KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Aktaş Holding, Avrupa’da Büyümeye Devam Ediyor

 

Hava süspansiyon körüğü sektöründe Türkiye’de lider, dünyada da ilk üç firma arasında yer alan Aktaş Holding, dünyanın her bölgesindeki müşterileriyle sık sık bir araya gelerek, mevcut süreç değerlendirmesi ve gelecek planlamalarına ilişkin çeşitli görüşmeler gerçekleştiriyor.

Aktaş Holding bu kapsamda son olarak, İtalya ve Fransa’daki müşterilerini ziyaret etti. Aktaş Holding Satış Pazarlama Direktörü Armağan Tişli ve Aktaş Holding Avrupa Satış Yöneticisi Rutger Devoldere’un yer aldığı ziyaretlerde, müşterilerle 2014 yılının değerlendirilmesi yapılırken, önümüzdeki yıllar için de hedefler masaya yatırıldı. Gerçekleşen ziyaretlerde, bölgelerdeki müşterilerle 2015 için de sözleşmeler yenilenerek, büyüme için önemli bir adım atıldı.

Oldukça verimli geçen görüşmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aktaş Holding Satış Pazarlama Direktörü Armağan Tişli, dünyanın her bölgesinde olduğu gibi Avrupa pazarında da büyük hedefleri olduğunu anımsatarak, Aktaş Holding olarak başarılı bir yıla sahne olan 2014 yılının ardından, 2015 için de beklentilerinin yüksek olduğunu ifade etti.

Bosch Dizel ve Benzinli Sistemler Bursa Fabrikası KAGİDER’den Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası Aldı

 

Bosch Dizel ve Benzinli Sistemler Bursa Fabrikası, KAGİDER’in Dünya Bankası işbirliği ile gerçekleştirdiği proje çerçevesinde, iş yaşamında kadın-erkek eşitliğine gösterdiği hassasiyet ve kadın çalışanlarına sunduğu imkanlarla “Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası” almaya hak kazandı. Cinsiyet eşitliğine duyarlı şirketlere, bu alanda belirlenmiş standartlara uygunlukları incelendikten sonra verilen sertifikayı, Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ticari Genel Müdürü Gökhan Karagöl ve Teknik Genel Müdürü Marc Weller, KAGİDER Başkanı Gülden Türktan’ın elinden aldı.

 

Bosch Dizel ve Benzinli Sistemler Bursa Fabrikası, yönetimin fırsat eşitliğine bakışı, istihdamda, eğitimde, kariyer desteğinde, performans ölçümü ve terfide fırsat eşitliği uygulamaları göz önünde bulundurularak verilen “Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası”na hem Bursa’da, hem de Türk metal sektöründe layık görülen ilk şirket oldu.

 

Bosch Dizel ve Benzinli Sistemler Bursa Fabrikası Ticari Genel Müdürü Gökhan Karagöl “Bosch global olarak işyerinde çeşitliliği; cinsiyet, kuşak, çok ulusluluk ve çalışma modelleri gibi boyutlarda ele alıyor ve fırsat eşitliği anlayışını benimsiyoruz. Bu anlamda, kadınların iş yaşamında var olmaları ve üst düzey pozisyonlara ulaşmaları için bir çok uygulama gerçekleştiriyoruz” dedi.

CARGILL ile ÖSGD’nin “Meslek Lisesi Koçları Programı” Orhangazi'de

 

Cargill, Özel Sektör Gönüllüleri Derneği ile işbirliği içerisinde Bursa Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Meslek Lisesi Koçları Programı (MLKP) kapsamında gönüllü çalışanları ile koçluk projesine başlıyor. Programa 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde 3 ilde (Adana-Bursa-İstanbul) 6 gönüllü çalışanı ile 36 öğrenci ile başlayan Cargill, bu program ile 2014-2015 eğitim öğretim döneminde gönüllü sayısını 13’e ve öğrenci sayısını ise 90’a çıkarttı. Cargill Orhangazi Mısır İşleme Tesisinde görevli  5 Cargill çalışanı (Deniz Özkan, Durmuş Ergül, Özgür Oğul, Sakin Aktaş ve Yücel Özkan) program çerçevesinde 12 kişilik 2 öğrenci grubu ile 2 yıl sürecek bir yolculuğa çıkacak. Gençlere rehber, destek ve rol model olmak, öğrenme isteklerini artırmak, geleceklerini yaratmaları için özgüven aşılamak ve ufuklarını geliştirmek olarak özetlenebilecek bu aktiviteler Cargill’in projeyi destekler nitelikteki sürprizleri ile renklenecek.

 

Program çerçevesinde Cargill Sorumlu Müdürü Cenan Celebci ve Cargill Orhangazi’de koçluk yapacak gönüllüleri temsilen Deniz Özkan ve Özgür Oğul Bursa Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bir ziyarette bulunarak okul yönetimine programın amacı ve aşamaları hakkında bilgilendirme yaptılar. Programa Bursa Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenciler için son başvuru tarihi 9 Ocak 2015.

                      Erdem Kaya Patent  ile ‘Trimbox' Koruma Altında

 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) geleneksel olarak düzenlediği Ekonomiye Değer Katanlar Ödülleri’nde ‘Bursa’nın Mucidi’ ödülüne layık görülen Bursa’lı girişimci Evren Yurttaş’ın buluş niteliği taşıyan ‘Trimbox’ isimli cihazı Erdem Kaya Patent Danışmanlık firması tarafından koruma altına alındı.

 

5 yıl önce ürettiği Trimbox cihazı sayesinde elektrik şebekelerinde sık yaşanan yüksek gerilimi yok ederek, ev, iş yeri ve fabrikalarda bulunan elektronik cihazları koruma altına almayı başaran buluşun patent süreçleri Erdem Kaya Patent tarafından yapıldı. Genç girişimci Yurttaş’ın, dünyada ilk ve tek olan patentli buluşu hakkında açıklamada buluna Erdem Kaya şunları söyledi; “ Bursa’dan konusunda ilk olan önemli bir boşluğu dolduracağına inandığım trimbox buluşunun çıkmış olması mutluluk verici. Buluş ile ilgili tüm patent süreçleri şirketimiz tarafından yürütülmektedir. Dileğimiz bu buluş yaratıcı fikirleri olan girişimcilerimize örnek olsun ve daha çok sayıda buluşlar Bursa’dan çıksın. Bizim en önemli sorumluluğumuz bu süreçte doğru çözümler sunan bir çözüm ortağı olmaktır.”

Ficosa Otomotiv'e Volvo’dan Mükemmellik Ödülü

 

Volvo Cars, tedarikçilerinde kalitede yüksek standartları karşılaması durumunda Mükemmellik Ödülü (VQE-Volvo Quality Excellence) vermektedir. Ödül için temel gereklilikler ISO 14001 ve ISO TS 16949 sistem belgeleri ile beraber kalite, ürün geliştirme, maliyet, verimlilik, sevkiyat performansı ve çevre konularındaki tedarikçinin gösterdiği performans esas alınmaktadır. Geçtiğimiz Kasım ayında İsveç-Göteborg’da Volvo merkez binasında gerçekleşen törende üstün performansından dolayı Ficosa Otomotiv bu ödüle layık görülmüştür. Ficosa Otomotiv adına ödülü Fabrika Müdürü Sayın Mehmet Selam teslim almıştır.

 

Volvo Cars, bu ödül ile ürettiği araçlarla dünya pazarında büyük başarı elde etmesinde değerli katkıları olan tedarikçilerinden Ficosa Otomotiv’i ödüllendirmiş oldu. Ficosa Otomotiv Kasım ayında da EFQM yolculuğunda Mükemmellikte 5 Yıldız Belgesi'ni almaya hak kazanmıştı.

    İbrahim Ortakçı Cam Ayna İşleme ve Mobilya A.Ş.’ye Kalite Belgesi

 

2007 yılında Ortakçı Cam A.Ş.’nin yeniden yapılanması ile İbrahim Ortakçı  Cam  Ayna  İşleme Tesisi-As Ortakçı  firması İnegöl Organize Sanayi Bölgesi’nde, ağırlıklı İnegöl mobilya sanayisine cam ve ayna işleme konusunda,125 kişilik çalışan kadrosuyla hizmet etmektedir.

 

Firma 2014 yılı kasım ayında, üretiminin kalitesini belgelemek amacıyla Tüv Nord belgelendirme kuruluşu denetiminden geçerek, uluslararası kalite belgesi  İso 9001-2008 belgesini almaya hak kazandı. 04 aralık 2014 tarihi itibariyle, İbrahim Ortakçı ’nın oğulları Ahmet ve Sinan Ortakçı’ nın üniversite eğitimlerini  tamamlamış olmaları ve çalışmaya başlamalarıyla birlikte şahıs  firması,  İbrahim Ortakçı Cam Ayna İşleme ve Mobilya A.Ş.’ye dönüşmüş ve   tüzel kişiliğe kavuşmuştur.

 

Üçge Geleceğin Mühendislerini Ağırladı

 

Uludağ Üniversitesi  Endüstri  Mühendisliği Topluluğu (EMSAZ), bu yıl 10.sunu gerçekleştirdiği Endüstri Mühendisliği ve Sanayi Zirvesi’nde Türkiye’nin dört bir yanındaki  geleceğin endüstri mühendislerini sanayi ile buluşturdu.

Endüstri Mühendisliği Ve Sanayi Zirvesi başta Endüstri Mühendisliği öğrencileri olmak üzere tüm üniversite öğrencilerini ve çeşitli alanlarda birçok iş çevresini bir araya getirdi. Zirve programı kapsamında EMSAZ Topluluğu, ÜÇGE BOSB ana fabrikasında düzenlenen Teknik Gezi ile perakende sektörü hakkında bilgi aldılar, mağaza ekipmanları ve raf sistemleri alanındaki en ileri teknolojiyi yakından incelediler.

Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen zirvede bu sene  "Çizginin Ötesinde" ana temasıyla iki panel gerçekleştirildi.Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Erdal Emel'in yaptığıTeknolojik Dönüşümler” panelinde konuşmacı olarak Eurometall Genel Yönetmeni Oğuz Vardar da yer aldı.

 

Yalın Software Ar - Ge Projesi Geneu’yu Hayata Geçirdi

 

Bilişim dünyasında yaygınlaşan son kullanıcı uygulamaları; yazılım bilgisi olmayan son kullanıcının yazılımını kendi başına yapması için imkân  sağlamaya başladı. Yalın Software de bu konuda ilklere öncülük eden bir çalışmaya imza attı.

 

Yalın Software, TÜBİTAK destekli ve dünya ölçeğinde yenilikçi özelliğe sahip Ar - Ge çalışması Geneu ile son kullanıcı uygulamalarında örnek olması planlanan bir projeyi hayata geçirdi. Firma, bu projesiyle işletmesindeki iş akışını çok iyi bilen ancak yazılım bilgisine sahip olmayan son kullanıcıların ihtiyaç duydukları yazılımları bir yazılımcıya ihtiyaç duymadan kendilerinin yapabilmesini amaçlıyor.

 

"Geleceğin yazılımı insanların kendi kendine yapacakları yazılımlar olacak" cümlesini kullanan firma ortağı Melih Gürtunca “Geneu üretim sektöründeki firmaların yazılımcıya ihtiyaç duymadan kendilerine özel programlar geliştirebilmesine olanak sağlıyor.  Zor bir alana soyunduklarının altını çizen Gürtunca, "Geneu ile 35 yılı bulan firmaya özel ilave yazılım geliştirme sürecini 13 ay gibi bir zamana indirdik. Yazılımcı firmayı da aradan çıkardığı için maliyet de yüzde1’lere kadar düştü. Getirisi yüksek bir projeye imza atmakla kalmadık, firmaların geleceğe yatırım yapmasına da imkân tanıdık" dedi ve Avrupa Birliği projesi haline getirmek istediklerini aktardı.

Geri