KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

BESAŞ Beyaz Peynir Üretimine Başlıyor

 

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden, Türkiye’nin üçüncü, Bursa’nın en büyük ekmek fabrikası BESAŞ, ürün yelpazesine beyaz peyniri de ekliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş ile birlikte BESAŞ’ın Keles Süt ve Süt Ürünleri Tesisi’nde yeni oluşturulan beyaz peynir üretim bölümünde inceleme yaptı.Bektaş’tan yapılacak çalışmayla ilgili detaylı bilgi alan Başkan Altepe, BESAŞ’ın beyaz peynir üretimine başlayacağını ve vatandaşların BESAŞ sayesinde beyaz peyniri en sağlıklı şekilde tüketebileceğini söyledi.


BESAŞ’ın beyaz peynir üretimine başlamasıyla tesisin günlük kapasitesinin 20 tonu bulacağını kaydeden Başkan Altepe, bu sayede süt tüketimi ve alımı, iki katına çıkacağından bölgede hayvancılık yapan vatandaşların da desteklenmiş olacağını ve BESAŞ’ın ürünlerini Dünya Sağlık Örgütü’nün kriterlerine uygun olarak en sağlıklı şekilde ürettiğini vurguladı.

ÖZEL MEDİCABİL HASTANESİ “Yalın Hastane” Etkinliği

 

Sağlık sektöründe ‘Yalın’ düşünceyi hayata geçirmeyi hedefleyen ve bu yolda ilerleyen Özel Medicabil Hastanesi tarafından ‘Medicabil Bilimsel Etkinlikleri’ kapsamında 3.’sü düzenlenen Yalın Hastane etkinliği, sektörün önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Özel Medicabil Hastanesi’nde düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, yalın düşüncenin hayal etmekle başladığını ifade ederek, “Tekrar etmek, sürekli iyileştirmenin temelidir” dedi.

MARIGOLD TERMAL &SPA HOTEL'e Ödül

 

Tripadvisor tarafından gezginler aracılığıyla beş yıldır düzenlenen ödül sürecinde Marigold Termal& Spa Hotel 2015 yılı Mükemmellik Sertifikası'nın sahibi oldu. Dünyanın en büyük seyahat sitelerinden olan Tripadvisor otellere müşterileri tarafından gelen yorumlar doğrultusunda bu ödülü veriyor ve sektöründe prestijli bir ödül olarak değerlendiriliyor.

NSK GROUP ROTA ile Automechanika Dubai’de

 

Messe Frankfurt tarafından Dubai International Convention and Exhibition Centre’ da 04-06 Haziran 2015 tarihlerinde organize edilen Automechanika Dubai 2015 fuarı, otomotiv yan sanayi ürünlerinin yanı sıra, yedek parça ve servis endüstrisi ürünleri de tanıtıldı. 

 

ROTA, geliştirmiş olduğu 3 patentli ürününü ilk olarak Automechanika İstanbul 2015 Fuarı’nda lansmanını yapmıştı. ROTA, geliştirdiği patentli çözümlerini Automechanika Dubai Fuarı’nda da sergiledi. NSK Group Genel Müdür Yardımcısı Zeki Cidik, geliştirdikleri teflon yataklamalı v kol, C tipi adaptör uygulamalı komple rot ve segman kilidi uygulamalı v kolunu, 2015 yılında katılacakları Automechanika Moscow, Tahran IAP ve Automechanika Shanghai fuarlarında da tanıtacaklarının üzerinde durdu.

 

NSK GROUP Ailesi Şenlikte Buluştu

NSK Otomotiv Direksiyon ve Süspansiyon Sistemleri Fabrikası 14 Haziran 2015 Pazar günü çalışanları için düzenlenen şenliğe ev sahipliği yaptı. NSK Group Ailesi düzenlenen  ‘Açık Kapı Aile Şenliği’nde birlik ve beraberlik görüntüsü sergiledi.

 

NSK Group ‘un kurucusu Nurettin Kazangil başta olmak üzere ailenin diğer kuşak temsilcilerinin de  iştirak ettiği şenliğe yaklaşık 800 kişi katıldı. Kazangil Ailesi başta olmak üzere tüm çalışanlar ve aileleri ile birlikte bu anlamlı günün anısına pasta kesildi. Çalışanların ailelerinin fabrikayı gezmesi ile başlayan şenlik, farklı oyunlar ve etkinliklerle devam etti.  

Yalın Software 3. Paylaşım Toplantısı

 

Her yıl müşterilerimizle ve müşteri adaylarımızla yaptığımız paylaşım toplantımızın 3.sünü 3 Haziran 2015 Çarşamba günü Ulutek Teknokent'te gerçekleştirdik. Müşteri hedef kitlesi sektör bağımsız üretim işletmeleri olan Yalın Software, bu seferki paylaşım toplantısını tekstil işletmeleri için yaptı. Tekstil işletmelerinin planlamaya yönelik sıkıntılarının varolduğunu bilen ve buna mevcut yazılım çözümleri geliştiren Yalın Software, tekstilde üretim planlama optimizasyon konusunda IPS(AKıllı Planlama ve Çzielgeleme) aracından bahsetti. Etkinlikte Avrupa'nın ve Türkiyenin en büyük ev tekstili firması olan Aydın Tekstil  adına Planlama Koordinatörü Sn. Nail Durmaz; işletmelerinde Yalın Ibs sistemi üzerinde nasıl planlama yapabildiklerini konuklarla paylaştı.  

Sıla Kalite’nin Akreditasyon Başarısı

 

TS EN ISO / IEC 17025 Türkak Akreditasyon kapsam genişletme denetiminden başarı ile geçmiş bulunan Sıla Kalite, bahse konu akreditasyon kapsamına İş Sağlığı ve Güvenliği çerçevesinde yaptırılması gereken “Gürültü, Toz, Termal Konfor, Titreşim, Aydınlatma ve Kimyasal Ölçümlerini” katmıştır. Söz konusu hizmetlere ilişkin akredite hizmet sunmaktadır.

Erdem Kaya Patent İnönü Üniversitesi’ndeydi

 

Erdem Kaya Patent Genel Müdürü ve Avrupa Patent Vekili Erdem Kaya; Malatya’da İnönü Üniversitesi’nin konuğu olarak patent semineri verdi.

 

Özellikle üniversiteler için patentin ve buluşun öneminin vurgulandığı seminerde Kaya; üniversitelerin patent konusunda nasıl ve neler yapması gerektiğini, akademisyenlere buluşlarını ne şekilde koruyabilecekleri, hangi buluşlara patent alabilecekleri ve süreçlerin nasıl işlediği konusunda bilgi aktardı. 2014 yılında en çok patent başvurusu yapan İstanbul Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversitenin müvekkilliğini üstlenen ve bu konuda danışmanlık yapan Avrupa Patent Vekili Kaya “Üniversitelerimizle patent konusunda yoğun çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Üniversitelerimizin düzenlediği seminerler, eğitim programları sayesinde özellikle akademisyenlerimizin konuya olan ilgisi artıyor, farkındalık kazanıyorlar” dedi. 

Has Tavuk En Hızlı Büyüyen Şirketler Arasında

 

ISO Listesinde en hızlı çıkış gösteren şirketler arasında ilk sıralarda yer alan özel şirket Hastavuk. Has Tavuk, geçen yıl İSO İkinci 500 listesinde 88’inci sırada iken, bu yıl birinci listeye çıktı. Şirket, bu yıl ISO 500’de 257’nci sıraya yükseldi. Ayrıca Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının Bursa il ve ilçeleri dâhil  gerçekleştirdiği “250 Büyük Firma” anket çalışmasının sonucunda Bursa’nın en büyük sanayi kuruşlarından biri olarak Has Tavuk 29.sıraya yerleşti.

 

Has Tavuk Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer, bu başarının en büyük sebebini alınan doğru yatırım kararı ile beyaz et sektörüne girmeye borçlu olduklarını söyledi. Sezer, “Bu, önceden planlanmış ve yapılması gereken bir ataktı. Uzun yıllara dayanan damızlıkçılık faaliyetimizde Türkiye’nin önde gelen işletmelerinden biriyiz. Buna ilave gerçekleştirdiğimiz yatırımla, işletmemizi daha entegre bir yapıya kavuşturduk ve beyaz et sektörüne girdik. Büyük adımı böyle attık. 1,5-2 sene gibi kısa zamanda ciddi bir yol kat ettik. Gelecek yıllar için de Türkiye’nin en büyük 100 firması arasına girmeyi hedefliyoruz. HasTavuk olarak, Türkiye’nin en büyük firmaları arasında olmanın, kısa zamanda kazanılan başarıların, haklı gururunu yaşıyoruz.  

 

Haberler geliş sırasına göre verilmiştir. Tüm kurumlarımızı kutlarız.
Geri