KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:264

MİNTEKS - Mezeci Çırağı’nın Lansman Heyecanı

 

Özkan İrman’ın, çocuk gözüyle kaleme aldığı “Mezeci Çırağı” kitabı Alakarga Yayınları ile okuyucularına tekrar merhaba dedi. Geçtiğimiz hafta Pera Müzesi’nde gerçekleştirilen tanıtım gecesinde ayrıca geçen yıl aynı adla beyaz perdeye aktarılan filmin fragmanı da gösterildi. Gecede Özkan İrman’ı filmin oyuncularının yalnız bırakmazken, sinema ve yayın dünyası da büyük ilgi gösterdi.

 

Minteks Yönetim Kurulu Başkanı Özkan İrman’ın geçtiğimiz yıllarda piyasaya çıkan ve okuyucuyu bir çocuğun sessiz tanıklığında 70’li yılların Pirinç Hanı’nın hikâyesine götürdüğü Mezeci Çırağı kitabı yeni yayın döneminde Alakarga Yayınları ile okuyucuyla buluştu. Özkan İrman kitabını, çocukluğunun ağır romanı olarak nitelerken, “O yılların Bursa'sında Pirinç Hanı en gözde hanlarından biriydi. Bir yanda demirciler demir döver, bir yanda dericiler çalışır, ustalar, çıraklar, kendilerine özgü han dünyasında yaşayıp giderlerdi. O yıllarda babamın yanında ‘mezeci çıraklığı’ yapan bir çocuk olarak dostluğun, dayanışmanın, aşk acılarının yaşandığı yılların sessiz tanıklığını yaptım” dedi.

 

Alakarga Yayınları kurucularından Cem Kalender ise Özkan İrman’ı iyi bir yazar olarak olarak lanse ederken, birbirinden renkli karakterlerin, insanlığın bambaşka bir insanlık olduğu 70'li yılların bu sıcak fotoğrafını okuyucuların çok seveceğine inandıklarını söyledi.

ROTA, Automechanika Frankfurt Fuarı’nda Patentli Çözümlerini Tanıttı

 

NSK Group ROTA markası ile katıldığı Automechanika Frankfurt fuarında patentli çözümlerini tanıtmaya devam etti. ROTA, fuarda müşterilerine yeni kauçuk-metal üretim tesisinin faaliyete girdiğini de duyurdu.

 

ROTA, Messe Frankfurt tarafından 13-17 Eylül 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Automechanika Frankfurt fuarına katıldı. ROTA, fuarda ticari araçlar kataloğu güncellediğini de duyurdu. 200’den fazla yeni ürünün eklendiği ve yaklaşık 8000 OEM referansın yer aldığı kataloğun PDF versiyonu 12. revizyon olarak yayınlandı.

 

Fuar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan NSK Group İcra Kurulu Üyesi Zeki Cidik şunları kaydetti: “Automechanika Frankfurt fuarı mevcut müşterilerimiz ile ilişkilerimizi geliştirmemiz ve ortaya koyduğumuz yenilikleri tanıtmamız açısından en önemli aftermarket fuarı olma özelliğini yıllardır koruyor. Ayrıca fuarda faaliyete geçirdiğimiz kauçuk-metal üretim tesisini de müşterilerimize duyurma fırsatı yakaladık.”

ÖNSÖZ ANAOKULU’ndan Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi

 

Önsöz Anaokulu Kurumsal Sosyal Sorumluluk kapsamında bir projeye imza atıyor. 7 Ekim Cuma günü EKER İş Merkezi’nde Saloni Mobilya’da, okulun öğrencileri atölye çalışmalarında kendi yaptıkları ürünleri ziyaretçilere satacak. Satıştan elde edilen gelir ise TEMA Vakfı’nın ağaçlandırma projesine bağışlanacak.

 

NİLÜFER BELEDİYESİ’nden Engelli Bireylere Ücretsiz Tatil

 

Nilüfer Belediyesi’nin engelli birey ve yakınlarına yönelik projelerden biri olan ‘Bizim Bahçe Tatil Köyü’ açılış için gün sayıyor. Engelli birey ve aileleri, Bizim Bahçe’de ücretsiz olarak kısa süreli tatil yapabilecek.

 

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediyesi, Türkiye’de örnek bir projeyi daha hayata geçirmek için gün sayıyor. Toplumun her kesiminden insana eşit ölçüde hizmet vermeye çalışan Nilüfer Belediyesi, bu anlamda engelli birey ve yakınlarına yönelik projelerden biri olan ‘Bizim Bahçe Tatil Köyü’nü, yakın zamanda hayata geçirecek. Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin düzenleneceği Bizim Bahçe Tatil Köyü’nde konuklar, hem tatil yapabilecek hem de sosyalleşme imkanı bulacak.

 

Alaaddinbey Mahallesi’nde 4 bin 643 metrekare alan üzerine kurulan Bizim Bahçe Tatil Köyü, 7 ahşap ev, sosyal tesis, kapalı spor salonu, açık spor sahası, sağlıklı yürüyüş alanı, engelli-engelsiz çocukların kullanımına uygun oyun parkı ve yeşil alanlarıyla farklılık yaratıyor.

 

Engelli bireylerin, aileleriyle birlikte ücretsiz olarak kısa süreli tatil yapma fırsatı bulacağı Bizim Bahçe Tatil Köyü’nde her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Evlerin mutfak ve banyoları dahil olmak üzere tüm alanları evrensel tasarım kuralları çerçevesinde engelli bireylerin kullanımına uygun olarak inşa edilen Bizim Bahçe, konforlu bir tatil fırsatını ücretsiz olarak vermeyi amaçlıyor.

COŞKUNÖZ METAL FORM A.Ş Bünyesinde SAP QM Uygulaması

 

Coşkunöz Metal Form A.Ş.; tüm proses kalite kontrol  süreçlerini SAP-QM modülünde  yönetmeye başlamasıyla ve kalite kontrol süreçlerini kurumsal hafızaya dahil edilmesi ve teknolojik gelişim yolunda önemli adımlar atmıştır.

 

SAP-QM modülü ile tedarik edilen, fason üretilen ve iç proseslerde üretimi gerçekleştirilen ürünlerin kalite kayıtları ve dokümantasyonu, hard copy ya da  MS office gibi kurumsal olmayan platformlarda değil tamamen tüm kurumsal süreçlerin koştuğu SAP de takip edilmektedir. Arka planda SPC programlarının çalıştırılması ile üretim kalite kontrol sonuçlarının trend takipleri yapılabilmektedir. Bunların yanı sıra devreye alınan uygulamalardan bazıları; Giriş kalite kontrol, üretim kalite kontrol, satınalma, mal giriş süreçleriyle entegrasyon, ömürlü malzeme takibi, kalite doküman yönetimi, CSL gibi müşteriye özgü uygulamalar, PPAP onay süreci, CPA uygulamaları, SPC uygulamalar vs...

 

2017 yılında Coşkunöz Metal Form A.Ş. olarak hedefimiz, 8D süreçlerinin de SAP-QM modülüne aktarılması ve doküman yönetim sistemi SAP DMS uygulamalarının etkinliğinin arttırılmasıdır.

ERDEM KAYA PATENT’ten Buluşçular İçin TEMA Vakfı'na  Fidan Bağışı

 

Sektöründe öncü kurum olan Erdem Kaya Patent sadece verdiği yüksek kaliteli hizmetlerle  değil, çevreye katkıları ile de fark yaratıyor. Hizmet verdiği kuruluşların yaptığı her patent müracaatı için buluşu yapan kişinin adına TEMA Vakfı’na bir ağaç bağışlamaktadır. Erdem Kaya Patent Genel Koordinatörü Türkan Kaya; “Ülkemizin gelişimine sadece Fikri ve Sınai Haklar konusunda değil, sosyal sorumluluk projeleri geliştirerek de katkı koymaya gayret ediyoruz” dedi.

 

Aynı zamanda EFQM Mükemmellik Modeli sürecinde olan Erdem Kaya Patent firması “Müşteri Memnuniyet Anketi” çalışması için yaptıkları müşteri ziyaretlerinde de TEMA Vakfı’na ağaç bağışında bulunuyor.

Erdem Kaya Patent firması 2015 Eylül ayından 2016 Eylül ayına kadar 350’den daha fazla ağaç bağışında bulunmuştur. 

Haberler geliş sırasına göre yer almıştır.

Geri