimcilik serüveni i̇şkolig.com’da yaptığı staj ve uzaktan çalışma sonrasında daha ciddiye döndü ve ilk girişimi Stajup’ı kurdu 8 ay içerisinde fail ettikten sonra 1 gün bile ara vermeden hatalarından aldığı derslerle Evreka’nın kurulum sürecine başladı ve 2 yıldır ekibiyle birlikte akıllı şehirler yaratma vizyonuyla global bir teknoloji firması olma yolunda çalışıyoruz. Girişimi  yanında özellikle Ankara ekosisteminde gördüğü problemlere çözüm olmak adına Connection Raiser adında non-profit bir organizasyonu hayata geçirdiler. Connection Raiser olarak Ankara’daki girişimcilik ekosistemini geliştirmek adına etkinlikler düzenliyor, eğitimler veriyorlar.         

 

Utku KAYNAR, SocialCube & Code2 Software, Inc., CEO                                                             

Mühendislik eğitiminin ardından, MBA derecesini İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden aldı. 2009’da Code2’yi kurdu. Girişimlerinden sonuncusu olan SocialCube, Türkiye Startup100 listesine seçilmiştir. İTÜ Gate programını başarıyla tamamlayarak 2017 yazında ABD’ye açılmaya hazırlanmaktadır.

Kayıt ve bilgi http://sanalnet.com/kalder/

Geri