KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

 

NSK Otomotiv’e KOSGEB Kobi Büyük Ödülü

 

KOSGEB tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen KOBİ ve Girişimcilik Yarışmasında Yılın Başarılı KOBİ Büyük Ödülüne ROTA markası için üretim yapan layık görüldü. Törende NSK Otomotiv'in ödülünü Başbakan Ahmet Davutoğlu verdi.

 

KOBİ ve Girişimcilik Ödül töreni 29 Ocak 2015 Perşembe günü Rixos Grand Ankara Oteli’nde düzenlenen tören ile sahiplerini buldu. Yılın Başarılı KOBİ Büyük Ödülünü alan NSK Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi Yavuz Kazangil, "65 yıldan bu yana üç nesildir büyüyen ve bugün 100'e yakın ülkeye ihracat yaparak sektöründe dünyada önde gelen firmamızın bu ödüle layık görülmesi bizleri mutlu etmiştir. Faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz" dedi.Törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu KOBİ'lere 5 başlıkta müjde verip yeni destek programlarını açıklarken, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da KOBİ'lere yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Chassis Brakes International Çalışanlarından Kışlık Mont Yardımı

 

Dünyanın fren üretiminde söz sahibi öncü markası ve Türkiye’nin en büyük fren üreticisi Chassis Brakes International Grubu’nun Türkiye lokasyonu çalışanlarının Kütahya- Simav Güzelyurt Köyü, Dağardı İlkokulu’ndaki çocuklar için başlattığı kışlık mont yardım kampanyası başarı ile tamamlandı.

Chassis Brakes International Türkiye çalışanları, Chassis Brakes International Türkiye’nin kardeş okulu olan Dağardı İlkokulu’nun minik öğrencileri için kışlık mont bağışı kampanyası başlattı. 6-12 yaş grubundaki öğrenciler için toplanan montlar, 19 Ocak Pazartesi günü, Kütahya – Simav Güzelyurt Köyü’ndeki Dağardı İlkokulu’nda minik öğrencilere teslim edildi.

 

Geçtiğimiz yıl yapılan kitap bağışı kampanyasıyla da Dağardı İlkokulu öğrencileri için kütüphane oluşturulmuştu.

 

Chassis Brakes International’e Ödül

Kariyer.net’in düzenlediği, İnsan Kaynakları alanında yürütülen başarılı çalışmaların ödüllendirilmesini hedefleyen 2014 İnsana Saygı Ödülleri sahipleri belli oldu.

Chassis Brakes International olarak gelen 8.148 başvurudan 8.104 adayımıza 2 gün içinde geri dönüş yaparak % 99,46 oranında başarı sağladık. Bu verilerimiz ile  2014 yılı İnsana Saygı Ödülünü almaya hak kazandık.

Nurel Medikal, Japonya Medikal Fuarı’nda Türkiye’nin Gururu Oldu  

 

Nurel Medikal, Japonya’da düzenlenen ve küresel arenada medikal sağlık sektöründe faaliyet gösteren üst düzey yöneticilerle birlikte, sağlık bakanlıklarından hükümet yetkililerinin ve toplam 27 Bin 692 katılımcının yer aldığı, sektörün en büyük fuarlarından biri olarak bilinen “Medical Japan 2015” Fuarı’nda, ülkemizden tek katılımcı firma olarak yere alırken, organizasyonda büyük ses getirdi.

 

Sektör profesyonellerinin ve katılımcıların bir araya geldiği fuarda, son teknoloji tıbbi cihazlarla, yeni ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunulurken, Nurel Medikal açmış olduğu stantla katılımcılardan büyük ilgi gördü.

 

Japonya’nın Osaka kentinde, International Medical Expo & Conference’ da gerçekleşen organizasyonu, dünyanın birçok bölgesinden gelen 150’nin üzerinde basın mensubu da takip ederken, Nurel Medikal sektöründe dünyanın önde gelen firmalarıyla çok önemli iş bağlantılarına imza attı. Japonya’da gerçekleşen fuar hakkında bilgilendirmede bulunan Nurel Medikal Genel Müdürü Nazmi Şentürk, organizasyonda Türkiye’den katılan tek Türk firması olmanın gururunu yaşadıklarını kaydederek, ziyaretçilerin Nurel’ e göstermiş oldukları ilgiden dolayı, büyük mutluluk yaşadıklarını ifade etti.

Has Tavuk’a “İnsana Saygı” Ödülü

 

Her yıl İnsan Kaynakları uzmanları tarafından merakla beklenen İnsana Saygı Ödülleri’ bu yılda sahiplerini buldu. Kariyer.net ana sponsorluğunda düzenlenen ödül töreninde; yıl içerisinde yoğun çalışma ortamında süreçlerini başarıyla yürüten HasTavuk A.Ş.,  bu kriterleri en çok yerine getiren firma olarak ödüle layık görüldü.

 

Bir yılda HasTavuk’a yapılan 18388 iş başvurusu, Başvuru yapan adaylara ortalama 21 günde geri dönüşün, HasTavuk’ta 2 gün içinde yapılması, HasTavuk’ta %100 geri bildirim oranı, Bir yıl içinde en az 10 işe alımın, HasTavuk idari noktada 16 olup, toplam istihdamın 1400 kişi olması, HASTAVUK’a ödüllern en değerlisi olan “İnsana Saygı Ödülü”nü getirdi.  HasTavuk A.Ş. adına İnsan Kaynakları Müdürü Miraç Polatlı ve İK Uzmanı Aydan Sucuoğlu ödülü teslim aldı.

Techno Aktaş Balkanların En İyisi Seçildi

 

Aktaş Holding’in Bulgaristan'da yer alan ve Avrupa ülkelerine yönelik üretim gerçekleştiren firması Techno Aktas, Bulgaristan’da düzenlenen “İş Sağlığı ve Güvenliği 2014” ödüllerinde, orta ölçekli işletmeler: 50 – 250 çalışan kategorisinde, birincilik ödülü almaya hak kazandı.

 

Bulgaristan’ın Sofya kentinde düzenlenen organizasyona Balkan ülkelerinden toplam 40 firma katılırken, Techno Aktas, tüm kriterlerde başarılı sonuçlar alarak birincilik ödülüne layık görüldü. Makedonya, Yunanistan, Kosova, Sırbistan gibi çok sayıda ülkeden firmaların katıldığı yarışmada birincilik ödülünü Aktaş Holding adına Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sami Erol aldı.

 

İş güvenliği anlayışının sadece Bulgaristan’daki üretim merkezlerinde değil, dünyadaki tüm lokasyonlarında da geçerli olduğunu ifade eden Sami Erol; “Aktaş Holding’in temellerinin atıldığı 1938 yılından bu yana insana saygı ve güvenliğe öncelik anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün burada bize layık görülen ödül, yıllardır insan kaynağımıza verdiğimiz önemin bir sonucudur. Balkan ülkelerinde yapılan bu çalışmanın çok değerli olduğunu düşünüyorum” dedi.

BOSCH Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı

 

Yaşam için teknoloji üreten Bosch, daha yaşanabilir bir dünya hedefiyle Birleşmiş Milletler Küresel Sözleşmesi’nin taraflarından biri oldu.  Bosch San. ve Tic. A.Ş., gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için sorumlu bir vatandaş olarak iş dünyasında ortak bir kalkınma kültürü oluşturmayı amaçlayan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (United Nations Global Compact) imzaladı.

 Faaliyet gösterdiği tüm alanlarda toplumun çıkarlarını ön plana koyan Bosch, ürünlerini ve hizmetlerini; insanların güvenliği, kaynakların ekonomik kullanımı ve çevresel sürdürülebilirlik doğrultusunda tasarlıyor. Birleşmiş Milletler (BM) eski Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından açıklanan Küresel İlkeler Sözleşmesi ile evrensel çevre ve sosyal ilkeleri desteklemek amacıyla, şirketlerin, Birleşmiş Milletler’in, işçi sendikalarının ve sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesi amaçlanıyor.

Yalın SoftwareTeydeb Başarı Hikayeleri Kitabında

 

2010 yılında başladığımız YALINas Extended /İleri Planlama ve Çizelgeleme Yazılımı projemizle ortaya çıkardığımız IPS Akıllı Planlama Ve Çizelgeleme ürünümüzü işletmecilerle buluşturduk,

Üretim yapan işletmelerin rekabet güçlerini koruyabilmeleri, teknolojiden faydalanarak hızlı ve verimli üretim yapabilmelerine bağlıdır. İşletmelerin üretim planı önceliklerin değişmesine bağlı olarak yenilenmektedir. Türkiye’deki pek çok işletmede çizelgeleme bilincinin olmaması, düşük kapasiteyle yüksek maliyetli üretime neden olmaktadır.

 

Projenin amacı, üretim sektörlerine kolay uygulanabilen, üretimdeki kaynakların kullanımını en iyilemek için donatılmış yetenekte, ithal yazılımlara rakip olan bir üretim çizelgeleme yazılımı geliştirmektir. Yalın yazılım olarak 2015 yılı Tübitak Başarı Hikayeleri kitabında yer almanın gururunu yaşıyoruz. http://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/teydeb_basari_hikayeleri_kitabi.pdf

Ficosa Türkiye Geleneksel Yeni Yıla Merhaba Organizasyonu

 

Ficosa Gemlik ve Bursa Fabrikalarının tüm çalışanları Elagans Salonlarında düzenlenen “Geleneksel Yeni Yıla Merhaba Yemek Organizasyonu”yla bir araya geldi.  Düzenlenen gecede tanıma takdir sistemi kapsamında ödül töreni gerçekleştirilmiştir. Ödül kategorileri: Şirkette 10-15 yılını doldurmuş olan çalışanlara kıdem ödülleri, Öneri sistemi ödülleri, Kalite çember uygulaması en iyi ekip ödülleri

 

Ödüller Ficosa yöneticileri tarafından ilgili çalışanlara takdim edilmiştir. Ödül takdimlerinin ardından organizasyon yemek ve eğlence kısmı ile devam etmiştir. Bu sayede tüm çalışanlar sıcak bir ortamda etkili iletişim fırsatı bulmuşlardır.

 

                                       

Yön-Eylem Teydeb Başarı Hikayeleri Kitabında

 

Deneysel tasarım yazılımı geliştirilmesi projesiyle Bilişim Teknolojileri grubu 3773 başvurunun olduğu 1714 desteklenen proje içerisinden 19 en iyi başarı hikayesi olan projenin seçildiği TÜBİTAK başarı kitapçığında yerimizi aldık.

 

Deneysel Tasarım Yazılımı Bilimsel temelli deneyler tasarlayıp bu deneylerden elde edilen verileri istatistiksel temellere göre analiz etmek ve ürün kalitesinde iyileştirme sağlamaktadır. Projenin önemi ise yerli bu ürünün tamamıyla yurtdışı menşeili muadilleri ile aynı hizmeti sunabilmesi; ayrıca firmamız tarafından geliştirilmiş olan İstatistiksel Kalite Kontrol ve Veri Analizi Yazılımı ile uyumlu çalışmasıdır. Veri analizi ve deneysel tasarım bilincini geliştirerek Türkiye’nin rekabetçi gücünü arttıracak bu ürünler, eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile birlikte sunulmaktadır.

Türkiye’nin rekabetçi gücünün artmasında, veri analizi ve deneysel tasarımın gelişmesi büyük önem taşımaktadır. Yön-eylem olarak projemizle TÜBİTAK başarı hikayelerinde yer almaktan gurur duyuyoruz.

http://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/teydeb_basari_hikayeleri_kitabi.pdf

Tüm kurumlarımızı başarılı çalışmaları için kutlarız.

Geri