KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Kurumlar alfabetik olarak yer almıştır. Başarıları çalışmaları için üyelerimizi tebrik ederiz.

Aktaş, Automechanika Frankfurt 2014 Fuarı’ndaydı

 

Hava süspansiyon körüğü sektöründe Türkiye’de lider, dünyada da ilk üç firma arasında yer alan Aktaş Holding, 2 yılda bir Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen ve dünyanın her bölgesinden yüzbinlerce katılımcının yer aldığı, dünyanın en büyük otomotiv yedek parça fuarı “Automechanika Frankfurt 2014” de ülkemizi temsil etti.

Messe Frankfurt tarafından 16 - 20 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılan dev fuara bu yıl 173 ülkeden 140 Bin ziyaretçi katılırken, son otomotiv ürünleriyle, geleceğin teknolojilerinin sergilendiği fuarda Aktaş Holding, açmış olduğu stantla ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Automechanika Frankfurt Fuarı’nın Aktaş adına oldukça verimli geçtiğini belirten Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol, organizasyonun mevcut iş birliklerinin güçlendirilmesine ve yeni iş bağlantılarının kurulmasına büyük katkısı olduğunu söyledi. "Sektörün tüm oyuncularıyla aynı platformda yer alarak, burada ülkemizi ve Aktaş Holding’i en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum” diye konuştu.

         Bosch, 5. Ulusal Talaşlı İmalat Sempozyumu’na Sponsor Oldu

Bosch Bursa fabrikası, 5.Ulusal Talaşlı İmalat Sempozyumu’na Altın Sponsor oldu. 23-25 Ekim 2014 tarihlerinde Bursa Hilton  Oteli’nde gerçekleştirilen sempozyum Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlendi.  Sempozyum, üniversiteler tarafından yapılan araştırmaların, endüstrinin ihtiyaç ya da önerilerine yönelik olarak gerçekleştirilebilmesi için alanında uzman akademisyenler, araştırmacılar ve  endüstriden temsilcilerin bir araya gelmesini sağlıyor.

Sempozyumda Bosch çalışanlarından Ayhan Oran takım ömrünün iyileştirmesi amacıyla "Kesme kenarı hazırlamanın kesici takım performansına etkisinin analizi”, Mehmet Kolaç ise takım maliyetinin iyileştirilmesi amacıyla “Otomotiv sanayi endüstriyel bir uygulamda karbür takım geri dönüşümü ile takım maliyeti düşürülmesi” başlıklı bildirileri sundular. Aynı zamanda Proses Geliştirme Kısım Yöneticisi Murat Kocaçınar da firma tanıtım sunumunu gerçekleştirdi.

 

Chassis Brakes International Türkiye, Kahramanlarıyla Farklılaşıyor

Haziran 2012’den bu yana Bursa’da üretim faaliyetlerini sürdüren, dünyanın önde gelen fren üreticisi Chassis Brakes International (CBI),  Türkiye’de bilinirliğini arttırmak ve kamuoyu algısını geliştirmek için markasını farklılaştırma ve konumlandırma sürecine girdi.

Belirlenen marka iletişim stratejileri doğrultusunda öncelikle markanın ilk hedef kitlesi olan çalışanlarının, yapılan yenilenmeyi benimsemesi ve markayı sahiplenmesi için çeşitli kurum içi etkinlikler planlandı.  Çalışanların firmaya bağlılıklarını ve aidiyet duygularını arttırmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, araçlarda bulunan frenin, hem freni kullanan hem de araçta bulunan herkes için hayati derecede önem taşıyan bir ürün olduğu düşüncesinden hareketle CBI çalışanlarının birer “Kahraman” olduğu mesajı verildi.

Ekinlikte konuşma yapan Chassis Brakes International Türkiye Genel Müdürü Uygar Eti, tüm çalışanlarına 2 yıldır gösterdikleri özverili ve başarılı çalışmaları için teşekkür etti. Etkinlikte açıklanan yeni misyon ve vizyon ise şöyle;

CBI Yeni Misyonu: Tekerlekten sonraki en önemli icat, fren: İnsanlar, istediklerinde araçlarını güven ve konforla durdurabilsinler diye varız.

CBI Yeni Vizyonu: Frenlerin geleceğini ‘biz’ belirleyeceğiz.

 

Erdem Kaya Patent'ten Türkiye-2023 İçin Öneriler

 

Erdem Kaya Patent Türkiye-2023 hedefleri için doğru Ar-Ge, inovatif ürünler ve güçlü patentlere dikkat çekti. Erdem Kaya Patent Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Kaya yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Dünyada yılda 2 milyondan fazla patent başvurulurken burada ülkemizin payı her geçen yıl artsa da hala binde ikiler civarında.  

 

Bir Ar-Ge sürecinin daha en başında mutlaka bir patent araştırması yapılmalı. Bu araştırma sayesine, var olan birşeyi yeniden bulma ya da başkası adına patentli bir projeye emek ve para harcama riski kalmayacaktır. Ayrıca, bu araştırmadan çok değerli yeni fikirler edinecek, belki de Ar-Ge sürecinizi tamamen değiştireceksiniz. Hedefe dönük böyle bir Ar-Ge süreci de mutlaka inovatif ürünler ve güçlü patentler gibi meyveler verecektir.

 

Patent araştırmalarıyla başlayan ve güçlü patentlerle taçlandırılan Ar-Ge süreçleriyle ülkemiz emek yoğun ekonomiden bilgi yoğun ekonomiye geçişini tamamlayacak, Türkiye-2023 hedeflerini de tutturması hiç de zor olmayacaktır."

Medicabıl’den Yalın Hastane etkinliği

 

Yüksek katılım ve memnuniyet oranıyla Haziran 2014’te Bursa’da gerçekleştirdiğimiz ilk "Yalın Hastane" etkinliğimizin ardından ikincisini düzenlemekten onur duymaktayız.


Sağlık hizmeti süreçlerinde karşılaşılan sorunların niteliğini, oluşturduğu eksiklikleri ve gelecekteki yansımalarının neler olabileceğini irdelemek ve bu sorunlara çözümler üretme amacını güden ikinci Yalın Hastane toplantımızda, yalın yaklaşım metotlarına yönelik paylaşılacak sunumların yanı sıra bu metotların hastane uygulamalarında kullanımını içeren “Workshop etkinliklerinin, toplantımızın önemli bir bölümünü oluşturacağı kanısındayız. Bir önceki toplantımızda da olduğu gibi konuşmacılar ve siz değerli katılımcıların bilgi alışverişinde bulunacağını umduğumuz Yalın Hastane etkinliğimiz ile duyacağımız mutluluğu sizlerle paylaşmak isteriz

 

Etkinlik hakkında detaylı bilgi için web sitesi; http://www.yalin.medikabil.com/

                          NSK Group ROTA ile IAA Hannover’daydı

 

NSK Group, Almanya Hannover’de düzenlenen 'IAA 2014'  fuarında ROTA markası ile Dünyanın önde gelen OEM ve OES firmaları ile ilişkiler kurdu. Deutsche Messe tarafından 25 Eylül – 02 Ekim 2014 tarihlerinde yapılan IAA 2014 fuarında; kamyon, otobüs, treylerin yanı sıra ticari araçlar yan sanayi ürünlerinin tanıtımları yapıldı. Dünyanın dört bir yanından gelen sektör temsilcilerinin yeni araçlarını, ürünlerini ve geleceğe yönelik adımlarını sergilediği fuarda 45 ülkeden yaklaşık 2 bin katılımcı yer aldı.  ROTA standı fuarda, 100’e yakın mevcut ve potansiyel OEM ve OES müşterileri ile yapılan iş görüşmelerine ev sahipliği yaptı. NSK Group, ROTA markası ile  rot, rotbaşı, rotil, komple rot, rot kolu, rot mili, V kol, bugi kolu gibi 6 binden fazla ürünü 5 kıtadaki 100 ülkeye ihraç etmektedir.

 

NSK Group, ROTA markası ile ağır şartlarda çalışan araçların direksiyon ve süspansiyon sistemlerinde oluşan problemler için ürettiği patentli çözümlere yenilerini ekledi. Fuarda ROTA;  ürünlerde kullandığı patentli çözümler olan segman kilidi, C tipi Adaptör ve  teflon yataklamayı tanıttı. Ayrıca fuarda daha güveni sürüş için yakın zamanda yaklaşık 1 milyon TL’lik yatırım ile faaliyete giren ömür test cihazının tanıtımları da yapıldı.

 

ROTA ağır şartlarda çalışan araçların direksiyon ve süspansiyon parçalarını gerçek yol dataları ile test edebilen ömür test cihazını TÜBİTAK desteği ile hayata geçirdi.

 

NSK Group, ROTA markası ile 2014 yılının son çeyreğinde de hız kesmeden Automechanika Shanghai fuarlarına katılacak. Automechanika Shanghai fuarı Çin’in Şangay şehrinde 9-12 Aralık 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

         

Üçge’de Meme Kanseri Paneli

 

Meme Kanseri farkındalık ayı etkinlikleri kapsamında Onko-Day tarafından Üçge’ de “Meme Kanseri Paneli” düzenlendi. Panelde Onko-Day Başkanı Füsun Önen ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Meme Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şehsuvar Gökgöz yer aldı.

 

Üçge kadın çalışanlarının katıldığı panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Onko-Day Başkanı Füsun Önen, Onko-Day olarak yapılan önemli çalışmaları aktardı. Önen” Şehir dışından gelen kanser hastalarının barınmayla ilgili sorunlarına çözüm olmayı hedefleyen ONKO-DAY, Lions 118-K Yönetim Çevresi ve Nilüfer Belediyesi işbirliğiyle 2012 yılında hizmete girdi. ONKO-DAY/LIONS Hasta Konukevi ve Rehabilitasyon Merkezi, bir merkez bina ve 12 prefabrik evden oluşuyor. 24 oda, toplantı salonu, dinlenme salonu, hobi odası ve konferans salonu ile mutfak ve yemekhaneden oluşan bir merkez. Burada aynı zamanda hastaların kendilerini yalnız hissetmemeleri ve yanlarında olduğumuzu bilmeleri psikolojik açıdan da büyük destek oluyor” dedi. Önen kanser hastalığına değinerek “Kanser diğer hastalıklar gibi olağan bir hastalık ve artık bir çok kanser türünün tedavisi de mümkün. Ancak bu hastalıkta en önemli nokta erken teşhis ve doğru tedavi yöntemi. Bununla birlikte moral ve motivasyonu her zaman yüksek tutmak gerekiyor” dedi.

 

Panelde konuşmacı olarak yer alan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şehsuvar Gökgöz, meme kanserinin, kanser türleri içerisinde en çok görülen ikinci kanser türü olduğunu belirtti. Gökgöz, "Meme kanseri 25-35’li yaşlarda çok hızlı ve sinsi bir şekilde yayılırken, 35-60’lı yaşlarda ise yayılma hızı yavaşlıyor. Meme kanseri yüzde 95 kadınlarda görülürken, erkeklerde görülme oranı ise yüzde 5’dir" dedi.

 Presmetal’de Başarılı Denetim

 

‘’Bu Yolda Hepimiz Varız” sloganı ve  müşterimiz Tofaş’ın destekleriyle Mayıs 2013’te çalışmalarına başladığımız WCM@Supplier (Dünya Klasında Üretim) programının önemli adımlarından olan ilk Tofaş denetimi 22.10.2014 tarihinde firmamızda gerçekleşti.  Yönetim sunumu ve teknik pillar sunumları sonrasında saha faaliyetlerinin gözden geçirilmesi ile denetim tamamlandı. 

 

Oldukça yoğun geçen çalışmalardan sonra ilk denetimde 14 puan alarak iyi bir sonuç ile emeklerimizin karşılığını aldık.  WCM uzun sürecek bir yolculuk ve “Zincirin Her Halkası İle Bir Bütünüz’’ olan diğer sloganımızla nice kazanımlar elde ederek, yolculuğumuza heyecanla devam edeceğiz.

 

Geri