KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

“Uludağ Reklam”ın Tasarladığı Nescafe Gold Stantları Marketlerde

 

Açıkhava reklamcılığı sektöründe Bursa’nın güçlü markalarından Uludağ Reklam ülkemizin önde gelen markalarına hazırladığı stantlarla yolculuğuna devam ediyor. Son olarak Nescafe Gold için tasarladığı ve ürettiği stantları seçkin marketlere sunan Uludağ Reklam ulusal marka olma yolculuğunda emin adımlarla ilerliyor.

 

Üretim süreçlerinde ISO 9001 kalite anlayışı, güçlü makine parkuru, kalifiye personeli ile müşteri memnuniyetini odak noktasına alan Uludağ Reklam, projeleri tasarım ve estetikle birleştirerek 15 yıla yakın süredir; totem, tabela, dijital baskı, araç kaplama, ahşap bölümü, 3D uygulamalar gibi bir çok konuda tam entegre bir tesis olarak hizmet veriyor. Ayrıca planlama ve organizasyon süreçleriyle tek noktadan Türkiye’nin her noktasında uygulamalar gerçekleştiriyor.

Yalın Software’den  Akar Tekstil ile İşbirliği

 

14 senelik tecrübesiyle üretim sektörüne Yalın ve Akıllı çözümler sunan Yalın Software, müşteri portföyüne Akar Group bünyesinde bulunan Bursa’nın önde gelen Brode  üreticilerin den olan Akar Tekstil’i de ekledi.  1984 yılında kurularak tekstil sektöründe faaliyetine başlayan Akar Group 1990 yılında Rusya – Türkiye ticaret kapısının açılması ile Trabzon’dan Rusya’ya ilk tekstil ticareti yapan firmadır. 2007 yılında pazarlama ağının genişlemesi neticesinde Bursa’da kendi tasarımları ile deneyimli ve profesyonel kadrosu ile brode üretimine başlamıştır. Tüm brode üretim hatlarında Yalın IBS-Integrated Business System ‘i kullanacak olan Akar Tekstil süreçlerini; Satış, Stok, Satınalma, Üretim, Planlama , Sevkiyat, Maliyet, Kalite Yönetimi gibi modüllerle harekete geçirmeyi planlıyor.

 

Elringklinger Ailesi Piknik’te

 

ElringKlinger Türkiye olarak bu yıl ikincisini düzenlediğimiz pikniğimiz 30 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Çalışanlarımızın aileleri ile birlikte katıldığı organizasyonda toplam katılım sayısı 260 kişiyi bulmuştur. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın da çeşitli etkinliklerle kutlandığı pikniğimizde EKTR ailesi olarak güzel bir gün geçirdik. Her yaş grubunun katıldığı birbirinden eğlenceli bir çok aktivite düzenlendi. Geleneksel hale getirmeyi planladığımız bu tarz organizasyonlarımız ile tüm çalışanlarımız ve ailelerinin birbirleri ile kaynaşmaları, aidiyet duygusunun kazandırılması ve motivasyonun artırılması hedeflenmektedir.

Sevgi Uyumaztürk Etkinlik Yönetimi Projesi BursaReport Gün Sayıyor

 

Sevgi Uyumaztürk Etkinlik Yönetimi kurucusu Sevgi Uyumaztürk öncülüğünde marka şehir Bursa’ya gelen turistlerin, kentte yaşayan halkın, tarihi ve kültürel mirasların yanı sıra, Bursa’ya özgü lezzetlerin olduğu restoranları, eğlence mekanlarını, alışveriş merkezlerini, otelleri, acenteleri, hastaneleri, bankamatikleri, kent ulaşımını rahatça öğrenebilecekleri bir yol arkadaşı olarak projelendirilen BursaReport 2016 yılında yayınlanacak.

 

Her yıl, Bursa’da 4 mevsim konseptinin işleneceği BursaReport’ta çok amaçlı kullanılabilecek kent haritası yer alacak.  Bursa’nın fethinin 690. yılının kutlanacağı 2016’da 690 adet GOLD serisi basılacak. Kentin önemli noktalarının belirtileceği harita 50 bin adet basılacak. BursaReport; Bursalı ünlü tasarımcıların hazırlayacağı kitap ayraçları ve farklı şehirlerden kente gelerek yerleşen birçok ünlü ismin kente bakış açısını da yansıtacak.

 

Danışma kurulu, yazarları ve içeriği ile bir rehber niteliğinde hazırlanacak yayın; dijital platformda bursayasam.com.tr ile birlikte hareket edecek. 10.000 adet basılacak ve kentin tanıtımına fayda sağlayacak yayının; müzeler, camiler, hanlar, turizm büroları, turizm acenteleri, oteller, hastaneler, alışveriş merkezleri, restoranlar, sivil toplum kuruluşları, BUDO, İDO, Helitaxi, hava alanları, taksiler gibi birçok alanda ücretsiz dağıtılması planlanıyor.

Özel Medicabil Hastanesi'nde Bilinçlendirme Faaliyetleri

 

Özel Medicabil Hastanesi, ‘El Yıkama ve Hijyeni’ eğitimleri kapsamında, ‘El yıkama alışkanlığı, kişisel temizliğin yanı sıra toplum sağlığı için de önemlidir’ parolasıyla 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü sebebiyle, TED Bursa Koleji anasınıfı öğrencileri ve ilkokul 1. sınıf öğrencileriyle buluştu.

 

Özel Medicabil Hastanesi Sağlık Okulu etkinlikleri kapsamında, Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Ömür Tatlıkazan tarafından Alzheimer hastalarının yakınlarına ‘Unutkanlık ve Alzheimer Hastalığı’ başlıklı bilgilendirme semineri verildi.

 

Uzm. Dr. Tatlıkazan, “Alzheimer hastalığının nedeni henüz tam olarak bilinmiyor. En sık gözlenen başlama şekli unutkanlık. Hastalığın ana belirtisi olan unutkanlığa zihinsel işlevlerde bozulma da ekleniyor. Konuşmalarını anlamak gittikçe güçleşiyor. Hastalarda suçlamalar, hayaller, aşırı bağımlılık, hırçınlık gibi kişilik değişiklikleri gözleniyor” dedi.  Uzm. Dr. Tatlıkazan Alzheimer’ın en ileri evresinde ise hastanın tümüyle bağımlı, konuşma yetisini tamamen kaybetmiş, yakınlarının yüzlerini tanıyamaz durumda yatağa bağımlı hale geldiğini ifade etti.

 

Özel Medicabil Hastanesi, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Bursa 3.Pediatri Günleri Kongresi’nde ‘Hemşirelikte Yalın Yönetim’ modelini tanıttı, Başhemşiresi Ayşe Yıldırım, Hemşirelikte Yalın Yönetim modelini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Presmetal’den Ses Yalıtım Paneli

 

Presmetal ses yalıtımı konusunda müşterilerinden gelen talep üzerine başladığı Ar-GE çalışmalarında özel olarak geliştirdiği “ses yalıtım paneli” (Sandwich Panel) ile üretim alanlarında farklı frekanslardaki gürültüyü izole etmektedir. İzolasyon yapılacak alanın keşfi ve mevcut durumun analizinden itibaren (gürültü haritasının oluşturulması) en uygun tasarımın oluşturulması, imalat, montaj, otomasyon vb. her aşamada çalışmalarını müşteriyle beraber yürüterek ihtiyaca yönelik müşteriye özgü anahtar teslim hizmet sunmaktadır.

 

Özel bir malzemeyle üretilen izolasyon panelleri konstrüksiyonun daha hafif olmasını sağlarken tozuşma ve nemi önlemektedir. Ayrıca izolasyon sisteminde (konstrükiyon) kullandığı yine firma tarafından geliştirilen patentli “Düşme Emniyet Sistemi” ile sessizleştirme sistemini iş güvenliği açısından daha güvenli hale getirmektedir.  

 

Bu kapsamda yaptığı çalışmalarda ilk olarak Oyak Renault Türkiye’deki bir pres hattının sessizleştirilmesini tamamladı. İzolasyonun uygulanmasından sonra izole edilen alanda yapılan ölçümle gürültünün yaklaşık olarak 15 dB, düşmesi sağlanmıştır. Alınan başarılı sonucun akabinde Renault’daki ikinci hattın sessizleştirme işlemleri tamamlanmak üzeredir. Bunun yanı sıra gerek yurt içi gerek yurtdışındaki OEM ve Tier 1’lar ile çalışmalarını sürdürmektedir.

Haberler geliş sırasına göre yer almıştır.

Kurumlarımızı tebrik ederiz.

Geri