KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:264

Kurumlar alfabetiktir. Tüm üyelerimizi başarılı çalışmaları için kutlarız.

Aktaş Holding; Amerikan Kamyoncuları Türk Körüklerini Kullanıyor

 

Aktaş Holding, Amerika Birleşik Devletleri’nin ticaret merkezlerinden biri konumundaki Chicago şehrinde yer alan körük lojistik merkezinin yanı sıra, 50 eyaleti kapsayan ve Kanada’nın doğu - batı bölgelerinin de dâhil olduğu Kuzey Amerika bölgesinde, 5 yıldır faaliyetlerini büyük bir başarı ile sürdürüyor.

 

Hava süspansiyon körüğü sektöründe Türkiye’de lider, dünyada da ilk üç firma arasında bulunan Aktaş Holding, 2023 yılına kadar, bağımsız yedek parça pazarında dünya liderliği hedefine ulaşmak için yoluna güçlü adımlarla devam ediyor.

 

Türkiye, Brezilya, Bulgaristan, Çin ve Almanya’daki yapılanmasının yanı sıra, Kuzey Amerika’daki lojistik merkez ağıyla çalışmalarını sürdüren Aktaş Holding, ABD’nin ticaret merkezlerinden biri konumundaki Chicago şehrinde kurduğu merkez ile başlattığı faaliyetlerinin beşinci yılında sektörde önemli bir pazar payı elde etti.

 

Kuzey Amerika’nın dünyanın en rekabetçi pazarlarından bir tanesi olduğunu belirten Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol; “Kuzey Amerika pazarına yönelik olarak 5 yıl önce lojistik merkezimizi ve satış yapımızı oluşturduk. Dünyanın en rekabetçi pazarı olan bölgede 5 yılda çok önemli bir başarı yakalayarak pazarda tercih edilen marka konumuna geldik. Ürünlerimiz Kuzey Amerika’nın her yanında satılıyor” dedi.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi – Nalbantoğlu Yeni Yüzüne Kavuşuyor

 

Bursa’nın daha da sağlıklı, yaşanabilir bir kent olması yolundaki faaliyetlerini hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, şehrin marka alanlarından Nalbantoğlu Çarşısı’nın alt ve üst bölümlerinin yenileme çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte, Nalbantoğlu Çarşısı’nda sürdürülen düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Bursa’nın merkezinde yer alan çarşılarda ve semtlerde yenileme faaliyetlerini aralıksız sürdürdüklerini belirten Başkan Altepe, bunlardan birinin de şehrin en eski ve marka alışveriş mekanlarından Nalbantoğlu Çarşısı olduğunu söyledi. Atatürk Caddesi’nin hemen üzerinde yer alan çarşının Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisi dahilinde olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Bizler bu çarşımızı modernize etmek ve halkımızın daha iyi şartlarda alışveriş yapmasını sağlamak, buraya yepyeni bir çehre kazandırmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nalbantoğlu Çarşısı’ndaki düzenlemeler kapsamında çarşının giriş ve çıkışlarını tamamen yenilediklerini, yürüyen merdiven koyduklarını ve çarşının üst kısmının taş kaplamalarını bütünüyle değiştirdiklerini ifade etti. Çarşı iç mekanında sürdürülen çalışmaların da hız kesmeden devam ettiğini, kısa zaman sonra nihayete ereceğini vurgulayan Başkan Altepe, diğer eksikliklerin giderilmesi ve çarşı hattında bulunan binaların cephe düzenlemelerinin yapılmasıyla birlikte Nalbantoğlu’nun insanların rahatlıkla gelip alışverişlerini yapabileceği bir mekan haline geleceğini söyledi.

Bursagaz Sektöründe İlkleri Başarmaya Devam Ediyor

 

Mayıs ayında IIP International tarafından yapılan değerlendirme sonrasında Bursagaz en üst seviye sertifikasyon düzeyi olan IIP Gold sertifikasını alarak Türkiye de Gold seviye sertifika sahibi olan sayılı şirketler arasına girdi.

 

Sektörün ilklerini oluşturarak tüm paydaşlarımıza değer yaratmak bizim için çok önemli bir yaklaşım. Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tolan "Biz Bursagaz olarak ömür boyu işgücü yaklaşımı içinde çalışan motivasyonunu performansa dönüştürecek uygulamalar ile sektöre yön veren bir şirketiz. Bursagaz sadece kendi çalışanlarının değil aynı zamanda iş birliği yaptığı paydaşlarının da çalışanları içinde gelişim fırsatı sunan bir şirkettir. Gelişim planlaması, koçluk yönetimi, iş gücü yönetimi, mobilite ile sosyalleşme, performans yönetimi gibi pek çok alanda rol model uygulamaları iş stratejileri ile eşleştiren Bursagaz, insana yatırım stratejileri ile hem çalışan risklerini, hem bağlılığı hem de performansı yönetiyor" dedi.

 

Investors in People (IIP - İnsana Yatırım Yapanlar), insan kaynakları alanında dünyadaki tek uluslararası kalite standardı kuruluşudur. Bir kuruluşun “Investors in People” olarak tanınması, “daha yüksek performans için insana yatırım yapmayı taahhüt ettiğini ve aynı zamanda kuruluşun “mükemmeliyet standartlarına önem verdiğini” gösteriyor. Kuruluş, 2009 yılından beri, insan kaynakları uygulamalarında standartların üzerinde performans gösteren kurumları ödüllendirmek amacıyla altın, gümüş ve bronz kategoride sertifikalar veriyor.

Üçge Montaj Teknisyenlerini Ağırladı

 

Mağaza ekipmanları ve depo raf sistemlerinin öncü firması Üçge, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen montaj teknisyenleri ekibini Bursa OSB’deki ana fabrikasında ağırladı. 2014 yılı birinci dönem toplantısında bir araya gelen Üçge ve montaj teknisyenleri ekibi 2014 yılını, sektörel gelişmeler ve müşteri beklentileri açısından birlikte değerlendirdiler.

 

Üçge Yönetim Kurulu Bşk. Yrd. Hayri Tuncer toplantıyla ilgili olarak “Sektörünün lideri konumundaki Üçge 38 yıllık başarı öyküsüyle Güç Güven ve Görkem’in simgesi olan dev bir aile. Üçge olarak Türkiye ve dünyada hipermarketten, yapı markete, elektronik marketten zücaciyeye, butik mağazalardan eczanelere, kırtasiyeden petroshoplara kadar tüm satış noktalarını ahşap ve metal raf sistemleri, depo raf sistemleri, kasa altlığı, market arabaları, el sepetleri, ürün havuzları, giriş çıkış sistemleri, elektronik ürünler gibi A’dan Z’ye ihtiyaç duyulan tüm mağaza ekipmanları ile donatıyoruz. İleri teknolojimiz ve uzun yıllara dayanan tecrübemizle perakende sektöründe yer alan yerel ve ulusal birçok markanın yanı sıra dünya devi markalara da hizmet veriyoruz. İşte bu noktada müşterilerimiz ile temasımızda kilit rol üstlenen montaj ekibimize çok büyük sorumluluk düşüyor. Ekibimiz bu süreçte, ister yurt içinde ister yurt dışında, ister 50 metrekare ister binlerce metrekare olmasına bakmaksızın aynı özveri ve itina ile çalışmalarını sürdürmektedir. Biz de bizim için büyük önem arz eden montaj sürecinde karşılaşılabilecek sorunlar, müşteri beklentileri ve sektörel gelişmeleri bu toplantıda birlikte değerlendirme imkanı bulduk, hepimiz için oldukça verimli bir toplantı oldu” dedi.

 

Toplantı sonunda Üçge’ ye hizmet veren montaj teknisyenlerine teşekkür plaketi takdim edildi. Akşam yemeğiyle sonlanan organizasyonda Üçge ve montaj ekibi keyifli bir geceye imza attılar.

Geri