KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

ÇEMTAŞ Ar-Ge Merkezi Kuruldu

 

İşletmemiz Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na Ar-Ge faaliyetlerinin yürütüldüğü birimin 5746 sayılı Araştırma ve Geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi hakkında kanun ile 31.07.2008 tarih ve 26953 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesine İlişkin Uygulama ve Denetim Yönetmeliği’’ hükümleri çerçevesinde ‘’Ar-Ge Merkezi ‘’ belgesinin verilebilmesi için 30.07.2015 tarihinde başvurmuştur. Bakanlık tarafından görevlendirilen hakemlerin ziyaretleri gerçekleştirilmiş olup 26.11.2015 tarihinde Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü’nde komisyonun toplanacağının bilgisi verilerek işletmemiz davet edilmiştir.

 

5746 Sayılı Kanunun Uygulama ve Denetim Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde,  Değerlendirme ve Denetim Komisyonu; Çemtaş Çelik Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. ’nin Ar-Ge Merkezi Belgesi alma talebi doğrultusunda başvurunun ve görevlendirilen denetleme hakemlerinin Ar-Ge Merkezini yerinde inceleme sonucu hazırladıkları raporları değerlendirmek ve nihai karar vermek üzere toplanmıştır. Toplanan komisyonun sonuç raporunda; Ar-Ge Merkezi faaliyetleri ile ilgili gelişmelerin gelecek faaliyet döneminde dikkate alınacağının işletmeye bildirilmesine ve Çemtaş Çelik Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. ye Ar-Ge Merkezi Belgesinin verilmesi ve işletmenin 5746 sayılı Kanun kapsamında saklanan teşvik ve muafiyetlerden 26/11/2015 tarihinden itibaren yararlanmasına Değerlendirme ve Denetim Komisyonu toplantısına katılan üyelerin oy birliği ile karar verilmiştir. Bu karar ile Çemtaş Türkiye’nin 222. Ar-Ge Merkezini kurmuştur.

 

Bursagaz EFQM Değerlendirici Yetiştirme Programına

Desteğe Devam Ediyor

 

Her yıl yerel arenada EFQM değerlendiricileri ile KalDer’e destek sunan Bursagaz, yaklaşık 7 yıldır Avrupa’da EFQM bazında gerçekleştirmekte olduğu değerlendiricilik sürecinde yeni bir adıma imza attı. Kurum içerisinde yetişen değerlendiricilerin Avrupa’da en üst seviye olan ATL-Değerlendirici Takım Lideri programına dahil olmasını destekleyen Bursagaz bünyesinde 2016 yılının ilk ayında İş Mükemmelliği Yöneticisi Tuğçe Balarısı katıldığı programda ATL olma hakkını kazandı. Farklı ülkelerden 18 katılımcının yer aldığı program 2 gün boyunca EFQM’in Brüksel’deki ofisinde devam etti.

 

EFQM’in 2016 yılı itibariyle yeni bir değerlendirici programı başlatmış olması ile değerlendirici olmak için 3 farklı eğitimden geçmek gerektiğine vurgu yapan Balarısı,  bu süreçte en az 5 yıllık uluslararası tecrübenin ardından ancak ATL eğitimine katılmış ve 8 simülasyonu başarı ile geçen değerlendiricilerin Takım Lideri olarak görev alabileceklerine vurgu yaptı. Eğitimin 6 modülden oluştuğunu ifade eden Balarısı, ATL başarısı kazanabilmek için 5 grup ve 3 bireysel 8 simülasyonu başarı ile geçmek gerektiğine vurgu yaptı.  Bu eğitimlerin EFQM ‘in kıdemli eğitmenleri olan Rietta Klijn ve Celal Seçkin tarafından verildiğini hatırlatan Balarısı, Eğitim sonunda 18 katılımcıdan sadece simülasyonu başarı ile tamamlayanların ATL-Takım Lideri olma şansı elde ettiğini ifade eden Balarısı, Türkiye adına bu şansı elde eden tek katılımcı olma gururunu yaşadığını ifade etti.

 

EFQM CEO’su Sayın Tossaint, Türkiye’den çok daha fazla katılımcıyı beklediklerini ve bu girişimin örnek olması gerektiğini ifade etti.

NSK OTOMOTİV İki Ödül Birden Aldı

 

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile Karacabey Ticaret Borsası tarafından ortaklaşa düzenlenen Karacabey Ekonomisine Can Verenler ödül töreninde ROTA markası ile üretim yapan NSK Otomotiv 2 ödül birden aldı.

 

Karacabey Taha Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen ödül törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu' nun yanı sıra Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı katıldı.

 

5 Kıtada 100’den fazla ülkeye ROTA markası ile direksiyon ve süspansiyon parçaları üretip ihracat yapan NSK Otomotiv, Karacabey’in ihracat şampiyonu olarak birincilik ödülünü ve kurumlar vergisi rekortmenliği ödülünü aldı. Ödülleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan NSK Group İcra Kurulu Başkanı Ömer Kazangil’ e ayrı ayrı verdiler.

Ödül töreni öncesi bir konuşma gerçekleştiren Bakan Çelik, "Ekonomiye can verenler ödül töreni vesilesiyle Karacabey'de olmaktan çok memnunum. Bakan olduktan sonra ilk ziyaretimi buraya gerçekleştirdim. Bana iyi dilek ve temennilerini belirten tüm dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Üreticiden sanayiciye kadar tüm sorunların tespiti ve sorunların çözümüyle ilgili ortak akıl çerçevesinde birlikte çalışacağız" dedi.

ElringKlinger Türkiye Akşam Yemeğinde Buluştu

 

ElringKlinger Türkiye ekibi; son dönemde gösterdiği yüksek performans  ve denetimlerdeki başarılarını Bursa Hilton Otelinde keyifli bir akşam yemeği ile kutladı. Yemeğin ardından birebir Formula araçları boyutundaki simülatörler ile eğlenceli bir turnuva gerçekleştirildi.

 

3 saat süren heyecan dolu turnuvanın ardından, Genel Müdür Sayın Yavuz Günaydın, erkekler takımından birinci olan İnsan Kaynakları sorumlusu E. Aytaç Erdoğan ve bayanlar takımından birinci olan Genel Müdür Asistanı Nursun Kurt’a ödüllerini takdim etti.

Uludağ Reklam ve Şaypa İşbirliği

 

Açıkhava reklamcılığı sektöründe Bursa’nın güçlü markalarından Uludağ Reklam ülkemizin önde gelen markalarına sunduğu başarılı projelerle yolculuğuna devam ediyor. Uludağ Reklam 8 senedir Şaypa markasının indoor ve outdoor çalışmalarını, uygulamalarını ve tasarımlarını başarı ile yürütmektedir.

 

Şaypa 79 mağazası 62.500 m2 kullanım alanı ve 2900 personeli ile 600 milyon dolarlık yatırım değerine sahip bir marka. Uludağ Reklam tarafından Arge yapılan ve geliştirilen “ Vakum Enjeksiyon Sistemli ThermoForm Tabela”ları ile klasik Şaypa tabelaları revize edilmeye başlandı.   

 

Üretim süreçlerinde ISO 9001 kalite anlayışı, güçlü makine parkuru, kalifiye personeli ile müşteri memnuniyetini odak noktasına alan Uludağ Reklam, projeleri tasarım ve estetikle birleştirerek 15 yıla yakın süredir; totem, tabela, dijital baskı, araç kaplama, ahşap bölümü, 3D uygulamalar gibi bir çok konuda tam entegre bir tesis olarak hizmet veriyor. Ayrıca planlama ve organizasyon süreçleriyle tek noktadan Türkiye’nin her noktasında uygulamalar gerçekleştiriyor.

Bosch San. ve Tic. A.Ş. – Bursa Fabrikası

Tiyatro Kulübü’ne Ödül

 

Bosch San. ve Tic. A.Ş. – Bursa Fabrikasının gönüllü çalışanlarından oluşan Tiyatro Kulübünün sahneye koyduğu “Kader Kısmet” oyunu "Yılın Mesleküstü Tiyatro Yapan Ekibi" ödülüne layık görüldü. Ekip, yaklaşık 15 yıl önce kurularak bugüne kadar her yıl bir oyun sahneye koydu. Bu oyunlara ilave olarak, şirket çalışanlarının eğlenrek öğrenmelerini amaçlayan ‘İş Güvenliği, Enerji Verimliliği ve Kalite’ gibi konularda Forum Tiyatro çalışmalarını severek  ve eğlenerek hayata geçirdi.

 

2013 yılında “Aslında tüm çabam Müşkinant’ı unutmaktı”  adlı oyun ile “Direklerarası” ödülünü alan Bosch Tiyatro Kulübü, bu yıl da Şişli Belediyesi katkısı ile Tiyatro Gazetesi tarafından düzenlenen ve ikincisi gerçekleştirilen Anadolu Tiyatro Ödülleri  kapsamında “Yılın Mesleküstü Tiyatro Yapan Ekibi" ödülünü almaya hak kazandı.

 

Bosch San. ve Tic. A.Ş. – Bursa Fabrikası

BUSİAD Ödülünün Sahibi Oldu

 

BUSİAD tarafından bu yıl 21’incisi düzenlenen BUSİAD Doğan Ersöz ödülünün sahibi Bosch San. ve Tic. A.Ş. – Bursa Fabrikası oldu. Bosch San. ve Tic. A.Ş. – Bursa Fabrikası adına ödülü Ticari Genel Müdür Gökhan Karagöl aldı. Gökhan Karagöl’e ödül, BUSİAD Başkanı Günal Baylan ve Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı tarafından takdim edildi.

 

Ödüle ilişkin yapılan konuşmada Baylan, ''Türk işçisinin çalışma azminden aldığı güçle yeni yatırımları devreye sokan ve istihdamını arttıran, gerçekleştirdiği ihracatla ülke ekonomisine katma değer sağlayan, kalite çizgisi sayesinde Avrupa Kalite Büyük Ödülü'nü iki kez kazanan ve sahip olduğu 'Yaşam için teknoloji' misyonunun gerekliliklerini yerine getiren Bosch Sanayi ve Ticaret AŞ, '2014 Yılı Doğan Ersöz Ödülü'ne layık görülmüştür'' ifadelerine yer verdi.

 

Bosch San. ve Tic. A.Ş. – Bursa Fabrikası Teknik Genel Müdürü Marc Weller ve Gökhan Karagöl yaptıkları açıklamada “Tüm çalışma arkadaşlarımız adına almış olmaktan dolayı çok mutlu olduğumuz ve gurur duyduğumuz bu ödül, hepimizin ödülü” dedi. 

Kurumlarımızı tebrik ederiz. Haberler geliş sırasına göre yer almıştır.

Geri