KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

ÖNSÖZ ANAOKULU YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNE HAZIR

 

Önsöz Anaokulu Özlüce/Nilüfer adresindeki yerinde yeni eğitim öğretim dönemi için gün sayıyor. Önsöz Anaokulu Kurucusu Özlem İşler "Önsöz Anaokulu olarak çocuklarımızın ilk adımlarında yanlarında olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sevgi ve güven zemininde uzman kadromuz ile; çocuklarımıza kendi etkinliklerini seçebildikleri ortamları hazırladık. Öz disiplin ve bireysel yeteneklerini geliştirmelerine yönelik programlarımızı planladık. Çocuklarımızın öğrenme ve bilgi edinmede zihinsel kapasitesini kullanabilmesi için çevre ile etkileşimini sağlayan; ilgilerine göre farklı atölye programları içeren özel bir eğitim kurumuyuz" şeklinde açıklama yaptı.

 

Okul bünyesinde Fen ve Doğa Atölyesi, Drama Atölyesi, Kafadan Bacak Çocuk Atölyesi, Satranç Atölyesi, Zihin Haritam gibi çocukların gelişimine uygun tasarlanmış pek çok eğitim programı yer alıyor.

ERDEM KAYA PATENT’İN MÜVEKKİLERİNDEN

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NİN BAŞARISI

 

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeki CANDAN tarafından nanoteknoloji ve biyomalzeme alanında yeni bir patent başvurusu yapılmıştır.

 

Geliştirilen nanobiyomalzemenin mukavemet değerleri çok yüksek olmasına karşın, ağırlığı düşüktür. Üretiminde kullanılan hammaddeler, doğada bol miktarda bulunmaktadır. Yapılan buluş; tıptan elektroniğe, gıdadan otomotive kadar çok geniş bir yelpazede katma değerli ürünlerin üretiminde kullanılabilme potansiyeline sahiptir.

 

Bu patent çalışması Erdem Kaya Patent tarafından yürütülmekte ve İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenmektedir.

ROTA USTALARI DİNLİYOR

 

Direksiyon ve süspansiyon parçaları üreten ROTA; Kayseri, Denizli, İstanbul, Bursa ve Muğla şehirlerinin önde gelen ağır vasıta servislerinde “Ustaları Dinliyoruz” projesi kapsamında yaptığı video çekimleri ile ustalara kulak verdi.

 

“Ustaları Dinliyoruz” projesi kapsamında yapılan video çekimlerinin ilki Kayseri’de bulunan Arpacılar Oto Makas Servisi’nde yapıldı. Video’da Arpacılar Oto Makas Servisi’nin yöneticisi Muzaffer Arpacıktaş ROTA V çeki kolu ürünlerini neden tercih ettiklerini açıkladı ve ürünün montajının nasıl yapıldığını araç üzerinde uygulamalı olarak gösterdi. Ustalar ile çekilen bu videolar bu yönü ile de eğitim niteliği taşıyor.

 

Ticari araçlar, zirai traktörler, iş makinaları ve özel araçlar için rotbaşı, rotil, komple rot, rot mili, V kol, bugi kolu ve tamir takımı gibi ürünleri üreten ROTA, “Ustaları Dinliyoruz” projesi kapsamında 5 lokasyonda 6 video çekimi gerçekleştirdi. 

 

 https://vimeo.com/176735167

                    BUSMEK’TE KAYITLAR BAŞLADI

 

Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olarak 2005-2006 eğitim döneminde eğitime başlayan ve bugüne kadar 100 bin kursiyere eğitim veren BUSMEK’te yeni dönem için kayıtlar başladı.

 

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Kurs merkezlerimize kayıt yaptırmak isteyen kursiyer adaylarımız http://busmek.bursa.bel.tr/ adresindeki ONLİNE BAŞVURU linkini tıklayarak başvuru yapabilirler. Ön kayıt için kursiyer TC KİMLİK NUMARASINI girerek, ilgili tüm seçenekleri hatasız ve doğru bir şekilde doldurmalıdır. Bilgileri hatalı olan kursiyerlerin kayıtları geçersiz sayılacaktır. Ayrıca Merinos Yönetim Merkezinden veya 0(224) 254 30 30 numaralı telefon ile eğitimler ve başvurular hakkında bilgi alınabilir.

 

Herkesin kişisel gelişimine uygun branş bulabileceği BUSMEK’te eğitimlerin grup ve saatleri;

Grup

Saatleri

Hafta içi Sabah

09:00 – 12:00

Hafta içi Öğlen

13:00 – 16:00

Hafta içi Akşam

18:00 – 21:00

Hafta sonu Sabah

09:00 – 12:00

Hafta sonu Öğlen

13:00 – 16:00

Geri