KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:262

Kurumlar alfabetik sırayla yer almıştır. Üyelerimizi başarılı çalışmaları için kutlarız.

Aktaş Holding'ten Turquality Paneli'nde Marka Sunumu

 

Hava süspansiyon körüğü sektöründe Türkiye’de lider, dünyada da ilk üç firma arasında bulunan Aktaş Holding’in CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol, BUSİAD tarafından gerçekleştirilen Turquality Paneli’nde yaptığı sunumda, markalaşma süreciyle ilgili dikkat çekici paylaşımlarda bulundu.

 

Hava süspansiyon sistemleri üretiminde global bir marka haline gelen Airtech hava süspansiyon sistemlerinin Aktaş Holding’e ait bir marka olduğunun altını çizen Sami Erol; “Türkiye'nin uluslararası pazarda kendi markalarıyla ayakta durabilen global bir oyuncu olması amacıyla oluşturulan ve dünyadaki devlet destekli ilk markalaşma platformu olan Turquality programının önemli kazanımları bulunduğu açıktır” dedi.

 

Marka yönetim stratejileri içerisinde, kurumun global bir marka yaratırken kendi ürünlerindeki pek çok markayı aynı anda markalaşma sürecinde götürmeye çalışmanın, kaynakların etkin kullanımı anlamında pek çok sıkıntı yaratabileceğine dikkat çeken Erol, “Bu noktada kurumun finansal kaynaklarının etkin kullanımı adına stratejik planlamayı esas alan önceliklendirmelerin yapılması lazım.  Örneğin biz kendi üç ana markamızı; Aktaş, Airtech ve Aircomfort olarak belirledik. Markalaşma sürecinde biz alt yapı oluştururken, küresel ligde Airtech’i önceledik. Çünkü küresel pazar analizi yaptığımızda, marka bilinirliğini, tanınırlığını en hızlı arttırabileceğimiz, rekabeti en iyi yönetebileceğimiz, hem maliyet hem de satış yönetimi acısından Airtech daha öne çıktı” diye konuştu.

 

Aktaş Holding olarak Turquality programında yer almaktan dolayı memnuniyet duyduklarını dile getiren Erol, “Aktaş Holding Turquality programına dâhil olup burada faaliyetler yaratarak ne kazandı diye sorarsanız,  bana göre dünya çağında bir marka kazandı.  90’dan fazla ülkeye ihracat yaparken belki de 200’den fazla ülkeye ihracat yapmak için bir marka yaratmış olduk.  Pek çok ülke markalarının sayesinde değerini arttırıyor. Ülke markalaşmalı, markalar ülkeyi marka haline getirmeli. Bunun için Turqulaity muhteşem bir fırsat” ifadelerini kullandı.

 

Ficosa Otomotiv’e Volvo’dan Kalite Ödülü

 

Volvo Cars, tedarikçilerinde kalitede yüksek standartları karşılaması durumunda Mükemmellik Ödülü (VQE-Volvo Quality Excellence) vermektedir. Ödül için temel gereklilikler ISO 14001 ve ISO TS 16949 sistem belgeleri ile beraber kalite, ürün geliştirme, maliyet, verimlilik, sevkiyat performansı ve çevre konularındaki tedarikçinin gösterdiği performans esas alınmaktadır. Geçtiğimiz Temmuz ayında üstün performansından dolayı Ficosa Otomotiv bu önemli ödüle layık görülmüştür.

 

Volvo Cars, bu ödül ile ürettiği araçlarla dünya pazarında büyük başarı elde etmesinde değerli katkıları olan tedarikçilerinden Ficosa Otomotiv’i ödüllendirmiş oldu. Bu başarıya katkı sağlayan tüm Ficosa Otomotiv çalışanlarını tebrik ederiz.

 

İlhan Parseker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yeni Öğrencilerini Bekliyor

 

TEOG sınav sisteminde Bursa’da tercih yaparken meslek liselerini neden tercih etmeliyiz?

Bursa ili lise dağılımı yönünden diğer illerden farklıdır. Şöyle ki Bursa’da Meslek Lisesi oranı %62 civarındadır. Bu oran Türkiye’nin en yüksek meslek lisesi okullaşma oranıdır. Avrupa standartlarının %60 olduğu düşünüldüğünde Bursa’nın meslek liselerine verdiği önem daha çok anlaşılacaktır. Bursa’da meslek liselerinin yaygın olmasının nedeni, şehrimizin bir üretim şehri olmasıdır, otomotiv, tekstil, tarım, turizm, kimya, makine imalatı gibi sektörlerde ülkemizin lideri olan şehrimizde doğal olarak nitelikli teknik insan ihtiyacı fazladır. Meslek lisesi öğrencilerinin çok rahat staj imkânlarına kavuşması, okul bitiminde kolaylıkla iş bulabilmeleri bunun en büyük kanıtıdır. Bu nedenle tercih yapacak öğrencilerin meslek liselerini çok ciddi bir şekilde düşünmeleri ve öncelikli olarak tercih etmeleri kendilerinin menfaatinedir. Bilindiği gibi tercih listesi oluşturulurken A ve B listesi oluşturulacaktır. A listesinde mutlaka Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri de yer almalıdır.

 

İlhan Parseker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hangi alanlarda eğitim verilmektedir?

Okulumuz, Bursa’da 2011 yılında açılmış ve ülkemizde bir ilk olan Mesleki Eğitim Kampüsü içerinde yer almıştır. BTSO tarafından yapılan Mesleki Eğitim Kampüsü 78 dönüm alana kurulu ve içinde yurtlar, yemekhane, konferans salonu, kapalı ve açık spor alanlarının bulunduğu üniversite görümünde bir kampüstür.

Okulumuzda Bursa’nın istihdam alanlarını açık olan otomotiv, makine, elektrik/elektronik ve metal alanlarında eğitim verilmektedir. Bu yıldan itibaren Bursa’da bir ilk olarak, BTSO ile işbirliği ve Durmazlar Makine’nin görüşleri alınarak Raylı Sistemler alanı da açılmıştır. Biz, raylı sistemlerden mezun öğrencilerin çok rahat nitelikli iş bulacağını düşünüyoruz. Devlet politikalarının ve Bursa’nın raylı sistemlere verdiği önem düşünüldüğünde bu alanda eğitim gören öğrencilerin büyük bir şansa kavuşacakları ortadır.

 

İlhan Parseker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni diğer okullardan ayıran özellikler nelerdir?

Öncelikle şunu tekrar bildirmek isteriz, Bursa’da tüm meslek liseleri sektörlerin ihtiyacı olan nitelikli insan gücünü yetiştirmek için yüksek kalitede eğitim vermektedir. Bizi diğer okullardan ayıran özellikler ise, yeni ve sosyal alanları geniş bir okul binası, imalat sektörünün ihtiyacını karşılayabilmek için ileride iş imkânı çok olan meslek alanları ve eğitimli genç öğretmen kadrosudur. Ayrıca okulumuza ulaşabilmek için öğrencilerimiz yaklaşık 45 ayrı noktadan servisle, 15 ve 15H otobüsleri ile merkezden ve Yeniceabat Minibüsleri ile Kent Meydanından ulaşım imkanlarına sahiptir. Bilgiler için okul Müdürü Erdal Kaymaz’a teşekkür ederiz.

Geri