KalDer Türkiye Kalite Derneği Bursa Şubesi
E-Bülten

Toplam Kalite Bir Yaşam Biçimidir

2024
Sayı:263

Üyelerimizden Haberler

Kurumlar alfabetik olarak yer almıştır, kurumlarımızı başarılı çalışmaları için kutlarız.

Coşkunöz’e Rusya’da Büyük Ödül

 

Coşkunöz Holding, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti’nde yaptığı yatırım olan Coşkunöz Alabuga ile Rus Otomotiv Forumu tarafından “2013 En İyi Yatırım Projesi Ödülü’ne layık görüldü.

 

Her yıl Rusya’da yapılan ve dünyanın önde gelen otomotiv firmalarını buluşturan Adam Smith Konferansı çerçevesinde gerçekleşen Rusya Otomotiv Forumu’nda Coşkunöz Holding en değerli ödüllerden birini almanın gururunu yaşadı. 18-20 Mart tarihleri arasında Moskova Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilen Rus Otomotiv Forumu, Coşkunöz  Alabuga’yı şirket kurulumu, yasal prosedürlerin tamamlanması ve fabrika inşaatını 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayarak rekora imza atması nedeniyle ödüle layık buldu.

 

Törende “2013 En İyi Yatırım Projesi Ödülü’nü alan Coşkunöz Alabuga Genel Müdürü Erdem Acay, “Coşkunöz Alabuga bizim için çok özel, çok değerli, çok heyecan verici bir proje. Coşkunöz Holding, 10 firması ve 2.500 çalışanı  ile 6 farklı sektörde faaliyet gösteren bir sanayi kuruluşu. Kurucumuzun bize pusula olan bir sözü var: “Bir işi yapıyorsam, en iyisi olmalıyım”. Coşkunöz kültüründe belirleyici olan bu anlayış ve inanarak çok çalışmak bize bu gururu yaşattı. Otomotiv sektöründen gelen disiplinimiz de zoru başarmamızda önemli rol oynuyor. Farklı bir mevzuat, alıştığımızın dışında bir bürokrasi ve iklimden kaynaklı zorlukları rekor sürede aşarak SEZ’deki yatırımcılar arasında inşaatını en hızlı tamamlayan şirketlerden biri olduk. Çünkü kendimize,sektörümüze ve ülkenize inandık” diye konuştu.

 

Coşkunöz Alabuga, bölgede önemli bir istihdam sağlamanın yanı sıra Yalın Üretim ve otomotive özgü pek çok sistem transferi ile de Rus otomotiv yan sanayi için önemli bir model olma özelliği taşıyacak.

ElringKlinger'den Tüm Çalışanlarına Fidan Hediyesi

 

Dünya Çevre Günü 1972 yılında İsveç’in Stokholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi.

 

05 Haziran dünya çevre günü kapsamında ElringKlinger tüm çalışanlarına 1 yaşında fıstık fidanı hediye etti. Çevreye karşı olan sorumluluğu ve farkındalığı arttırmak amacıyla düzenlenen bu organizasyondan tüm çalışanlar memnuniyetini dile getirdi. Bu organizasyon çevreye karşı bir duyarlılık projesi kapsamında değerlendirilerek, bunun her yıl geleneksel hale getirilmesi hedeflendi.

Dikilen fidanların fotoğraflanması ile seneye “En Mutlu Fidan” yarışması yapılması planlanmaktadır.Böylelikle fidanların dağıtımıyla birlikte sahiplenilmesi de amaçlanmıştır.

Erdem Kaya Patent’ten Patent Eğitimleri

 

Erdem Kaya Patent Danışmanlık A.Ş. ülkemize değer katan Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarına patent eğitimleri veriyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen üç farklı eğitim programı ile patent konusu anlatıldı; patent hakkında kavramsal ve süreçlere yönelik bilgi paylaşımında bulunuldu.

Eğitim alan firmalar arasında ülkemizin en büyük ilk 50 sanayi kuruluşu arasında yer alan Kardemir firması, yurt dışı ve Türkiye’deki demir-çelik, çimento, kireç, demir dışı metaller ve cam endüstrisinin refrakter malzeme ihtiyacını karşılayan Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş. firması ve uluslararası arenada entegre lojistik hizmeti sunan Ekol Lojistik firması yer aldı. Kurumların bünyesinde yoğun katılımla gerçekleştirilen eğitimlerde teknik bilgilerin yanı sıra uygulamalara ilişkin örneklemelerde bulunuldu. Marka ve Patent Vekili ve Avrupa Patent Vekili olan Erdem Kaya tarafından verilen eğitimlerde etkin bir paylaşım ortamı sağlanırken interaktif ortamda sorular yanıtlandı.

 

Uluslararası değerlendirme otoritelerince (Legal500, WTR, Managing IP) Türkiye’nin en iyi patent ofisleri arasında gösterilen Erdem Kaya Patent A. Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten ve aynı zamanda Patent konusunda hukuk bilirkişiliği yapan Erdem Kaya;  patent uzmanlık eğitimlerine güncel konular ışığında devam ediyor.

Ficosa Otomotiv Gemlik Fabrikası Üst Üste 3.Kez Yine Zirvede

 

Bugün, Dünya çapında 3 kıtada 19 ülkede faaliyet gösteren otomotiv sektörünün öncü sistem üretici firmalarından Ficosa, grubuna ait üretim tesisleri arasında her yıl performans değerlendirme yapmaktadır. İlk kez 2011 yılında başlayan bu uygulamaya “Formula Ficosa” adı verilmektedir. 2013 yılında yapılan değerlendirme sonucunda Ficosa Otomotiv Gemlik Fabrikası bu değerlendirmeyi üçüncü kez üst üste birinci olarak zirvede tamamlamıştır. Rekabetçi ve başarılı bir firma olabilmenin önemli bir göstergesi olan değerlendirme dört ana faktörden oluşmaktadır. Bunlar kalite performansı, endüstriyel performans, tedarik zinciri performansı ve iyileştirme kazançlarına ait sonuçlardır.

 

Bu alanlarda yaptığı iyi uygulamalar ile sürdürülebilir başarıyı yakalayarak Dünya ölçeğinde grubuna liderlik eden Ficosa Otomotiv Gemlik Fabrikası çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devam etmesini diliyoruz.

Geri