KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Minteks Yeni Koleksiyonuyla Home&Tex’deydi

 

Ev tekstili ürünlerinde özgün tasarımları ve kalitesiyle adından söz ettiren Minteks, tropik desenlerin ağırlıklı olduğu sıcacık ve cıvıl cıvıl ürünlerinin yer aldığı yeni koleksiyonu ile Home&Tex 2016’da göz doldurdu.

 

Minteks Yönetim Kurulu Başkanı Özkan İrman, ev tekstili sektörü olarak rekabetin çok talebin ise az olduğu günlerden geçildiğine dikkat çekerken, Minteks olarak katıldıkları ulusal ve uluslararası fuarlarda butik üretimleriyle bir adım öne çıktıklarını dile getirdi. İrman bu yıl fuara altı değişik renk ve varyantta tropik desenlerin ağırlıklı olduğu rengârenk, cıvıl cıvıl bir koleksiyonla hazırlandıklarını anlatarak, “Pudra tonunda renkler, ponponlar ve saçaklarla birlikte, rengârenk nakışlarımız da olmazsa olmazlarımız arasında yer aldı. Nevresimler, battaniyeler, havlu ve bornozlarla yine fuarda göz doldurduk” dedi

İletişim Yazılım’dan “Akıllı Fabrika Çözümleri ve MES” Etkinliği

 

İletişim Yazılım tarafından 7 Aralık 2016 Çarşamba günü Ramada Çekirge Otel’de “Akıllı Fabrika Çözümleri ve MES” etkinliği gerçekleştirilecek. Etkinliğe katılım ücretsiz olacak.

 

Program

13:00 - 13:30 Kayıt + Coffee Break

13:30 - 13:50 İletişim Yazılım ve Akıllı Fabrika Çözümleri

İletişim Yazılım Genel Müdürü Tuncer Hatunoğlu

13:50 - 14:30 Gerçek Zamanlı Darboğaz Yönetimi

Bursa Teknik Üniversitesi - Yrd. Doç. Dr. Koray Altun

14:30 - 15:20 Başarılı ERP Projeleri için MES Çözümü: CoralReef

İletişim Yazılım Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Şen

15:20 - 15:50 Coffee Break

15:50 - 16:10 Süreç ve Kalite Yönetiminde Başarının Anahtarı: ManageMind

İletişim Yazılım Proje Yöneticisi Metin İçiak

16:10 - 16:35 Kardeş Elektrik (Başarı Hikayesi)

Üretim Optimizasyon Müdürü  Erkan Temel

16:35 - 17:00 Marmarabirlik (Başarı Hikayesi)

Bilgi Teknolojileri Müdürü Ali Duran Dinç

17.00 - 17.30 Soru - Cevap

17:30 – 18:00 I Kapanış

Nilüfer Belediyesi Olgun Gençlik Merkezi Kapılarını Açtı

 

Nilüfer Belediyesi, 55 yaş ve üstü vatandaşların sosyal faaliyetlerde bulunması amacıyla Altınşehir Mahallesi’nde  Olgun Gençlik Merkezi’ni hayata geçirdi. Çeşitli atölyelerin yer aldığı merkezde vatandaşların iyi vakit geçirmeleri için tüm detaylar düşünüldü.

 

Üst yaş grubu bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek ve sosyal izolasyonu önlemek amacıyla projeler geliştiren Nilüfer Belediyesi, bu amaçla Olgun Gençlik Merkezi’ni hayata geçirdi.

 

Düzenlenen törende konuşan Başkan Mustafa Bozbey “Bugün hem mutluyuz, hem de geleceğe daha güvenle bakma umudumuzu burada yeşertiyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin örnek kentiyiz. Nilüfer Belediyesi Olgun Gençlik Merkezi’nin Türkiye’ye örnek olacağını ve bundan sonra birçok kentte bu gibi projelere rastlayacağımıza inanıyorum” dedi.  

ESSPLUS’dan MEB Onaylı Meslek Edindirme Kursu

Es Akademi”

 

Gelişen dünyada, insanların kişisel bakıma yönelik ilgileri artmaktadır. Kişisel bakım hakkında bildiklerimizi ya da yanlış bildiklerimizi değiştirmek adına yapılabilecek belirli başlı etkinlikler vardır. Günümüzde teknolojik bilginin hızla artmasıyla, bunlardan birkaçını takip edebilir, okuyabilir ya da sosyal medya üzerinden videolar izleyebilirsiniz.  Fakat bunlar tek başına yeterli olmayacaktır. Yaptıklarınız, sadece yüzeysel uygulamaya yönelik olup, kişisel bilgi anlamındadır. Merak duyduğunuz iş üzerinde yeterli donanıma sahip olmak, uzmanlaşmak ve meslek edinmek adına gerekli eğitimlere katılıp,mesleğinizi seçebilirsiniz.

 

MEB onaylı sertifikaya sahip olmak, bu işin temelinde yatan etkendir. ESSPLUS olarak diyoruz ki sizler de iyi bir güzellik uzmanı, kalıcı makyaj uzmanı ya da profesyonel makyaj uzmanı olmak istiyorsanız,  en doğru adresiniz “ES AKADEMİ” olacaktır. Sizleri hayata geçirdiğimiz akademide tecrübelerimizi paylaştığımız; uzman eğitmenler eşliğinde teori ve pratik derslerle meslek edindirmeye davet ediyoruz.

Yalın Software Müşteriyle Buluştu

 

Yalın Software; müşterilerinin ve analist danışmanlarının yalın ürünleriyle yaptıkları uygulamalar ve Erp ürünündeki gelişmeler hakkında sunumlar yaparak; karşılıklı bilgi platformu oluşturmak amacıyla  düzenlediği “Paylaşım Toplantısı”nın 4’üncüsünü Ulutek’te 26 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirdi.

Yalın Software Geneu Danışmanı Yasemin Ezgi Besen’in konuşmasıyla başlayan sunum, Açık Danışmanlık’tan Alper Taşçı’nın Üründe Yenilik Başlığı altında Erp-IBS de yapılan Sektörel Çözümler ve Yenilikler sunumuyla devam etti. Yine Danışmanlarından Tahir Danacı Bir Başarı Hikayesi uygulaması olan Oskar Makina İnş. San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. firmasında gerçekleştirdiği Erp-IBS’de Geliştirdiği Canban Uygulama Metodunda yaptığı uygulamayı katılımcılar ile paylaştı

ROTA’nın Yeni Kauçuk-Metal Üretim Tesisi Üretime Başladı

 

ROTA, sahip olduğu yüksek tecrübe ve bilgi birikimini kullanarak yeni kauçuk-metal üretim tesisini faaliyete geçirdi. Direksiyon ve süspansiyon parçaları üretimi ve satışında küresel ölçekte faaliyet gösteren ROTA, kauçuk-metal üretim tesisini özellikle OEM pazarında ki payını artırma stratejisi doğrultusunda hayata geçirdi. NSK Group şirketlerinden NSK Sıcak Metal Dövme şirketinin bünyesinde yer alan kauçuk-metal üretim tesisi Bursa’da üretimlerine başladı.

 

Faaliyete geçirilen kauçuk-metal üretim tesisi öncelikli olarak ROTA markası ile pazara sunulan bugi çeki kolu ve V çeki kollarında kullanılan tamir takımlarının üretimini gerçekleştirecek. Kauçuk-metal üretim tesisi kendi geliştirdiği karışım dizaynı ve proses kurgusu ile OEM standartlarında üretim yapmaya başladı. Kauçuk-metal üretim tesisinde üretilen ürünlerin tüm statik, dinamik ve ömür testleri OEM gereksinimlerine göre ROTA markalı ürünlerin üretildiği direksiyon ve süspansiyon sistemleri fabrikasında bulunan laboratuvar ve test merkezlerinde gerçekleştirildi.

 

NSK Sıcak Metal Dövme Genel Müdürü ve NSK Grourp İcra Kurulu Üyesi Kaya Baydar konu ile ilgili şunları kaydetti: “NSK Group’un 2020 hedefleri içerisinde, kauçuk – metal üretimi büyüme için önemli bir yere sahip olup, özellikle ağır ticari araçlarda kullanılan kauçuk-metal ürünler ana büyüme alanı olarak belirlenmiştir.’’

Önsöz Anaokulu’nda Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

 

Okul öncesi eğitimin ilk adımında, birey olma yolunda ilerleyen çocuklara ihtiyaç duyacakları nitelikleri kazandırmayı hedefleyen Özel Önsöz Anaokulu’nda Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı. Önsözlü miniklerin öğretmenlerini unutmadığı bu özel günde bir konuşma yapan Özel Önsöz Anaokulu Genel Müdürü Özlem İşler, “Bir bireyin her anlamda iyi yetişmesi yıllar alan bir çabanın ve emeğin sonucudur. Ama bu yolun başlangıcında gösterilen çaba ve emeğin yeri çok ayrıdır” dedi.

 

Bireyin eğitime başladığı ilk yıllarda öğrendiklerinin büyük önem arz ettiğini söyleyen Özlem İşler, “Çünkü bir birey; güzel ahlakı, sevgiyi, saygıyı, doğruluğu, iyiliği, barışı ve bütün güzel şeyleri eğitime başladığı ilk yıllarda öğrenirse, bunları hayatı boyunca sürdürebilir” diye konuştu.

 

Özel Önsöz Anaokulu Genel Müdürü Özlem İşler’in konuşmasının ardından, minik öğrenciler öğretmenlerine günün anısına çiçek hediye etti.

ElringKlinger’in Türkiye’deki Yeni Fabrikası Hizmete Açıldı

 

Tüm dünyada 8.200 çalışanı ile 45 noktada faaliyet gösteren Alman otomotiv yan sanayi devi ElringKlinger, Türkiye’deki yeni üretim tesisini 18 Kasım’da Bursa’da Akçalar Sanayi Bölgesi’nde törenle  hizmete açtı. Açılış töreni; ElringKlinger TR Oto. San. Tic. A.Ş. Genel Müdürü Yavuz Günaydın ve ElringKlinger Group CEO’su Dr. Stefan Wolf ev sahipliğinde; Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün katılımı ile gerçekleşti.

 

Toplamda 22.400 metrekare alanda, 10.500 m2'lik bir alana yayılan yeni fabrika, 12 ayda inşa edildi. Fabrika, üretim ve lojistik alanlarının yanı sıra üç katlı ofis kompleksi ve tasarım bölümlerinden oluşuyor. Açılış sonrasında üretim planı, 9 milyon birim sipariş kapsamında temel olarak ısı kalkanlarına ve özel amaçlı contalara odaklanıyor. ElringKlinger, 2019 yılına kadar bir milyon ek parçalık bir üretim yapmayı bekliyor. ElringKlinger şu anda Türkiye'de yaklaşık 170 kişiye istihdam sağlıyor. Almanya Dettingen merkezli şirket, 2009 yılından bu yana Bursa'da faaliyet gösteriyor. 

 

Törende konuşma yapan ElringKlinger AG CEO'su Dr. Stefan Wolf şunları söyledi; "Türkiye, Grubumuz için önemli bir konum olmayı sürdürüyor ve gelecekteki büyümeye katkı sağlayacak. Bunu göz önünde bulundurarak, gerektiğinde maksimum hız ve esneklik ile harekete geçebilmek amacıyla komşu arazi parçalarını da aldık”. Türkiye’de Ford Otosan, Hyundai Assan, Oyak Renault, Tofaş; dünyada ise Ford, Renault, Daimler, PSA gibi otomotiv devlerinin iş ortağı olan ElringKlinger, 2009 yılında Türkiye'ye yatırım kararı alarak, Bursa'yı üs olarak belirlemişti.

Haberler geliş sırasına göre yer almıştır. Kurumlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Geri