KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Minteks Yeni Mağazasıyla Aksaray’da

 

Havlu ve bornoz sektöründe ürün kalitesi ile dünyanın birçok noktasında tüketicisiyle buluşmaya devam eden Minteks Şirketler Grubu, Aksaray’da açtığı yeni mağazasıyla şube ağını genişletmeye devam ediyor. Minteks olarak 20 yılı aşkın süredir ülke ekonomisine ve tekstil sektörüne katkıda bulunduklarını dile getiren Minteks Genel Müdürü Berkol Erkan, Minteks’in markalaşma ve büyüme konusundaki kararlılığına dikkat çekti.

 

Ev tekstili ürünlerinde tasarım, yaratıcılık ve kaliteyi bir araya getirerek ihracat yoğun pazar payıyla bugün dünyanın birçok noktasına ulaşmayı başaran Minteks, Aksaray - Karasu mevkinde yer alan Abaylar'da tüketicisiyle buluştu. 250 metrekarelik yeni mağazasında da havlu bornoz koleksiyonu ile ev tekstil ürünlerinin tamamını müşterilerinin beğenisine sunan Minteks, ürün gamında yer alan Minör&Majör markalı kestane şekeri, pişmaniye lezzetlerinin yanı sıra, hijyen grubunda yer alan temizlik ürünleri, aromalı sabunlar, yağlarının da satışını gerçekleştiriyor. Bursa, Balıkesir, Şanlıurfa, Ordu gibi farklı şehirlerde satış mağazaları bulunan Minteks, Türkiye’nin birçok noktasında açılacak yeni mağazalar için de çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Çöplükleri Yeşil Alana Dönüştürüyor

 

Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için çevre yatırımlarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, sınırlara yeni dahil olan ilçelerdeki vahşi çöp depolama alanlarını rehabilite ediyor.

 

Gemlik ilçesi Karacaali Mahallesi’nde yaklaşık 5 bin metrekare alanda yapılan rehabilitasyon çalışmasının ardından Orhangazi İlçesi Yeniköy Mahallesi’nde 7.500 metrekare alanda yapılan rehabilitasyon çalışması da tamamladı. Rehabilitasyon çalışmalarıyla yeşil alana dönüşen düzensiz çöp sahalarında; katı atığın tesviye işlemleri yapılarak sahanın üstü toprak ile kapatılıyor, çöpte meydana gelen biyolojik bozulma sonrası oluşan metan gazı uygun noktalara yerleştirilen gaz bacaları ile kontrol altına alınıyor. Ayrıca sahaya girişlerin engellenmesi için saha tel çit ile çevriliyor.

 

Gemlik İlçesi Karacaali Mahallesi ve Orhangazi İlçesi Yeniköy Mahallesinin yanı sıra İnegöl İlçesi Cerrah ve Yenice mahalleleri, Orhangazi İlçesi Çakırlı Mahallesi, İznik İlçesi Boyalıca ve Elbeyli Mahallelerinde gerçekleştirilen rehabilitasyon çalışmaları tamamlandığında yaklaşık 35 bin metrekarelik yeşil alan Bursa’ya kazandırılmış olacak.        

Nurel Medikal’den A Milli Basketbol Takımı’na Destek

 

Nurel Medikal, Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesi hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren A Milli Basketbol Takımımızda, oyuncuların yoğun tempoda fiziksel olarak kendilerini daha diri hissetmelerine olanak sağlayarak, olası sakatlıklar sonrası sahaya daha hızlı dönebilmelerine yardımcı olan ve oluşan ödemlerin de daha hızlı kaybolmasında etkili olan Weyergans ürünlerinin kullanımıyla ilgili, Türk Milli Takımı’na koşulsuz destek verdi.

 

Türkiye A Milli Basketbol Takımı’nın Çeşme Spor Salonu’nda sürdürdüğü hazırlıklar çerçevesinde, takımı ziyaret eden Nurel Medikal - Weyergans İş Geliştirme ve İnovasyon Müdürü Burak Coşkun, Satış Müdürü Murat Uysal A Milli Takım Menajeri Haluk Yıldırım, A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman ve A Milli Takım Doktoru Prof. Dr. Tahsin Beyzadeoğlu ile bir araya gelerek, Avrupa Şampiyonası öncesi takımımıza başarı dileklerinde bulundu ve kendilerine plaket takdim etti. A Milli Takımımız, turnuva öncesi hazırlıkları ve Berlin’deki Avrupa Şampiyonası süresince, Vacumed - Vacusport rejenerasyon cihazını oyuncuların kullanımına sunan Nurel Medikal’e katkılarından dolayı teşekkür ederken, oyuncularının imzaladığı Ay Yıldızlı formayı da Burak Coşkun ve ekibine hediye etti.

 

Nurel Medikal Genel Müdürü Nazmi Şentürk, A Milli Basketbol Takımımıza desteklerinin ilerleyen dönemlerde de süreceğini kaydetti.

Erdem Kaya Patent Inta 2015’te Bu Yıl da Başarısını Tescilledi

 

Bu yıl 137'’si düzenlenen dünyanın en geniş katılımlı marka etkinliği INTA (International Trademark Association – Uluslararası Marka Örgütü) 2015 Toplantısında  Erdem Kaya Patent Danışmanlık A.Ş.’den Avrupa Patent Vekili Erdem Kaya ve Avukat / Marka Vekili Ahu Güneyli ülkemizi temsil etti.

 

Amerika’nın Kaliforniya Eyaleti’ne bağlı San Diego kentinde dünyanın değişik bölgelerinden katılım sağlayan 10 bini aşkın katılımcı kitlesi ağırlandı. Etkinlikte küresel markaların sorunları mercek altına alındı. Kongre kapsamında yurt dışında faaliyet gösteren çözüm ortakları ve partner firmalarla bir araya gelen Sayın Kaya, fikri ve sınai haklar konusunda dünya standartlarında hizmet veren firmaları adına bu özel toplantıda bir çok uluslararası çözüm ortakları ve fikri mülkiyet uzmanları/uygulayıcıları ile aynı anda birlikte olma olanağı sağladıklarını ifade etti. Ayrıca kongre boyunca Erdem Kaya Patent adına müvekkillerinin haklarının uluslararası planda korunması ve farklı ülkelerin uygulamalarının müvekkilleri için sıkıntı oluşturmaması amacıyla pek çok ülkenin en iyi hukuk ofisleri ve patent firmaları ile görüş alışverişinde bulundu.

Aktaş Holding'ten 30 Milyon TL’lik Yatırım

 

Aktaş Holding, yeni pazarlara etkin ve hızlı ulaşmak, yeni yatırım alanlarında entegre üretim sistemine geçmek ve sürdürülebilir verimlilik için 2015 yılı sonuna kadar yeni fabrikasına üretimi taşıyacak. Bursa’da birçok sanayi bölgesinde aynı anda üretimi sürdüren Aktaş Holding ve bağlı şirketler, bu yatırım ile Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi ve Bursa Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere 2 ana lokasyonda alan büyütülerek birleşecek. 20 bin metrekare kapalı alana sahip ve tamamen Aktaş Holding’in üretim modeline uygun olarak inşa edilen yeni fabrika, 30 Milyon TL gibi bir yatırım ile hayata geçiyor. İnşaatı tamamen biten fabrika ile birlikte Holding yönetim merkezi de Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınıyor. Aktaş Holding, bu hamleyle birlikte, 2023 yılı hedefleri doğrultusunda oldukça önemli bir adım daha atmış olacak.

 

Yeni fabrika binasına taşınma süreciyle ilgili bilgiler veren Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol, uzun zamandır bu çalışmanın hazırlığı içerisinde olduklarını belirterek, dünya genelinde faaliyetlerimizi ve üretim merkezlerimizi küresel bir organizasyon yapısına taşıdıklarını ifade etti.

 

2015 yılında yüzde 40 büyüme hedeflediklerini aktaran Sami Erol; “Airtech, Aircomfort, Aktaş ve Lineflex markalarımızla farklı sektörlerde 100’den fazla ülkede ürünlerimiz satılıyor.  Bulgaristan, Almanya, ABD, Brezilya, Çin ve Türkiye olmak üzere önemli lokasyonlarda faaliyet gösteriyoruz. Dünyadaki ekonomik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu nedenle tüm yatırım hedeflerimizi dünya çapındaki yapımıza uygun olarak belirliyoruz” dedi.

Haberler geliş sırasına göre yer almaktadır. Kurumlarımızı başarılı çalışmaları için kutlarız.
Geri