KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

CELO CİVATA TİCARET LTD.ŞTİ. İçin Sevindirici Büyüme Atağı

 

Celo grubu Ocak 2016’da ABD’nin Michigan eyaletinde bulunan Trident Bağlantı Elemanları A.Ş.’yi % 100 satın aldı. Trident M12 çapları M5 soğuk dövme parçalar ve vida üretmektedir. Müşterileri sadece otomotiv T2 ve T3 üreticileridir.

 

Celo firması Trident firmasının gruba entegrasyonu ile  Avrupa, Çin ve şimdi ABD üç büyük pazardaki  üretim tesisleri ile, uluslararası müşterilerine sunduğu M1,2’den M8’e kadar olan ürün gamını M12’ye kadar taşımış olmanın mutluluğunu yaşamaktadır.

ERDEM KAYA PATENT Ege Üniversitesi’ndeydi

 

26 Nisan tarihinde kutlanan Dünya Fikri Mülkiyet Günü kapsamında Ege Üniversitesi’nde “Patent Profesyonelliği Eğitimi" düzenlendi. Ege Üniversitesi EBİLTEM - TTO ve Erdem Kaya Patent iş birliği ile organize edilen eğitimin konuşmacısı Avrupa Patent Vekili  ve Uluslararası Patent Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Kaya’ydı.

 

Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde Erdem Kaya; patent vekilliği, patent verilerinden faydalanma, patent yazım teknikleri, patent ihlal analizleri, patentin etrafından dolaşma, patentlenebilirlik kriterlerinin detaylı analizi ve patent kriterlerinin nasıl yorumlanması gerektiği ile ilgili konularda tam gün süren detaylı bir sunum yaptı.  

MEDICABIL KAIZEN MODELİNİ TÜRKİYE’DE UYGULAYAN İLK HASTANE

 

Özel Medicabil Hastanesi kuruluşundan itibaren kendine rehber edindiği kalite, akreditasyon ve yalın sağlık faaliyetlerini daha da güçlendirmek adına Kaizen Enstitü Türkiye ile  ‘Yalın Sağlık ve Kurumsallaşma’ konularında işbirliğine gitti.

 

Özel Medicabil Hastanesi ile Türkiye KaizenEnstitüsü arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

 

Felsefesini tüm çalışanlarına öğretmeyi ve içselleştirmeyi hedefleyen Özel Medicabil Hastanesi Yönetimi, kurum ve çalışanları için bir adım daha attı. Özel Medicabil Hastanesi ve Kaizen Enstitü Türkiye, sağlık kuruluşlarına yönelik olarak birlikte gerçekleştirecekleri “Yalın Sağlık ve Kurumsallaşma” konularına ilişkin her türlü eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinde işbirliği yapacakları proje kapsamındaki anlaşmaya Özel Medicabil HastanesiYönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen ile Türkiye Kaizen Enstitüsü Koordinatörü Dr. Muhsin Güneşlik imza attılar.

NOMİNAL’a TSE Belgesi

 

Nominal Şirketler Grubu olarak Türk Standartları Enstitüsü’nden Hizmet Yeterlilik Belgesi almış bulunmaktayız. Bursa’da sektörümüzdeki firmalarda hem Sınai Mülkiyet Hakları hem de Kurumsal Teşvik Danışmanlığı alanında belgeli (TSE-HYB) olarak hizmet veren ilk firmayız diyebiliriz. Bu belgeyi almış olmakla işletmelere vereceğimiz danışmanlık maliyetlerinin %50 oranındaki kısmı KOSGEB tarafından danışmanlık yapmış olduğumuz firmalara geri kazandırılacaktır.

                                                  

                                                                                                                                                                      

YALIN SOFTWARE’den SEMİNER

 

’Prof. Dr. Mete CENGİZ Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmiş olan Uludağ Üniversitesi Bilişim Topluluğu tarafından düzenlenen Bilişim Günleri’nin ikinci gününde Yalın Software Yöneticilerinden Ertan Yılmaz Veri Madenciliği Konulu sunumunu değerli katılımcılarla paylaştı.

 

Geri